Skocz do zawartości
IGNORED

Co robicie? Covid-19

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, caralooh napisał:

A jaka jest podstawa prawna tego zakazu ?

jakaś uchwała jest i niestety starczy. Od czwartku w miejscach publicznych w maskach chodzić będzie trzeba.

Zakochani w maseczkach będą się całować ?

Masek nawet dla szpitali nie wystarczy. Chusty za to nie chronia przed zarazeniem, bo taki virus ma mniej niz 5mikronow, czy nawet ponizej 3. Sek w tym, ze bez kompletnej odziezy ochronnej i regularnej jej wymianie ryzyko zakazenia jest zmniejszone o bardzo maly procent jesli mamy kontakt z zarazonym I jego plynami ustrojowymi. Gdybysmy mieli maski p3 albo n99, ktore sa dopasowane do naszej twarzy plus visor i rekawiczki to byloby inaczej. Wtedy ryzyko zakazenia spada znaczaco. Ta sama maska zakladana codziennie przez miesiac moze rownie dobrze roznosic bakterie. 

Wieza STEREO Technics :)

24 minuty temu, Moontan napisał:

Robta co chceta .......ja slucham , kupuje plyty....pracuje....slucham , kujpuje plyty....pracuje ...bez zmian

Jak bys byl menadzerem bhp w firmie zaopatrujacej swiat w materialy do produkcji masek i inne filtry medyczne to bys zmiany odczul   ? oprocz tego robie to co Ty, slucham, kupuje, pracuje...itd. 

Stan wojenny już był mniej restrykcyjny

gdzie ja dla psa maseczkę znajdę

ciekawe jak policja na taką maskę by zareagowała ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Panowie a mozecie powiedziec jak w PL wyglada sprawa pomocy ludziom ktorych miejsca pracy zostaly na jakis czas zamkniete? Czy pomocy finansowej udziela pracodawca czy panstwo?  W Irlandii kazdy niepracujacy otrzymuje €350 tygodniowo do odwolania.

A wszystkie raty za kredyty zostaly zamrozone.

2 godziny temu, Uchatek napisał:

Panowie a mozecie powiedziec jak w PL wyglada sprawa pomocy ludziom ktorych miejsca pracy zostaly na jakis czas zamkniete? Czy pomocy finansowej udziela pracodawca czy panstwo?  W Irlandii kazdy niepracujacy otrzymuje €350 tygodniowo do odwolania.

A wszystkie raty za kredyty zostaly zamrozone.

nic się nie dzieje , na razie to firmy wnioski składają by z zus-u zwolnić

W UK niepracujacy 80% wynagrodzenia dostaja. Juz widze jak samozatrudnieni wliczajacy sobie w koszta firmy wycieczki do Tajlandii i komputery dla dzieci kombinuja jak by to odkrecic teraz. Jak ktos pracuje z domu to normala pensja. Czyli obecnie jeszcze na dojazdach oszczedzam  ? . Kredyt mozna sobie na 3 miesiace zamrozic jak ktos chce. 

Odczujemy to wszyscy. Ekonomia pierdyknie ostro predzej czy pozniej. 

Banki w UK juz kredytow nie chca dawac a na dom wolaja nawet 40% wplaty a bylo 5% najnizsza. 

W dniu 9.04.2020 o 18:45, bolo_senor napisał:

jakaś uchwała jest i niestety starczy. Od czwartku w miejscach publicznych w maskach chodzić będzie trzeba.

Ukryta Zawartość

Obudź się Polsko.

Ukryta Zawartość

2 minuty temu, caralooh napisał:

Ukryta Zawartość

Obudź się Polsko.

zaraz zmienią rzecznika . 

Ukryta Zawartość

Wiele obecnie nowych koronowych ustaw jest niezgodne z konstytucja, innymi ustawami, maski niezgodne ze standardami EN (np powszechnie uzywa sie w Europie masek n95 I n99 bez znakow CE). Sek w tym, ze jest sytuacja wyjatkowa i gdyby wszystko mialo byc robione jak zwykle to by nas wirus zjadl. Za duzo jest tez sprzecznych informacji na "google". Ludzie czytaja I kazdy jest ekspertem. 

1 godzinę temu, caralooh napisał:

Ukryta Zawartość

Obudź się Polsko.

Myślę że trzeba we wszystkim zachować umiar. Wszystko dla naszego dobra. Wystarczy spojrzeć co się dzieje na świecie. Z drugiej strony jak patrzę na niektórych ludzi to śmiać mi się chce. Dziś widziałem babe w aucie w Wielkiej PRZYŁBICY. Druga wylazla na balkon w masce. Kolejna szła o 5 rano też w masce. W pobliżu kilometra żadnego człowieka. Ludzie nie potrafią nawet używać tych osobistych środków ochrony. 

Ukryta Zawartość

?👈

Wracając do tematu, miało być co Robimy? 

Już trochę mam po dziurki ?

Żona nowe nam dokupuje. 

Ukryta Zawartość

966d18f7c4460882med.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Daj spokój ja siedzę z dziećmi już 7 tydzień. To jest jazz ?

Co do puzzli to mam je codziennie tylko ten 1000 raz na 3 dni ?

Edytowane przez dedal75

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Zdjęcie z wczoraj ale w sumie nic się nie zmieniło. Jak nie mogę zacząć sezonu rowerowego to wziąłem się za nagrywanie kolejnego albumu ? Tym razem chcę żeby zabrzmiał profesjonalnie. Tzn. nie chodzi mi o skompresowaną papkę! Kompresji będzie jak na lekarstwo. Wszystko co zrobiłem do bani na pierwszym procentuje ? Choć brzmienie pierwszego 99% osób chyba się podoba ale sam jestem sobie największym krytykiem  ? Wesołych świąt! życzę żeby wszystkim dźwięk odrywał się od kolumn a kopułki pozostały niewciśnięte ? 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Funnykris
20 godzin temu, Funnykris napisał:

Jak nie mogę zacząć sezonu rowerowego

to jest niezdrowe i niebezpieczne . Weź się za siebie i zacznij oszczędzać stawy.

Ja jezdze na stacjonarnym. Dobry pomysl z tymi puzzlami. Jutro musze sprawdzic czy sa dostepne w ktoryms z otwartych marketow. Wczoraj znowu pilem. Ehh, juz nie daje rady.

7 minut temu, Uchatek napisał:

Ja jezdze na stacjonarnym. Dobry pomysl z tymi puzzlami. Jutro musze sprawdzic czy sa dostepne w ktoryms z otwartych marketow. Wczoraj znowu pilem. Ehh, juz nie daje rady.

Próbowałem jeździć na stacjonarnym, ale wtedy to dopiero piłem.

19 minutes ago, KALIBER said:

Dasz radę! ?

Zdrówko !Happy Easter Sunday GIF by Lisa Vertudaches

Po tym wirusie bede sie musial do AA chyba zglosic ?

18 minutes ago, Allmr said:

Próbowałem jeździć na stacjonarnym, ale wtedy to dopiero piłem.

Ja nie lubie jezdzic na stacjonarnym ale nie mam wyjscia. Trzeba utrzymac forme.

• Pokaż nowe odpowiedzi