Skocz do zawartości
IGNORED

Tani ale jeszcze jary odtwarzacz CD/(DVD/BluRay?) - jaki i za ile?

Rekomendowane odpowiedzi

Mój obecny zestaw to:

amplituner - Pioneer SX-N30AE-S

głośniki z czasem do wymiany - Edifier S1000DB

Chciałbym do tego zestaw dopić najlepiej srebrny odtwarzacz płyt CD, mile widziany używany, który w razie czego da się jeszcze naprawić to co najczęściej się zużywa. Nie celuję w nic drogiego, bo nie chcę na to przeznaczać dużo kasy a raczej wolę już zbierać na kolumny. Wstępny budżet to ok 300-400 zł z możliwością zwiększenia. Odtwarzacz będzie używany sporadycznie do odsłuchu tych płyt co mam i będę mieć w przyszłości a kupuję bardzo mało płyt CD. Mimo to chciałbym móc posłuchać tych, które już mam choć ktoś mi radził, bym je sprzedał i słuchał muzyki cyfrowej.

Mam też jeszcze aune t1 + Beyerdynamic DT 990 Pro i ten dźwięk, najbardziej mi odpowiada. Oba podpięte do kompa z nagrywarką bluray.

Sam używam zamiennie z niezłym CD modeli DVD S35 i 47, jak nie masz wstrętów, to polecam:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

za resztę można jeszcze parę płyt ... ? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Godzinę temu, Gwiazdor napisał:

bym je sprzedał i słuchał muzyki cyfrowej.

Taaa, a z płyt CD to niby jaka muzyka jest? Literkowa albo runiczna może? ?

W dniu 19.08.2020 o 19:48, McGyver napisał:

Taaa, a z płyt CD to niby jaka muzyka jest? Literkowa albo runiczna może? ?

McGyver mam pytanie do Ciebie. 

Czy opłaca się modyfikacja Maranz 6000ose?Jesli tak to co można zupgrejdowac i za ile. Chciałem wysłać wiadomość do Ciebie ale się nie da więc piszę tutaj. Sorry i dzięki za odpowiedź. 

13 godzin temu, bartoszek32 napisał:

Czy opłaca się modyfikacja Maranz 6000ose?

Nie.

13 godzin temu, bartoszek32 napisał:

Chciałem wysłać wiadomość do Ciebie ale się nie da więc piszę tutaj.

Piszesz tutaj bo nie przeczytałeś mojej stopki.

MBL-owi na jego bazie oplacalo sie zrobic CDP2 :-) Bardzo cieplo, lampowo i kulturalnie brzmiacy CD, mialem kiedys i milo wspominam.

10 godzin temu, barni napisał:

MBL-owi na jego bazie oplacalo sie zrobic CDP2 ? Bardzo cieplo, lampowo i kulturalnie brzmiacy CD, mialem kiedys i milo wspominam.

Dasz jakiś namiar na firmę? 

W dniu 19.08.2020 o 18:20, Gwiazdor napisał:

Mój obecny zestaw to:

amplituner - Pioneer SX-N30AE-S

głośniki z czasem do wymiany - Edifier S1000DB

Chciałbym do tego zestaw dopić najlepiej srebrny odtwarzacz płyt CD, mile widziany używany, który w razie czego da się jeszcze naprawić to co najczęściej się zużywa. Nie celuję w nic drogiego, bo nie chcę na to przeznaczać dużo kasy a raczej wolę już zbierać na kolumny. Wstępny budżet to ok 300-400 zł z możliwością zwiększenia. Odtwarzacz będzie używany sporadycznie do odsłuchu tych płyt co mam i będę mieć w przyszłości a kupuję bardzo mało płyt CD. Mimo to chciałbym móc posłuchać tych, które już mam choć ktoś mi radził, bym je sprzedał i słuchał muzyki cyfrowej.

Mam też jeszcze aune t1 + Beyerdynamic DT 990 Pro i ten dźwięk, najbardziej mi odpowiada. Oba podpięte do kompa z nagrywarką bluray.

Onkyo DV-SP504E

W dniu 19.08.2020 o 18:20, Gwiazdor napisał:

Chciałbym do tego zestaw dopić najlepiej srebrny odtwarzacz płyt CD, mile widziany używany, który w razie czego da się jeszcze naprawić to co najczęściej się zużywa. Nie celuję w nic drogiego, bo nie chcę na to przeznaczać dużo kasy a raczej wolę już zbierać na kolumny. Wstępny budżet to ok 300-400 zł z możliwością zwiększenia

Za 700-800 pln trafisz Arcama 73 , odtwarzacz który śmiało można włączyć w droższy system , zaczniesz kupować płyty CD .

Będziesz miał bazę , kupisz lepszy wzmacniacz i kolumny .

Edytowane przez KALIBER
11 godzin temu, KALIBER napisał:

Za 700-800 pln trafisz Arcama 73 , odtwarzacz który śmiało można włączyć w droższy system , zaczniesz kupować płyty CD .

Będziesz miał bazę , kupisz lepszy wzmacniacz i kolumny .

@Kaliber - czy masz na myśli Arcam 73T czy istnieją dwa modele 73 i 73T? Znalazłem tylko 73T

45 minut temu, Gwiazdor napisał:

Kaliber - czy masz na myśli Arcam 73T czy istnieją dwa modele 73 i 73T? Znalazłem tylko 73T

73-T , Cd TEXT  , przewija i pokazuje przez chwilę na wyświetlaczu tytuł granego utworu .

