Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  111 członków

Lumin Klub
IGNORED

Klub użytkowników Lumina

Rekomendowane odpowiedzi

ktoś może porównywał np. D3 vs aries s1? Raczej mnie czysty transport interesuje, aby sie w DAC nie ograniczać.

Ale pamiataj że Aries Vega S1 też może grać jako transport. Moje zdanie Vega S1 vs. Lumin T2 znasz .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Teraz, Marcin Wielgus napisał:

Ale pamiataj że Aries Vega S1 też może grać jako transport. Moje zdanie Vega S1 vs. Lumin T2 znasz .

tak wiem iż może, ale nie wiem czy jest sens się pchać w 2in1 😉 jednak zawsze zostaje luka w postaci zmiany DAC lub inaczej po co dopłacać do 2 w 1 🙂 jakbym brał 2 w 1 to cos półkę wyżej może P1 mini lub X1 (tutaj juz 3 półki wyżej) 😉 nie mam nic przeciwko T2/T3. Pewnie będę chciał sobie wypożyczać jakies 2-3 sprzęty i porównywać na raz np. Vega, D3, 9000N etc.

tak wiem iż może, ale nie wiem czy jest sens się pchać w 2in1  jednak zawsze zostaje luka w postaci zmiany DAC lub inaczej po co dopłacać do 2 w 1  jakbym brał 2 w 1 to cos półkę wyżej może P1 mini lub X1 (tutaj juz 3 półki wyżej)  nie mam nic przeciwko T2/T3. Pewnie będę chciał sobie wypożyczać jakies 2-3 sprzęty i porównywać na raz np. Vega, D3, 9000N etc.

Masz rację z tym że paradoks auralic polega na tym że Vega S1 i Aries S1 są w tej samej cenie. Zakładam że w związku z tym Aries S1 jako czysty transport cyfrowy jest klasowo lepszy skoro cena ta sama.

Lumin P1 mini sam bym obadal z senstymentu do T2 . Ciekawe jak się jeśli los potoczy.
Z nowości masz też T3x ale bez odsłuchu nie kupuj T3/T3x a generalnie to nic bez odsłuchu

Kasa duża . Musi się podobać .

17 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Masz rację z tym że paradoks auralic polega na tym że Vega S1 i Aries S1 są w tej samej cenie. Zakładam że w związku z tym Aries S1 jako czysty transport cyfrowy jest klasowo lepszy skoro cena ta sama.

Lumin P1 mini sam bym obadal z senstymentu do T2 . Ciekawe jak się jeśli los potoczy.
Z nowości masz też T3x ale bez odsłuchu nie kupuj T3/T3x a generalnie to nic bez odsłuchu emoji1.png

Kasa duża . Musi się podobać .

Mam wolne środki na koncie mogę sobie pozwolić na "wypożyczenie" (zawsze mnie to bawi wypożyczenie gdzie w większości płacimy całą kwotę i możemy sobie w te 2 tygodnie potestować 😄 czyli takie samo prawo jak przy zakupie online 😄 ) 2-3 urządzeń na raz i sobie je porównywać, ale tez nie chce wydawać 2x więcej na np. P1 mini vs D3 jeśli nie usłyszę drastycznej różnicy  😉 znajomy ma X1 i mieszka 500m odemnie to możemy sobie porównać takiego "entry level" lumina vs top 🙂 to też jestem ciekaw porównania. Równie dobrze mogę kupić i używany D2 czy T2 czy auralica g1 😉 a moze mnie króryś DAC zaskoczy wbudowany ..

tak ogólnie lista:

rose RS250

lumin t3/d3

9000n tu jestem ciekaw podobno to jest lumin w innej obudowie. Podobno bardzo wiele mają wspólnego

Cambridge Audio Edge NQ / exn100

Moon Mind 2 

Auralic S1

dużo tego w takiej kwocie 10-15 ~~ 

Co do Vega podobno gra lepiej bez DAC, takie tu opinie czytałem, ile w tym prawdy nie wiem 🙂 poczekam na pylony, niech się trochę wygrzeją i pewnie koło wiosny mogę szukać streamera.

