Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie Fronty do Pioneera

Kud??aty

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar zminic głośniki Frontowe i właśnie tu zaczyna się mój dylemat jakie wybrać??Musza być 8 Ohm

Mam Amplituner Pioneer vsx-409rds 5x 80Wat a dvd Dv-636D Prosze pomóżcie cos wybrac jesli chodzi o cene to chciałbym kupic cos dobrego za jak najmniejszą kase:)

https://www.audiostereo.pl/topic/15300-jakie-fronty-do-pioneera/

Do muzyki- zgoda, jak najbardziej F51. Do KD - z tych dwóch to tylko 702. Słuchałem obu zestawów na Denonie 1705 i w KD "siedemsetdwójki" zmiotły F51. Takie jest moje subiektywne zdanie.

K

Oczywiście przeoczyłem że nie było wcześniej mowy o 702, ale to już odruch- jak mówią o F51- trzeba wspomnieć o 702 :)

Za taki pieniądz nic lepszego do KD na dobry początek się raczej nie kupi- takie jest moje zdanie. A cena ? Myślę że skoro zestaw 2xF/1xC/2xS na Allegro kosztuje 1200, to same fronty chyba za ok. 700 można "wyrwać". Może warto zastanowić się nad tą stówką, choć jak pisałem wczesniej: jesli wolisz słuchac niż oglądać- bierz F51.

K

Eltax subiektywnie, z moich doswiadczen z zestawami 5.0:

Liberty: tak

Symphony: do zastanowienia, szczegolnie jak okazja cenowa

Discovery: raczej nie, chyba ze okazja cenowa

Universe: raczej nie, chyba ze okazja cenowa

Silverado: nie

Hollywood: nie

Na to pytanko to już sam musisz sobie odpowiedzieć... :)))

Ja bym brał albo 702, albo F51 (w zależności czy preferujesz bardziej KD, czy słuchanie muzyki). Eltaxy bym zostawił w spokoju.

K

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.