Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor do sali konferencyjnej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam 

Poszukuję porady w zakresie kupna projektora do sali konferencyjnej. Pomieszczenie jest raczej jasne z dużą ilością okien. Część pomieszczenia z ekranem mogę wymalować na jakiś ciemny kolor. 

Chciałbym uzyskać obraz o wielkości do 120 cali w miarę akceptowalnej jakości kontrastu. Oprócz spraw biznesowych wieczorami chciałbym tam obejrzeć jakiś sport od czasu do czasu. 

Jaki projektor polecacie mniej więcej w granicach 3000 zł ??  

https://www.audiostereo.pl/topic/152233-projektor-do-sali-konferencyjnej/
10 godzin temu, qbakos napisał:

Za 5-7K spokojnie kupi dobry projektor konferencyjny.

Nie konferencyjny a instalacyjny i za 5-7k nie kupi żadnego a co dopiero dobry. Nie znasz się to nie zabieraj głosu.

2 godziny temu, WARMSTONE napisał:

Nie konferencyjny a instalacyjny i za 5-7k nie kupi żadnego a co dopiero dobry. Nie znasz się to nie zabieraj głosu.

Napisał że do potrzebuje taniego proja do sali konferencyjnej, większość nazywa taki projektor konferencyjnym, ale grunt żeby się przyczepić do słowa. Pierwszy lepszy BenQ TK800M za niecałe 5 tys, z obsługą 4K i całkiem mocną lampą. Kolejny EPSON EB-2250U z jeszcze mocniejsza lampą i FullHD w podobnej cenie... ale wg Ciebie oczywiście nie kupi żadnego...

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Napisał że do potrzebuje taniego proja do sali konferencyjnej, większość nazywa taki projektor konferencyjnym, ale grunt żeby się przyczepić do słowa. Pierwszy lepszy BenQ TK800M za niecałe 5 tys, z obsługą 4K i całkiem mocną lampą. Kolejny EPSON EB-2250U z jeszcze mocniejsza lampą i FullHD w podobnej cenie... ale wg Ciebie oczywiście nie kupi żadnego...

...., Za 3tys?

qbakos dzięki za jakiekolwiek propozycje. Możesz polecić jeszcze jakieś inne marki które warto rozważyć ?? Może masz doświadczenie jak te projektory świecą przy jasnych pomieszczeniach ?? 

Nie będę Ci ściemniał, nie znam tych modeli kompletnie. Znalazłem na szybko dwa proje, żeby obalić głupoty przez co poniektórych tu wypisywane. Ale swoją drogą ten Epson z lampą 5000 lumenów przy świetle powinien spokojnie dać radę. Oczywiście efekt będzie taki, że będzie czytelnie i wyraźnie wszystko widać, ale nie licz na jakieś "kinowe" wrażenie, bo tu nie o to chodzi przy tego typu projektorach.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Mam już chyba 3 projektor w domu w salce kinowej więc wiem jak może wyglądać obraz. Chodzi mi o to żeby w dzień było cokolwiek na nim widać ( wyświetlane jakieś grafiki, prezentacje,) i tu pewnie mocna lampa jest najważniejsza. Ale też wieczorem jak wyświetlę jakąś telewizję żeby po prostu dało się to oglądać (nie oczekuję bóg wie czego - od tego mam dom). 

Chodzi mi o to czy jak kupię jakieś naprawdę najtańszy projektor typu PHILIPS NeoPix Ace 4200 lm czy EPSON EB-W41 czy jakiś no name za 1000 zł to czy to będzie naprawdę taka tragedia, że będę szukał gdzie ten obraz jest na ścianie ?

Zatrzymałem się na technologiach parę lat temu przy budowie mojego kina dlatego pytam jaki sensowny ale w miarę tani projektor mogę kupić. Może chińczyki swoimi produktami mocno gonią markową konkurencję. 

Qbakos.
Głupoty, nie głupoty ale projektora za 3 tys. nie podałeś, tylko za 5-7 tys.
Tak , że nic nie obaliłeś.

Mam już chyba 3 projektor w domu w salce kinowej więc wiem jak może wyglądać obraz. Chodzi mi o to żeby w dzień było cokolwiek na nim widać ( wyświetlane jakieś grafiki, prezentacje,) i tu pewnie mocna lampa jest najważniejsza. Ale też wieczorem jak wyświetlę jakąś telewizję żeby po prostu dało się to oglądać (nie oczekuję bóg wie czego - od tego mam dom). 
Chodzi mi o to czy jak kupię jakieś naprawdę najtańszy projektor typu PHILIPS NeoPix Ace 4200 lm czy EPSON EB-W41 czy jakiś no name za 1000 zł to czy to będzie naprawdę taka tragedia, że będę szukał gdzie ten obraz jest na ścianie ?
Zatrzymałem się na technologiach parę lat temu przy budowie mojego kina dlatego pytam jaki sensowny ale w miarę tani projektor mogę kupić. Może chińczyki swoimi produktami mocno gonią markową konkurencję. 
Żadna super silna lampa nie pomoże. Musi być ciemność w pomieszczeniu i tyle.
6 godzin temu, RAF77 napisał:

Głupoty, nie głupoty ale projektora za 3 tys. nie podałeś, tylko za 5-7 tys.
Tak , że nic nie obaliłeś.

No dobra, za 3 tys nie kupi nic dobrego, chyba że używany, ale ktoś chyba WARMSTONE pisał, że musi dać co najmniej x5, czyli 15 tys, a i tak będzie słabo... do tego się odnosiłem.

6 godzin temu, RAF77 napisał:

Żadna super silna lampa nie pomoże. Musi być ciemność w pomieszczeniu i tyle.

Przy filmach czy TV pełna zgoda, ale projektory do prezentacji to inna bajka. Tam nikt nie patrzy na jakość czerni czy kolorów, ma być po prostu wyraźnie widać i tyle. Używam takich projektorów praktycznie na co dzień w pracy i uwierz mi, że nikt nie zasłania do nich okien w pomieszczeniu. Ważne żeby to co wyświetlasz miało jasne tło i daje rady nawet przy mocnym świetle. Ale wyświetl na tym film - nic nie widać.