Skocz do zawartości
IGNORED

Van den hul clearwater

Rekomendowane odpowiedzi

14 godzin temu, radark napisał:

Ktoś może słuchał tego kabelka?

Mam je już kilka lat i jeśli nie interesuje cię modyfikacja brzmienia to możesz w ciemno brać te kable. 

9 minut temu, daniel-de napisał:

Mam je już kilka lat i jeśli nie interesuje cię modyfikacja brzmienia to możesz w ciemno brać te kable. 

Dokładnie, na nic nie wpływają, ani basu nie przyjdzie ani wysokich, można powiedzieć neutralny kabel. 

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

VDH Clearwater to bezpieczne, wyrównane brzmienie. W podobnej cenie masz Chord Clearway, który zagra dynamiczniej i bardziej szczegółowo. Kimber będzie cieplejszy i bardziej skupiony na średnicy. 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Świetne kable w rozsądnej cenie. 

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• McGyver zmienił(a) tytuł na Van den hul clearwater
  • 8 miesięcy później...

Cześć. Właśnie  niedawno go porównałem z Acoustic Revive SPC AV, który posiadam od kilku tygodni. Przy SPC jest lepsza, wyraźniejsza średnica i gitary. Clearwater syczy wysokimi, lecz średnica minimalnie zamulona, tzn nie aż tak czysta i wyraźna. Obcięta dynamika. Pewnie kwiestia wielu żył i posrebrzenia.
Ale ogólnie to dość dobry i wyrównany kabel. Na pewno w swojej cenie jest bardzo ciekawą propozycją.

11 minut temu, Yar napisał:

Cześć. Właśnie  niedawno go porównałem z Acoustic Revive SPC AV, który posiadam od kilku tygodni. Przy SPC jest lepsza, wyraźniejsza średnica i gitary. Clearwater syczy wysokimi, lecz średnica minimalnie zamulona, tzn nie aż tak czysta i wyraźna. Obcięta dynamika. Pewnie kwiestia wielu żył i posrebrzenia.
Ale ogólnie to dość dobry i wyrównany kabel. Na pewno w swojej cenie jest bardzo ciekawą propozycją.

Jak długo go słuchałeś? Bo on na pewno nie jest zamulony a syczy "na świeżo " co potem mija. Clearwater to świetny i równy kabel.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

Podłączyłem na chwilę, uchwyciłem wyraźną różnicę brzmienia j.w., odłączyłem i odesłałem. Kupiłem zachęcony recenzjami, dla testu.

Brzmienie kabla się zmienia po czasie? Metal wypełnia się elektronami czy co? 😉

A może to mózg się przyzwyczaja?

Co do tego Acoustic Revive, zastąpił nim Audioquest Type 4, który miał duuużo więcej basu, ale ta średnica i góra słabsza. A mnie chodziło o ostrość gitar na przykład...  Nie sądziłem, że moje Opale20 potrafią ostrzej zagrać. 

3 godziny temu, Yar napisał:

Brzmienie kabla się zmienia po czasie?

Wystarczyło sprawdzić zamiast odsyłać. Nie musisz słuchać w ogóle jak się boisz że twój mózg się przyzwyczai. Może grać samo jak ciebie nie ma w pomieszczeniu.

3 godziny temu, Yar napisał:

Metal wypełnia się elektronami czy co?

Nie wiem jakie zjawiska zachodzą, nie wiem czy sami producenci kabli to wiedzą. Nie ma to większego znaczenia dla użytkownika/odbiorcy.

Gato Audio AMP-150 (klasa A/B), LAiV Harmony DAC, Open Baffle DIY
Tellurium Q Ultra Black, Hijiri HCI-R10, Ricable + DIY

W ogóle kabel nie ma znaczenia dla użytkownika - decyduje nastawienie 😉 

Gdyby kabel zmieniał właściwości w funkcji czasu tym bardziej należy go odesłać,

bo może to znaczyć, że proces technologiczny został niedokończony i trudno

przewidzieć, co zaprezentuje po kolejnych dziesiątkach godzin ...

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski