Skocz do zawartości
IGNORED

Przejście z mono na stereo - Radmor5102

hakael

Rekomendowane odpowiedzi

Oto nurtujące mnie pytanie:

CZy można w Radmorze5102 tak podłączyć sygnał monofoniczby aby szedł przez oba kanały?

Chodzi mi o to - czy jeśli zewrę na tablicy z tyłu wejścia na oba kanbały, to będzie to mogło mieć jakieś negatywne skutki???

>Hakael

na wstępie panu B. daj "ignoruj" - lubi mieszać innych z błotem, wtedy bardziej go przypominają

W radmorku 5102 masz na wejściu wytczki DIN. Jeśli zewrzesz tzw gorące żyły (tylko nie z ekranem!) to będziesz miał mono. To wszystko. Dotyczy to jednego wejścia, na inne nie będzie to miało wpływu bo zwarte odłącza selektor wejść, więc na niezwartych będziesz miał stereo.

Nie możesz zwierać przewodów głośnikowych (to jest WYJŚCIE NIE WEJŚCIE panie B.)

Dzięki BeerfaN!

właśnie o to mi chodziło!

Przeprowadziłem chałupniczo już pewne eksperymenty, ale nie wiedziałem czy bedzie to mogło mieć jakieś negatywne skutki.

pozdrawiam

Lepiej zewrzeć jakimś małym rezystorem (4~8 czy 10 ohm)żeby nie obciążać za bardzo urządzenia,którego wyjścia zwieramy.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.