Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Bo najlepsze jest jedzenie normalne. Nie jakieś restauracyjne dzieła sztuk (mały kawałek czegoś przyozdobiony kleksami czegoś innego na środku monstrualnego talerza), tylko normalne jedzenie. Ja dziś przygotowałem sobie leszcza smażonego w głębokim oleju. Kurde, jakie to dobre. Co prawda nie ma szans, aby ości wysmażyły się tak jak w przypadku płotek, ale trudno. Warto się trochę pomęczyć, bo pod względem smaku jest obłędny 

pier**le polityke ,same klamstwa ale tu moge coś normalnego.

Zwykła kapusta smażona z innymi warzywami na oleju z dodatkiem kiełbasy..

Zwykła kapuste kroimy na drobne ściny i smażymy z czym chcemy i jest git ,gotowe  !!!!!!!!!!!!

doprawiamy jak chcemy  i jest zajebiście 

właśnie zrobiłem , z dodatkiem selera i pora ,bez miesa  .Na ostro .

miała być kielbaska ale nie dodalem 

Właśnie zjadam To , o w morde troche ostre ,świetne proste warzywa ,mega smaczne

Edytowane przez atmeg

Otworzyłem dziś miód, co mi kolega przywiózł z Maroka. Od pszczółek z pomarańczowych gajów. 🙂 

Naprawdę miodzio!

mniut.jpg

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Juz chyba wszyscy zauwazyli, ze oprocz rybek bardzo lubie krowki. Wczoraj nie gotowalem, ale bylem na kolacji. Ale w doborowym towarzystwie!
Moim ulubionym

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Krowki przy stole i na stole

IMG_6503.thumb.jpg.2564a7072f54025527a95c87bae96203.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
12 minut temu, xajas napisał:

Juz chyba wszyscy zauwazyli, ze oprocz rybek bardzo lubie krowki. Wczoraj nie gotowalem, ale bylem na kolacji. Ale w doborowym towarzystwie!
Moim ulubionym

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_6502.thumb.jpg.c451000b04318cf1fbc0cafe12d023eb.jpg

Krowki przy stole i na stole

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

IMG_6503.thumb.jpg.2564a7072f54025527a95c87bae96203.jpg

Fajne teraz robią fototapety. Takie realistyczne...😉

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez cortes

,,Żyj prawdziwie, kochaj szczerze zanim wszystko śmierć zabierze".

Nie tylko fotorealistyczne, one sie nawet ruszaja!
No to chyba jakies ekrany i widelo

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Aaaah, juz wiem dlaczego tak dobrze smakuja i wygladaja na takie zadowolone.
Bo maja wlasny „wellness i spa“
Z myjnia i masazami

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To prawda. Porcje sa brutalne. Zjesz polowe i jestes zalatwiony na caly dzien

To tak po „austriacku“

Sznycel po wiedensku, to jedna porcja wystarcza na cala rodzine (albo 2/3 zapakujesz jako doggy pack)

Prosty i smaczny śledź z sałatką warzywną. Podaję przepis:

-Filet śledziowy a’la Matijas (+ olej + ocet jabłkowy + czarny pieprz do smaku)

-Składniki sałatki:

Warzywa drobno pokrojone: cebula szalotka, cebula zwyczajna, czosnek, żółta papryka, czerwona papryka chilli, szczypiorek, pomidor

Dressing: olej, ocet jabłkowy, majeranek, rozmaryn, cząber, szałwia, oregano, tymianek, mięta, pieprz czarny, sól morska

-Grzanki z chleba pszennego

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )


20241012-205236.jpg


20241012-205624.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piotr_1

Kwestia potrzeb w danej chwili. Operację mnożenia zna chyba każdy? Multiplikujemy sobie sprawy na swoje własne potrzeby, przyprawiamy na swój własny gust, czyż nie?