Edytowane przez KALIBER
8 minut temu, KALIBER napisał:

Cd TEXT  , przewija i pokazuje przez chwilę na wyświetlaczu tytuł granego utworu .

Pod warunkiem że płyta zawiera dane CD-text. Bo jak nie zawiera, to nic nie pokazuje. 

3 minuty temu, McGyver napisał:

Pod warunkiem że płyta zawiera dane CD-text. Bo jak nie zawiera, to nic nie pokazuje. 

Oczywiście , częściej chyba zawiera text .

1 minutę temu, McGyver napisał:

Raczej rzadko zawiera.

Być może , ja go kupiłem jak pojawił się na rynku  więc trochę lat minęło , nie ważny jest tu Cd text .

Jasne że to kwestia trzeciorzędna, ale nieścisłości należy prostować bo to forum publiczne i masa ludzi to czyta. 

1 minutę temu, McGyver napisał:

Jasne że to kwestia trzeciorzędna, ale nieścisłości należy prostować bo to forum publiczne i masa ludzi to czyta. 

Mac , ciebie naprawdę popierdzieliło , już ci to gdzieś pisałem .

Gdzie ja napisałem nieścisłości , czyta text - czyta , było pytanie czy wszystkie płyty posiadają text - nie było , i kto się kogo czepia .

Nie trolluj i nie rozpierdzielaj po prostu chłopakowi wątku .

EOT .

Ochłoń, nie popierdzieliło mnie. Twoje wypowiedzi sugerowały że funkcja CD text wyświetla wykonawców i utwory. Uściśliłem, że tylko wtedy gdy na płycie są zapisane dane CD text. Zasugerowałeś wtedy że większość płyt posiada te dane. Uściśliłem, że raczej niewiele. I na tym można byłoby zakończyć temat CD tekstu gdybyś nie zaczął się awanturować.

W tym Arcamie podobno głośno działa napęd, wyczytałem w internecie, że ktoś na to narzekał. Czy to już taka przypadłość tego modelu czy raczej tylko egzemplarza/przewrażliwienie tego użytkownika, który to napisał?

Da się do niego jeszcze kupić laser w rozsądniej cenie?

Kss-213 czyli raczej dostępny.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

@McGyver a Ty co polecasz ze swojej strony? HK Hd990 przyzwoity jest? 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 minuty temu, marcinmarcin napisał:

@McGyver a Ty co polecasz ze swojej strony? HK Hd990 przyzwoity jest? 

W sensie że z mojej strony internetowej?
Czy w sensie z mojego doświadczenia?

Teraz, McGyver napisał:

W sensie że z mojej strony internetowej?
Czy w sensie z mojego doświadczenia?

A masz jakąś swoją stronę? Nie wiedziałem, chodziło mi raczej o to że przerzuciłeś tony sprzętu ?

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

14 minut temu, Gwiazdor napisał:

W tym Arcamie podobno głośno działa napęd, wyczytałem w internecie, że ktoś na to narzekał. Czy to już taka przypadłość tego modelu czy raczej tylko egzemplarza/przewrażliwienie tego użytkownika, który to napisał?

Da się do niego jeszcze kupić laser w rozsądniej cenie?

Mam co prawda CD 82, ale podczas pracy cisza, jedynie wysuwającą się szuflada generuje lekki szum. Za te pieniądze dobry cd. Odnośnie text-u, mój jest bez T, a pokazuje info. Może ktoś w nim gmerał ?. Co do ilości płyt, które wyświetlają cd-text, to u mnie jakoś tak pół na pół. Może jak bym nie słuchał disco polo to by nie wyświetlał w żadnej ?. Laser dostępny.

19 minut temu, marcinmarcin napisał:

chodziło mi raczej o to że przerzuciłeś tony sprzętu ?

Ano przerzuciłem. Mogę coś polecić, tylko mi powiedz w jakim budżecie? 
A jakbyś chciał poprzeglądać moją stronę to zapraszam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z CD textem to kolejna ciekawostka .Osobiście lubię ten gadżet . Kilka czy kilkanaście lat temu gdy informacja była zakodowana stosowny znaczek widniał na płycie . Dziś często się spotykam z brakiem informacji a jednocześnie CD wyświetla informacje . To jeden z objawów rozjeżdżania się standardu .

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

3 godziny temu, Gwiazdor napisał:

W tym Arcamie podobno głośno działa napęd,

W nowym egzemplarzu który kupiłem i grałem ze 3-4 lata napęd był cichy , laser jak sprzedawałem czytał jeszcze bez zarzutu .

Sprzedałem bo trafił się Audio Analouge Paganini .

3 godziny temu, hudykot napisał:

Odnośnie text-u, mój jest bez T, a pokazuje info. Może ktoś w nim gmerał ?.

Hudy , masz cd text w gratisie ?

Kupiłem w zeszłym roku Arcama cd-82 z ciekawości jak gra , textu nie czytał .

Pozdrówko .

Może ten co mialem też czytał , grałem nim ze 2 miesiące i może nie zwracałem uwagi , kupiłem Denona na sprawdzian , a 82 poszła do ludzi .?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) 020.thumb.JPG.0ec737fd5a27e2319c51744dc1efdfa2.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi