Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny podstawkowe do NuPrime DAC-9 + Marantz PM8006

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc, jakie kolumny podstawkowe kupić do NuPrime DAC-9 + Marantz PM8006 ?, pokój ok.10m2. Myślałem nad MA Bronze 2 lub MA Silver 100. Co myślicie?.

Edytowane przez -=EclipsE=-

Cześć,
Obie propozycje są jak najbardziej w porządku. Monitor Audio Silver 100 to zdecydowanie lepsza szczegółowość i mikrodynamika. Bronze 2 grają nieco bliższą średnicą ale jednak jest to zdecydowanie półka niżej. Pytanie jakie brzmienie preferujesz i jaki zakładasz budżet? 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witam,

Polecam bardzo ciekawą konstrukcję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  z głośnikiem wstęgowym, to coś niespotykanego w takim przedziale cenowym, szczegółowość i stereofonia na wysokim poziomie, a bas świetnie kontrolowany, zaletą jest również dość duża skuteczność. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pomieszczenie nie za duże proponuje b&w 707 s2 dobra szczegółowość, otwarta średnica, bas nie jest rozlazły i jest go tyle ile być powinno. 

15 minut temu, Soomi napisał:

Pomieszczenie nie za duże proponuje b&w 707 s2 dobra szczegółowość, otwarta średnica, bas nie jest rozlazły i jest go tyle ile być powinno. 

Z Marantzem będzie sporo średnicy i nie wiem czy to dobry pomysł.

W dniu 5.04.2020 o 17:43, -=EclipsE=- napisał:

Myślałem nad MA Bronze 2 lub MA Silver 100. Co myślicie?.

Silver wyższa seria i nie ukrywając gra lepiej od brązów. Spróbuj z Dynaudio Emit M20. Cieplejsze kolumny do analitycznego Marantza.

2 godziny temu, HIFISTATION.PL napisał:

Witam,

Polecam bardzo ciekawą konstrukcję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  z głośnikiem wstęgowym, to coś niespotykanego w takim przedziale cenowym, szczegółowość i stereofonia na wysokim poziomie, a bas świetnie kontrolowany, zaletą jest również dość duża skuteczność. 

Witam, naprawdę fajnie wyglądają ciekawe jak by u mnie zagrały w porównaniu do np. silverów

22 godziny temu, Q21 napisał:

Cześć,
Obie propozycje są jak najbardziej w porządku. Monitor Audio Silver 100 to zdecydowanie lepsza szczegółowość i mikrodynamika. Bronze 2 grają nieco bliższą średnicą ale jednak jest to zdecydowanie półka niżej. Pytanie jakie brzmienie preferujesz i jaki zakładasz budżet? 

Preferuję lekko ocieplone i szczegółowe granie a budżet do 5k.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez -=EclipsE=-

W takim przypadku zwróć koniecznie uwagę na Jean Marie Reynaud Lucia. Są to mało znane kolumny o przepięknej delikatnie ocieplonej barwie i na prawdę bardzo dobrej szczegółowości. W tym przypadku zaoszczędzisz trochę pieniędzy, które będziesz mógł przeznaczyć na okablowania bądź inne rzeczy. Alternatywa mogą być także Fyne Audio F500, które bardzo dobrze zgrywają sie z Marantzem. 
Mam na stanie obie kolumny i nie widzę żadnych problemów aby je wypożyczyć. 

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 5.04.2020 o 17:43, -=EclipsE=- napisał:

Witam wszystkich serdecznie i proszę o pomoc, jakie kolumny podstawkowe kupić do NuPrime DAC-9 + Marantz PM8006 ?, pokój ok.10m2. Myślałem nad MA Bronze 2 lub MA Silver 100. Co myślicie?. jeżeli

2 pytania. Czy chcesz markowe czytaj drogie słabo grające kolumny bierz coś z tych wymienionych powyżej. Jeżeli chcesz naprawdę dobre granie gdzie porównując do ww. będzie miazga z tych markowych bierz pod uwagę tylko polskie firmy. Polecam Yb audio ale jest jeszcze kilka innych producentów. Różnica w jakość dźwięku będzie olbrzymią. Nie wiem jak długo interesuje z się audio ale ja też przerabialem początkowo znanych producentów ale jak posłuchałam jak brzmi kolumna która ma wysokiej klasy przetworniki zrozumiałem jak bardzo nas ci światowej klasy producenci w ch...... robią. Piękne obudowy, recenzje w prasie ach,och ale w środku chińska tandeta. Oczywiście zrobisz jak uważasz ale zastanów się dobrze. Aaaa pisząc o tych znanych , chodzi mi o produkty za około 20tys. Jak chcesz jakieś szczegóły Pisz na PW

Skoro masz granie po ciepłej stronie mocy to kolumny proponuje z żywiołem

https://sklep.rms.pl/triangle-esprit-comete-ez-kolumny-podstawkowe-2-szt 

Jeśli szukasz bardziej wycyzelowanego brzmienia

https://sklep.rms.pl/kef-ls50-ls-50-kolumny-stereo-2szt-promocja 

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 2 tygodnie później...

Widzę że KEF LS50 jest w promocji ? ale cały czas chodzą mi po głowie silver 100 od MA ? Yb audio nie znam tej marki może ktoś z was ma lub miał i się wypowie

Monitor Audio Silver 100 zagrają dynamiczniej i bardziej szczegółowo. Kef LS50 to rewelacyjna średnica i bardzo dobra prezentacja sceny dźwiękowej. Wielu naszych klientów zestawiało LS50 z subwooferem REL T5i/T7i. 

2 godziny temu, -=EclipsE=- napisał:

Widzę że KEF LS50 jest w promocji ? ale cały czas chodzą mi po głowie silver 100 od MA ? Yb audio nie znam tej marki może ktoś z was ma lub miał i się wypowie

Jestem właścicielem y b audio modelu zephir na górze z Berylem os SB acoustic na dole revelator 22. polecam tą firmę dlatego że dostajesz brzmienie najwyższej klasy. wielokrotnie porównywałem kolumny do takich z zakresu do 20 000zl znanych producentów i zawsze y b Audio wykazywały znaczną przewagę w zakresie neutralności, muzykalności, budowania sceny. generalnie y b audio stroją swoje kolumny bardzo równo bez wybicia żadnego z zakresów dzięki temu dostajemy brzmienie bardzo neutralne  a zastosowanie najwyższej klasy przetworników daje brzmienie najwyższych lotów. Polecam

• 4 tygodnie później...

Witam ponownie, nie miałem wcześniej czasu napisać. Wybrałem MA Silver 100 i jestem zadowolony ?. Zobaczymy jak się sprzęt wygrzeje powinno być jeszcze lepiej ?