Źle powiedziałem, miałem na myśli marynatę tych filetów a'la matijas, także Lisnera. "Octany sodu, cytryniany sodu, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy), glukoza, maltodekstryna, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)". To mocno "wzmacnia smak", więc jest on mocny i dlatego je się go mniej, a więcej warzyw i pieczywa, ja nawet więcej dodałem niż na zdjęciu. Do sałatki też możemy zamarynować np. ogórka gruntowego pokrojonego w drobną kostkę. Wystarczy zrobić marynatę z octu, wody, sporo soli i cukru, pieprz kolorowy. To przez noc się zamarynuje, a jednocześnie nie będzie sflaczałe czy pożółkłe jak zwykły ogórek konserwowy.

Domowy chleb pszenny z zakwasem żytnim.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )



Źle powiedziałem, miałem na myśli marynatę tych filetów a'la matijas, także Lisnera. "Octany sodu, cytryniany sodu, kwas cytrynowy, kwas jabłkowy), glukoza, maltodekstryna, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy)".


Aż z ciekawości sprawdziłem u źródła, no i faktycznie, są różnice.

80% filety ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* [śledź, sól, glukoza, regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, cytryniany sodu)], olej rzepakowy, substancja konserwująca (benzoesan sodu)

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

66,6% marynowane filety bez skóry ze śledzia atlantyckiego (Clupea harengus)* (śledź, cukier, sól, ocet spirytusowy, przyprawy), olej rzepakowy, 11% cebula marynowana.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Domowy chleb pszenny z zakwasem żytnim.
20241017-204252.jpg
Ciągle zbyt leniwy jestem i, jak na razie, uważam na ostrzeżenia ;-)

27e07222625133aa0f081f126783a816.jpg

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
34 minuty temu, partick napisał:

Ciągle zbyt leniwy jestem i, jak na razie, uważam na ostrzeżenia 😉

Trzeba mieć trochę czasu w domu i odpocząć, to na pewno. Jak człowiek wypoczęty i zrelaksowany to jest inaczej. Są długie weekendy, święta, wtedy można podziałać.

38 minut temu, partick napisał:

Aż z ciekawości sprawdziłem u źródła, no i faktycznie, są różnice.

Pojawił się nowy produkt Lisnera (a może już stary???) - Matijas Delikatne. Są faktycznie mniej zaprawione i delikatne, ale zaobserwowałem że trzeba je najlepiej zjeść w jeden dzień. Surowa ryba ma swoje wady. Tamte były mocniej zakonserwowane w dodatkach i zanurzone w oleju, co dawało lepszą możliwość przechowania.

Domowy chleb pszenny z zakwasem żytnim.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Dziś będę piekł.
Przenno-zytni, na zakwasie.
Dojrzewa w lodówce w koszyczkach.
Cały proces przygotowania ciasta zajął wczoraj od 5.00 tej rano, do 22.00

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )



Są faktycznie mniej zaprawione i delikatne, ale zaobserwowałem że trzeba je najlepiej zjeść w jeden dzień. Surowa ryba ma swoje wady. Tamte były mocniej zakonserwowane w dodatkach i zanurzone w oleju, co dawało lepszą możliwość przechowania.


Ja się trzymam tego, że jak dziś zacznę, to jutro kończę.
No chyba, że pójdzie na raz ;-)
2 godziny temu, RAF77 napisał:

Upieczony.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Piękne. Ja tym razem piekłem na szybko z drożdżami, czas trochę naglił. Fast food 😃

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
2 godziny temu, RAF77 napisał:

Upieczony.

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Daj prosze przepis

W dniu 14.10.2024 o 02:12, partick napisał:

Z marynowanych, u mnie we wsi, specjalnego wyboru nie mam. Szczęśliwie, bardzo smaczne.

3d7e65524a26896bcff259be6be46136.jpg

Lisner?
To ta firma,co sól drogową (techniczną,taka do tych sypaczek do odśnieżania,skazona i nieprzydatną,niedopuszczona do jedzenia) dawała do swoich wyrobów?

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

    Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wierzę w pesymizm. Jeżeli coś nie idzie po Twojej myśli, przebijaj się do przodu

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

    Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM


  • Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

    Ostatnio dodane opinie o albumach

  • Najnowsze wpisy na blogu

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

                  wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!
 

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

 

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.