Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny max.1500 again

mariusz.z

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przepraszam ze powtarzam temat ale nie znalazłem odpowiedzi na dręczące mie pytanie.

Otóż chce kupić małe kolumny podłogowe do pokoju 20m^2, mam okazję kupić Avance Dana 503 za ok 1500zł nowe, i tu jest pytanie czy szukać dalej, a może zlecić budowe kolumn. No i nie mam dużej możliwośći odsłuchu.

O kolumn oczekuje dobrej średnicy ,słucham międzyinnymi Santany czyli brzmienia gitary i zależy mi na dobrym vokalu.

Kolumny chciałbym podłączyć z creek'em 3440.

Pozrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/15096-kolumny-max1500-again/

Avance z serii Omega i Dana są oparte o głośniki z najtańszych serii Vify, nigdy nie zapewnią one dobrze kontrolowanego basu. Proponowałbym raczej szukać Tannoy M3 lub czegoś podobnego. Albo faktycznie zlecić DIY, w takim budżecie można już coś grającego zdecydowanie lepiej niż fabryczne, nawet z drugiej ręki (superokazje pomijam, ktoś kiedyś kupił Dalaki 450 za 1800zł).

Dylemat podobny do mojego ale... ja już dołożyłem na kupkę 500 :D a własciwie 600 :D BTW zajrzyj do wątku "Co zamiast MX2" - tam masz moje opisy tego co dzisiaj słuchałem w cenie 1500-1600.

ja kupiłem na promocji w mm za 1100zł elacki 105 teraz, znowu kosztują 2200zł, wiec sie zastanawiam czy nie jakies uszkodzone mi dali, lub cos bo naprawde zjebenie grają, ale bardziej prawdopodobne ze to zj***na akustyka pokoju - tylko 16m2. i dosc zagracony. Jedynie co można na nich słuchać to muzyke gdzie nie ma basu, zadne pop, zadne rock, tylko jazz, classical, jakies brazylijskie rytmy. Nie wiem o co chodzi, chyba je sprzedam, dodam ze w mm jak ich sluchalem to calkiem niexle graly, wiec to chyba jednak za male pomieszczenie dla takich kolumn. Stoją z 40cm od segmentu (z tylu) i z boku maja z 30 cm do sciany, ale probowalem juz ruznych ustawien, moje zwykle glosniki 5,1 przy kompie daja lepsze wrazenie co do przestrzeni, jak slucham tych swoich elakow to slychac ze dzwiek dobiega z glosnika, nie czuc tej przestrznnosci. Jakies rady?

Kwas, te Paradigmy rozlazłego basu mają od cholery. Poczytaj co tu pisze PiotrS o modyfikacji Monitor3:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

szczególnie o tym, jak grały przed modyfikacją.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Od kilku lat słucham muzyki na głośnikach Tannoy 631 z serii Profile. Moim zdaniem są to kolumny ciekawsze brzmieniwo od głośników serii Mercury. Tannoy wprowadzając serię Mercury obniżył, co prawda ceny ale zastosował również tańsze tachnologie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.