Skocz do zawartości
IGNORED

Kable glosnikowe Gotham

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

Po bardzo rozbudowanym watku traktujacym o interkonektach wykonanych na bazie kabli Gothama, niniejszym otwieram temat dotyczacy kabli glosnikowych tej firmy. Bardzo jestem ciekaw opinii forumowiczow na temat glosnikowych Gothamow.

https://www.audiostereo.pl/topic/15190-kable-glosnikowe-gotham/

Gdzies na anglojezycznych grupach dyskusyjnych porownywano ten kabel do Mogami. Budowa jest analogiczna (koaksjal), natomiast jesli brzmieniowo przypominalby tutaj np "The Pure", to mielibysmy do czynienia z rewelacja w tej cenie. Troche nie chce mi sie w to wierzyc, ale temat Gothamow jest intrygujacy...

Wiedziony rekomendacją znajomych spróbowałem. Wysokich tonów omal nie stwierdzono,dynamika i przejrzystość zduszona,sysytem grał ewidentnie ciszej !

Ogólnie - bezdżwięczna,basowo-pomrukująca nieciekawa masa.

Skąd taki medialny szum na ich temat ?

...poszukiwany: Michal G :-)).

A mnie ciekawi jak ten Gotham wypada w porównaniu przynajmniej ze zwykłym drutem. Ostatnio wymieniłem właśnie taki zwykły drut po 2zł/m na Cordiala i różnicy żadnej nie usłyszałem na moich kolumnach. Teraz zanim kupię - najpierw wypożyczę, bo jak narazie niezłe mity o kabelkach krąża.

pzdrv

123... test

Głosnikowe kable koaksjalne sa przeznaczone do wtyczek i gniazd głośnikowych Speakon. A może odwrotnie... wtyczki sa do kabli przystosowane ;)

W domowych zastosowamiach jest to niewygodna geometria... Również w Mogami po 90zł. za metr.

Koaksjalne kable ma także Cordial. Ten sam model powinien być dostępny w formie równoległej.

pozdr.

Biorąc pod uwagę że kable głośnikowe Pro sa przeznaczone na estradę i do pracy ze wzmacniaczami o wysokim współczynniku tłumienia mozna podejrzewać ze przystosowano je róznież do obsługi określonego pasma. W domu raczej lepiej spróbować od razu Cordiala do bi-wiringu.

Co do przestzrni i wysokich... no cóż - może zildian ma jeden z tych gównianych systemów audiofilskich które na grubszym drucie i bez sreberka za to w normalnej izolacji (nie grubości kaszanki) już nie grają. ;)))

zildjian => i ty tutaj - taki ortodoksyjny audiofil :-)

To nie chodzilo o kabelki glośnikowe, tylko szum był zresztą chyba słuszny wokół interkonektów robionych z kabli profesjonalnych - przeważnie microfonowych.

A co są tak naprawdę warte będę wiedział za godzinę,

pitdog wpadnie z jakimś kabelkiem Venustas za grube złocisze na XLRach.

Ja z braku innych bo nagle po zmianie systemy wskoczyłem na XLRy i to od razu dwa bo doszedł preamp porobilem sobie mnóstwo kabelków za 4.50 zł.

Efekt był niezły , ale porównania były tylko z XLO Referenc 2 on jest na RCA ,a profesjonalne mam na XLRach także było to chyba trochę nie fer.

Qubric

W istocie jest to gówniany system stereo domowego a nie profesjonalny pre np Soundcraft i końcówka np. Hill. Dlaczego nie kupujemy więc tanich pre i power z instalacji PA ? Bo tylko tacy,którzy mają uszy obsrane przez muchy lub wszy nie słyszą różnicy.

Porównywane z XLO Ultra 6 - 0,0000000000 % srebra

Gutek

W tytule wątku jest pytanie o KABLE GŁOŚNIKOWE !!! A takież miałem.

Zildian potwierdza ze jest ortodoksem :))) Po jego poczuciu humoru widać ze te muchy, o których napisał weszły mu juz do uszu i obsrały mózg.

A sprzęt i tak masz gówniany więc się nie szarp leszczu na porządne kable estradowe :D

Qubric

O ! Za pozwoleniem - nigdy nie grałem z Leszczami. Nie w moim guście.

Do kabli estradowych polecam system Eltron 100 combo,wymień Pionierki na Gauss'y o skuteczności ok. 100db zestaw sobie takich sztuk 2, połącz wszystko Gothamami i będzie "miodzio" ( a wosk z uszu sam wyleje się ).

Ukłony,

ZildJian

Nie ja pierwszy użyłem słów o odchodach o konsystencji u zdrowych osobników najczęściej stałej. Poza tym, uwaga o użyciu sprzętu estradowego do dosłuchów domowych skierowana była bezosobowo. Przepraszam za nadużycie kolokwializmu w określeniu czynności wypróżniania się przez wszy i muchy.

I z pewnością nie zakończę jak onego czasu pan "Misia z Okienka" zamykając okienko na dobranoc.....

Oj Zildianik - wykosztował się biedaczysko, namęczył... a kichowaty sprzecik zagrac nie potrafi na porządnych kablach. I muchy w mózgu się legną dalej :)))

Zildian - trzeba było kupowac klocki razem z kablami w jednym systemie nie miałbys takich problemów. A co do woskowiny w uszach, to na razie jestes jeden któremu Gothamy "nie zagrały" - zastanawiające, prawda? ;)

Qubric

U Ciebie pewnie zagrały,bo masz,pozwól zacytuję Ciebie, jeden z tych "g.... systemów audiofilskich.....",gdzie każdy byle drut się nadaje. Choć zakończyłem kablologię i szukanie sprzętów powinienem Ci zazdrościć Twojego systemu,bo łączony każdym badziewiem zagra,

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.