Skocz do zawartości
IGNORED

Demagnetyzer płyt CD

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, ASURA napisał:

2 godziny temu, ASURA napisał:

A jakie talizmany stosujesz na "czarne tło'???

1 godzinę temu, ASURA napisał:

Nie wiem o co ci chodzi; mam lepsze dźwiękowo urządzenia które obudowy mają z aluminium

Ale:

3 godziny temu, ASURA napisał:

Ależ to działa tylko trzeba wiedzieć w którym miejscu aplikować. Takie np. zdjęcie stalowych blach obudowy elektroniki i ich zdemagnetyzowanie jest przyczyną później lepiej odtwarzanej muzyki

Czyli rozmagnesowywałeś swoje obudowy z Al. Pewnie Ci się udało i już nie są magnetyczne? ?

2 godziny temu, ASURA napisał:

Wszystkie moje pomysły sprawdzam empirycznie, jak nie działają idę dalej i szukam czegoś ciekawszego i tobie to też radzę

Znowu posty wstawia wielokrotnie ?

Edytowane przez porlick
13 minut temu, iro III napisał:

wiadro z węglem?

Najlepiej działa wyłączenie światła, oczywiście w trakcie nocnego słuchania ?. Od razu kolumny znikają no i to czarne tło. 

Edytowane przez Lech36

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

2 minuty temu, Grzegorz7 napisał:

Zdemagnetyzuj... 

Twardy dysk ?.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

3 godziny temu, porlick napisał:

Czyli rozmagnesowywałeś swoje obudowy z Al.

Obudowy z amelinium są najgorsze.

Obudowa stalowa zawsze co nieco zaekranuje, np pole magnetyczne ziemskie a taka Al nie. 

2 godziny temu, Grzegorz7 napisał:

Obudowy z amelinium są najgorsze.

Obudowa stalowa zawsze co nieco zaekranuje, np pole magnetyczne ziemskie a taka Al nie. 

No to poczytaj ABC czym jest i jakie właściwości ma aluminium

6 godzin temu, porlick napisał:

Czyli rozmagnesowywałeś swoje obudowy z Al. Pewnie Ci się udało i już nie są magnetyczne? ?

Obudowy nie ale np. identyczne gniazda głośnikowe w sprzęcie były niemagnetyczne a już u dealera tak!  za tym kto leci i w co? Bo liczący producent audio dostaje dobry produkt od producenta a przeciętny śmiertelnik fake

Takie same jaja są z wtyczkami do sieciówek...

I na pewno to nie jest od "Chińczyka"

7 godzin temu, iro III napisał:

Aha! Więc demagnetyzujesz aluminiowe obudowy?

No, to jest dopiero "konkret"!  ?

Mam takie i takie urządzenia ale taka opcja nie przyszła ci do głowy że można mieć parę systemów

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

11 minut temu, ASURA napisał:

Poczytaj o właściwościach żelaza. 

To jest dopiero coś!

1 godzinę temu, Grzegorz7 napisał:

Poczytaj o właściwościach żelaza. 

To jest dopiero coś!

Czyste żelazo to nie jest coś, dopiero z domieszkami to zupełnie inna para kaloszy...

2 hours ago, ASURA said:

Obudowy nie ale np. identyczne gniazda głośnikowe w sprzęcie były niemagnetyczne a już u dealera tak!  za tym kto leci i w co? Bo liczący producent audio dostaje dobry produkt od producenta a przeciętny śmiertelnik fake

Mam takie i takie urządzenia ale taka opcja nie przyszła ci do głowy że można mieć parę systemów

Z ciebue to prawdziwy mitoman. Powinieneś się zdemagnetyzować. I posypać kocim żwirkiem, bo zapewne już śpisz na swojej genialnej ramce zbudowanej za pieniądze odzyskane od enertgetykui przy pomocy swoich genialnych kabli.

1 godzinę temu, porlick napisał:

Tylko nie mów, że wymagają rozmagnesowania.

Po co się mordować co jakiś czas, wystarczy usunąć brużdżący element.

Przepraszam grzeczny byłem ale nic nowego nie usłyszałem w tym wątku za tym się oddalę

22 minuty temu, ASURA napisał:

Czyste żelazo to nie jest coś, dopiero z domieszkami to zupełnie inna para kaloszy...

Epoka żelaza, epoka brązu,...

A gdzie domieszki?

Gdzie aluminium?

8 godzin temu, ASURA napisał:

Przepraszam grzeczny byłem ale nic nowego nie usłyszałem w tym wątku za tym się oddalę

A co nowego chciałbyś usłyszeć? Że od kilku lat aluminium wykazuje trwałe właściwości magnetyczne i wymaga rozmagnesowania?

No paczaj, a prawie dwa wieki od odkrycia wytrzymało bez magnesowania- postęp, panie, postęp!

12 godzin temu, ASURA napisał:

Tylko, że gdy wspomniałem o blaszanych obudowach, obśmiałeś się i zasmarkałeś z uciechy, bo TY masz lepsze "alumylejowe".

Taka to rozmowa z "niestabilnym".

To ja jestem jeszcze "lepszejszy"!

Moje "centralne urządzenie" nie ma żadnych, ani stalowych ani alumylejowch blach, jeno akrylowe.

Edytowane przez iro III
Godzinę temu, iro III napisał:

Tylko, że gdy wspomniałem o blaszanych obudowach, obśmiałeś się i zasmarkałeś z uciechy, bo TY masz lepsze "alumylejowe".

Taka to rozmowa z "niestabilnym".

To ja jestem jeszcze "lepszejszy"!

Moje "centralne urządzenie" nie ma żadnych, ani stalowych ani alumylejowch blach, jeno akrylowe.

I stoi na sosnowych deskach

Idź idź bajoku

4 godziny temu, porlick napisał:

A co nowego chciałbyś usłyszeć? Że od kilku lat aluminium wykazuje trwałe właściwości magnetyczne i wymaga rozmagnesowania?

No paczaj, a prawie dwa wieki od odkrycia wytrzymało bez magnesowania- postęp, panie, postęp!

Znów się błaźnisz

4 hours ago, ASURA said:

Znów się błaźnisz

Przygadał kocioł garnkowi. 

Bardziej już nie można się zbłaźnić. Mam oczywiście na myśli kabel "odzyskijący" energię.

Więc zanim zaczniesz komuś coś zarzucać, spójrz na swoje "dokonania" ?

W dniu 7.10.2020 o 18:32, Grzegorz7 napisał:

Wzmacniacz ma ważyć swoje!

Klasa D nie waży "swojego" i pewnie dlatego jest deptana przez hobbystów, choć to coraz rzadszy trend w świetle badań wielu portali pomiarowych. 

53 minuty temu, Lech36 napisał:

Klasa D nie waży "swojego" i pewnie dlatego jest deptana przez hobbystów, choć to coraz rzadszy trend w świetle badań wielu portali pomiarowych. 

''D'' nie waży dla tego nie może walcować innych , za lekki 

• Pokaż nowe odpowiedzi