Skocz do zawartości
IGNORED

KOSS PORTA PRO, czy KOSS SPORTA PRO ?

tejot

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam te i te. Przetworniki są identyczne. Grają tak jak to już napisano. Porta bardziej do domu, sporta wedle nazwy. Jeśli moje dzieciaki nie zamęczyły ich a moich porta dalej słucha okazjonalnie forumowy kolega, to tylko brać i nie pisać ze są złe czy też tandetnie wykonane. Gąbki faktycznie po długim czasie padną, ale jest tzw. wieczna gwarancja, z pewnym "ale" czyli jednorazowym wydatkiem poniżej 50zł i dostajesz nowe. Panowie, to nie sprzęt za ciężkie tysiące, jak na tą cenę to wersal. To ma dobrze służyć i spełnia zadanie z naddatkiem.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Hej, no jak te same przetworniki? Ja tez mam obie pary. I to że są podobne nie oznacza, że są identyczne! Różnią się skutecznoscią, co ma przełożenie na dźwięk. Sporta są zdecydowanie jaśniejsze, mają lepszą górę. Dzieje sie tak nie z powodu różnic w wygieciu pałąka, tylko niewielkiej, ale jednak różnicy w budowie obu przetworników.

A czy koss ur 40 mają te same przetworniki co porta pro? Dla mnie są to genialnie grające tanie słuchawy z niesamowitym basem (szczególnie stopa w perkusji). Z cowonem d2 (bez korekcji) wymiatają...

Therion, mylisz pojęcia. Porta pro są typu otwartego a sporta są zamknięte co ma przełożenie na dźwięk.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

• 1 miesiąc później...

>>>gagacek, 30 Sty 2010, 09:20

>>>Porta pro są typu otwartego a sporta są zamknięte

Dopiero teraz przeczytałem co napisałeś :) gagacek, włącz google wpisz - słuchawki typ otwarty / typ zamknięty i poczytaj o różnicy OK? Bo ktoś później przeczyta twój, wprowadzający w błąd wpis i pomyśli, że naprawdę tak jest jak mówisz.

Sporta i Porta to słuchawki otwarte i tu nie ma pola do dyskusji.

Mam pytanie - czy ktoś ma KOSS Porta Pro 25th Anniversary Edition? Jaka ocena wykonania? Warto je nabyć?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mam jedne i drugie. Roznica w cenie byla swego czasu ok 100zl. Porta Pro sa spokojniejsze maja wiecej klasy w dzwieku. I sa tez lepiej wykonane. Sporta Pro mecza na dluzsza mete.

Ps - własnie dzwoniłem do serwisu Audio Klan. Sporta Pro mają na 100% inne przetworniki, Porta Pro jeszcze inne a.... Porta Pro 25th jeszcze inne i podobno dźwięk się różni.

Ktos ma 25th i może to potwierdzić?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.