Skocz do zawartości
IGNORED

Cayin A-88T wzmacniacz lampowy

Robpol21

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie Audiofile!!! Po odsłuchu lampy Cayin TA-35 pokusiłem się na Cayin'a A-88T ( oczywiście do odsłuchu ) i co... Szok to jest muzyka. W trybie triodowym zagrał jak b.dobry tranzystor utrzymując zarazem cech dobrej lampy. Złączone zdjęcie przedstawia jeszcze jedno. On po prostu gra tak jak wygląda ............

[obrazekLUKASZ-251466_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/15075-cayin-a-88t-wzmacniacz-lampowy/

Mam pytanie: porównywałeś może tego wzmaka z jakąś Jolidą ?? Mam pewien dylemat, w przyszłym miesiącu chciałbym sprowadzic sobie wzmacniacz lampowy z AnewDigital, myślałem o Jolidzie 801s. Zastanawiałem się także nad Cayin-em, ale nie miałem możliwości jego odsłuchu.

Tak. Porównywałem z Jolidą 502B i 801A. W moim odczuciu w obu brakowało precyzji i separacji na porównywalnym poziomie jak w obu Cayin'ach. Nie wspomnę już o pozimie wykonania. Widać, że jednym ewidentnie zależy na kliencie a drudzy jadą na zbudowanej opiniii.

Jednak nie to jak wygląda jeden i drugi sprzęt jest najważniejsze. Cayin po prostu gra lepiej pod każdym względem, szczególnie w trybie TR.

Ja go słucham w tej chwili i jestem zdecydowany by u mnie pozostał na stałe. Jest rewelacyjny. W niemieckim Stereplay uzyskał 79 pkt. i zdobył I miejsce w testach wyprzedzając m.in. Exposure'a 3010 - 73 pkt.

Dziękuję panowie za podzielenie się wiedzą, czuję że bez odsłuchu się nie obędzie. Mam nadzieję, że będzie pasował do mojego Marantz-a sa-17s1, który z odsłuchiwaną Jolidą 502b zagrał według mnie bardzo fajnie.

Z tak rozdzielczym źródłem zostaniesz powalony na kolana. Życzę dużo miłych wrażeń a ja jestem szczęsliwym posiadaczem tego wzmacniacza. Właśnie podjąłem decyzję na tak.

Oby więcej tak zacnych urządzeń znalazło się na naszym rynku i nie musiały zarazem kosztować majątku!!!

Oto link do strony niemieckiej :

Ukryta Zawartość

Kosztuje niemało bo 9 500,00. A ja kupuję go w Kielcach przez sklep Vimed-Sat pana Jacka Gajewskiego.

Mogę jutro od niego dowiedzieć się namiarów na dystrybutora.

A tak nawiasem mówiąc to polecam wielką ostrożność przy transporcie. Ja mało nie straciłem swojego kręgosłupa. Ale jak coś waży 31 kg razem z kartonem to jest wszystko jasne.

I jeszcze jedno ujęcie......

[obrazekLUKASZ-251607_1.jpg]

post-5995-100000156 1170263923_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest piękny! i z pewnością musi też tak brzmieć :-)

Gratuluję pewnie niełatwej decyzji. W tym budżecie jest już kilka godnych zainteresowania lampek.

Porównywałeś go może z produktami Antique Sound Lab ? Może z modelem KI22 FOX ?

BTW dystrubcję cayina (i opery) ma Fotopub (022) 853 15 86 (Warszawa)

Pozdrawiam.

Paweł.

Gość j1911

(Konto usunięte)

Ludzie !!!!

To ordynarna chińska produkcja, z zwenątrz "ładna" a w środku ...

Słuchałem, brzmi płasko ze słabą dynamiką i bardzo kiepskim basem.

Odsłuch był na różnych kolumnach.

Przeciętność, za tą kasę można kupić dużo lepszy wzmacniacz (żaden z "chińczyków" bo one też słabe)

A mnie zawsze ciekawiła trwałość lamp. Bo z tego co słyszałem, to one się zużywają i trzeba je wymieniać.

Ile kosztuje taka jedna lampka do wymiany i co ile mniej więcej trzeba ją wymieniać?

j1911 to raczej Ciebie dotyczy Twój zarzut.

