Skocz do zawartości
IGNORED

R-N602 jak z Magnat Tempus 55 lub 77 lub Monitor Audio MR4?

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli ktoś miał styczność to bardzo proszę o opinie

Jak zagra Yamaha R-N602  z Magnat Tempus 55 / 77 lub z Monitor Audio MR4 w salonie 30m/kw? Lepej, gorzej czy porównywanie np. z Heco Victa 702?

Gatunki muzyczne mieszane, z przewagą POP, dance.

Pop, dance to najlepiej coś cieplejszego --> Heco Visca Prime. Nie co droższe masz również Melodikę BL40 mk3 które również dysponują ocieplonym brzmienia.

W dniu 4.05.2020 o 14:32, Marcin_67175 napisał:

Jak zagra Yamaha R-N602  z Magnat Tempus 55 / 77 lub z Monitor Audio MR4 w salonie 30m/kw? Lepej, gorzej czy porównywanie np. z Heco Victa 702?

A czy muszą być te kolumny, które zaproponowałeś poniżej?

MR4 są słabe moim zdaniem. Nawet proste STX-y się bronią...

Spróbuj z Pylony Sapphire 23 lub Indiana Line Tesi 561.

W dniu 4.05.2020 o 14:32, Marcin_67175 napisał:

Jak zagra Yamaha R-N602  z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) / 77 lub z Monitor Audio MR4 w salonie 30m/kw? Lepej, gorzej czy porównywanie np. z Heco Victa 702?

Na twoim miejscu raczej zainteresowałbym się innymi kolumnami, skąd taki wybór zestawienia? Jaki masz przeznaczony budżet? 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tutaj przydałyby sie kolumny o cieplejszym charakterze brzmienia. Heco Victa Prime 702 sprawdza sie lepiej. Możesz zwrócić uwage na Pylon Audio Sapphire 23, Melodika BL40. STX Electrino 250 mamy na stanie ale jest to dynamiczniejsze brzmienie i zdecydowanie jaśniejsze względem wyżej wymienionych. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

14 godzin temu, Prewwit napisał:

Może STX Electrino 250, bardzo dobre opinie, może ktoś z branży ma na wypożyczenie.

Nie do końca takie ciepłe, ale można spróbować ?

ja bym do listy dopisał jeszcze Indiana Line Tesi 561. Miękkie granie ale też nie pozbawione życia. Warto je też posłuchać. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 5.05.2020 o 20:06, Prewwit napisał:

Może STX Electrino 250, bardzo dobre opinie, może ktoś z branży ma na wypożyczenie.

Odpada bo mają wylot bass reflex z przodu i nie ma na to maskownicy. A ja muszę mieć z tyłu ze względu na małe dzieci ?

A czy Indiana Line Tesi 561 dobrze będa dobrane do tych gatunków muzycznych jakie wymieniłem i ogarną salon 30m/kw ?

W dniu 6.05.2020 o 12:03, Top Hi-Fi & Video Design napisał:

ja bym do listy dopisał jeszcze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Miękkie granie ale też nie pozbawione życia. Warto je też posłuchać. 

Miałem kiedyś te kolumny, wyjątkowa chińszczyzna. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
2 godziny temu, Marcin_67175 napisał:

Odpada bo mają wylot bass reflex z przodu i nie ma na to maskownicy. A ja muszę mieć z tyłu ze względu na małe dzieci ?

A czy Indiana Line Tesi 561 dobrze będa dobrane do tych gatunków muzycznych jakie wymieniłem i ogarną salon 30m/kw ?

Tylko jest jeszcze kwestia budżetu. z Heco Vista 702 mieściłem się w budżecie ale niestety w podobnej cenie ani porównywalnych ani tym bardziej lepszych kolumn nie dostane. Heco są ale kolor espresso a mi pasuje czarny. I tutaj kwestie wizualne blokują mi zakup zestawu niestety na tą chwilę ?