Edytowane przez Ghotti
Mam wolne środki na koncie mogę sobie pozwolić na "wypożyczenie" (zawsze mnie to bawi wypożyczenie gdzie w większości płacimy całą kwotę i możemy sobie w te 2 tygodnie potestować  czyli takie samo prawo jak przy zakupie online  ) 2-3 urządzeń na raz i sobie je porównywać, ale tez nie chce wydawać 2x więcej na np. P1 mini vs D3 jeśli nie usłyszę drastycznej różnicy   znajomy ma X1 i mieszka 500m odemnie to możemy sobie porównać takiego "entry level" lumina vs top  to też jestem ciekaw porównania. Równie dobrze mogę kupić i używany D2 czy T2 czy auralica g1  a moze mnie króryś DAC zaskoczy wbudowany ..
tak ogólnie lista:
rose RS250
lumin t3/d3
9000n tu jestem ciekaw podobno to jest lumin w innej obudowie. Podobno bardzo wiele mają wspólnego
Cambridge Audio Edge NQ / exn100
Moon Mind 2 
Auralic S1

dużo tego w takiej kwocie 10-15 ~~ 
Co do Vega podobno gra lepiej bez DAC, takie tu opinie czytałem, ile w tym prawdy nie wiem  poczekam na pylony, niech się trochę wygrzeją i pewnie koło wiosny mogę szukać streamera.

P1 mini - entry level ładne entry
Dawaj znać jak poszły odsłuchy

• 4 tygodnie później...

Doradźcie koledzy, jaki odtwarzacz CD warto wziąć na odsłuchy? Zależy mi na brzmieniu Takim jak Lumin T3, D3. Czyli z dobrym tempem, szczegółowa góra, która nie kuje, Ale ma bardzo dużo informacji. Dużo powietrza. Szybki sprężysty bas. No i najważniejsze Kontur! W całym zakresie Pasma.

Chcę żeby płyta CD brzmiała tak samo dobrze jak pliki odtwarzane  przez aplikację  Lumina T3 D3 w Qobuz. 
( Nie mylić z tandetnym beznadziejnym Tidal Connect)

8 godzin temu, SenorCoconut napisał:

Doradźcie koledzy, jaki odtwarzacz CD warto wziąć na odsłuchy? Zależy mi na brzmieniu Takim jak Lumin T3, D3. Czyli z dobrym tempem, szczegółowa góra, która nie kuje, Ale ma bardzo dużo informacji. Dużo powietrza. Szybki sprężysty bas. No i najważniejsze Kontur! W całym zakresie Pasma.

Chcę żeby płyta CD brzmiała tak samo dobrze jak pliki odtwarzane  przez aplikację  Lumina T3 D3 w Qobuz. 
( Nie mylić z tandetnym beznadziejnym Tidal Connect)

Od siebie mogę z czystym sercem polecić Atolla Cd400se, z seconda handu będzie tańszy od T3, może trochę mniej "analogowy" natomiast równiejszy w całym paśmie, potrafi zagrać z odpowiednim sznytem, czarem.

Warty sprawdzenia może być  cd leema antilla II 👍 

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

• 2 miesiące później...

Mamy dla Was porównanie Lumina T3X i Lumina D3 🙂 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 10.01.2025 o 21:54, Marcin Wielgus napisał:

Ja się przesiadłem na Auralic Vega S1 + psu . Posłuchaj

Opisałeś gdzieś swoje wrażenia po przesiadce z Lumina?

Od siebie mogę z czystym sercem polecić Atolla Cd400se, z seconda handu będzie tańszy od T3, może trochę mniej "analogowy" natomiast równiejszy w całym paśmie, potrafi zagrać z odpowiednim sznytem, czarem.

Analogowy to wg mnie jest T2 a T3 to już gra inaczej . Kazdy musi posłuchać co mu się w system i preferencje lepiej wpasuje

Wysłane z Wrocławia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.