Ten wzmacniacz słyszało kilkadziesiąt osób z forum, wystarczy poczytać, dzięki forumowiczom wiemy o nim sporo.

Ty wiesz coś innego, to możesz tu również mówić na ten temat, a nie czepiać się bez ładu i składu czegoś w środku i chińszczyzny.

Jakoś sobie nie wyobrażam, że w podobnej cenie może być coś dużo lepszego albo dużo gorszego. Skoro ten wzmacniacz przez wielu jest oceniany jako bardzo dobry, to wprawdzie może istnieć coś lepszego w tej cenie, ale raczej nie ma możliwości nokautu. A nieco gorszych w tej cenie na pewno tez by się sporo znalazło.

Sluchalem u znajomego. Nie bede az tak krytyczny, ale sadze, ze jak na niecale 4000 zl, ktore zaplacil za miesieczny egzemplarz, to nie az tak duza strata przy zakupie przecietnego i w tym przedziale solidnego lampowca.

Też chcę kupić wzmacniacz lampowy. Napisałem nawet do Anewdigital i oferują Jolidę 801S (z pilotem) za ok. 850 USD. Wątek ten ciekawie się zaczął - ale potem przeszedł we "wrzutki" - może ktoś napisałby jeszcze merytorcyznie jak sie ma ta konstrukcja do Jolidy 801 czy 502, ew. ASL.

• Redaktorzy

No właśnie, gówno itp. a żeby tak konkretnie co w nim jest złego, to nie bardzo. Od razu mówię że nie bardzo rozumiem zarzutu, że w sprzęcie tej firmy w środku jest byle co. Nie jest. Chyba że kolega oglądał jakoąś kopię zrobioną w Korei Północnej. W chińskim sprzęcie robionym na wyższą półkę znajdują się zwykle bardzo dobre komponenty, a przynejmniej nie schodzące poniżej dobrego średniego poziomu.

• Redaktorzy

Jolki nie słuchałem nigdy. Cayin (Spark) gra u mnie, i jest bardzo dobry jak na to, że zapłaciłem za niego 4.5 kzł, a zaraz potem dystrybutor chciał 7. ASL - testowałem jednego, dobry i tani (3500), chętnie posłucham lepszych modeli. Ale ASL to firma o bardzo szerokim profilu cenowym - niektóre ich monobloki mają b. dobrą prasę na świecie i są porządnie drogie. Jest jeszcze Opera Consonance na 300B - możecie zajrzeć do mojej recenzji w Magazynie. Dobra była.

Wzmacniacz, o kt?rym tu mowa jest nowsza wersja modelu oznaczonego symbolem TRI-88TS czy cos takiego. Model ten jest/byl bez zdalnego sterowania. Te same lampy - 4 kt88 i 4 6sn7, do tego bardziej old schoolowy wyglad, solidniejsze wykonanie, mozliwosc sprawdzenia pradu spoczynkowego, regulacja balansu. Slowem lepsza konstrukcja. Absolutnie entuzjastyczne recenzje w prasie francuskiej.

Podobno wlasnie dodanie zdalnego sterowania znacznie pogorszylo jego brzmienie.

Sluchalem obu, wybralem poprzedni. Zmienilem lampy na filipsy i kt88 rca. Gra to u mnie z Sugdenem 21cd, z JmLabem Cobalt 816 Signature.

I gra tak, ze mozna sie posikac.

Czy dobrze rozumiem, że u Ciebie też gra A-88T?

Ja przed kupnem brałem pod uwagę ASL AQ-1001 i trzy Jolid'y 502,707 i 802.

Został Cayin ponieważ jego brzmienie pasuje mi pod każdym względem.

Urzekła mnie przede wszystkim głębia i przestrzeń jakie moje ProAc 125 Studio nie były wstanie pokazać z żadnym innym piecykiem. Słucham praktycznie tylko Jazzu akustycznego. Polecam test dla wszystkich osób które nie miały okazji posłuchać tego wzmacniacza na utworze nr6 Michała Tokaja Trio - Bird Stone.

Ostatni test jaki miałem w ręku na jego temat to Stereoplay 1/2005 - ocena....? Zapraszam do lektury.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.