Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze zmacniacza używany do 1000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, już od dłuższego czasu przymierzam się do kupna jakiegoś używanego wzmacniacza do 1000zl. Posiadam obecnie amplituner yamaha rx 373 i do tego mam podłączone kolumny qacoustics 3050. Trochę się rozejrzałem na allegro wytypowałem parę modeli. 

Pierwszym z nich jest denon pma860. Opinie są dobre i jeśli potwierdza się tutaj jestem w stanie przeboleć brak pilota. Z denon są jeszcze pma750, pma925r, pma1060 ale dysponuje już duża mocą. Chciałbym się dowiedzieć jak się te stare mają do np pma720 i 710?

Marantz tutaj mam zagadkę bo pm7000 i pochodne jak się mają do starszych pm64 pm66. Jeszcze idzie kupić 8000 w tej kasie ale to podobnie jak denon 1060 za duża moc do moich kolumn. Czy może źle myślę?

Sony tutaj nie wiem nic seria es dość droga. Inne modlę są różnie opisywane może jest jakiś wart uwagi, który podpasuje pod charakterystykę moich kolumn. Onkyo integry ale czy warto jakoś mnie nie przekonuje. 

Muzyki słucham różnej, od reggae przez elektronikę typu Deep house itp. Hip hop rap. Rock i jazz nie moja bajka. 

Chetnie poznam wasze opinie, staram się celować tak żeby mieć prawdziwe stereo i usłyszeć różnice bo wiem że mój ampli to jeden z najsłabszych.

Nie ma czegoś takiego, jak "za mocny wzmacniacz"?, a za 1000zł kupisz już Onkyo A-9050 więc starocie może sobie odpuść, a jak już chcesz, to poszukaj PMA-920/980 albo Fine Arts V4, kwestia jakiego dźwięku/basu oczekujesz.

W dniu 7.03.2020 o 23:25, Pawelp90 napisał:

Witam, już od dłuższego czasu przymierzam się do kupna jakiegoś używanego wzmacniacza do 1000zl. Posiadam obecnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) rx 373 i do tego mam podłączone kolumny qacoustics 3050. Trochę się rozejrzałem na allegro wytypowałem parę modeli. 

Pierwszym z nich jest denon pma860. Opinie są dobre i jeśli potwierdza się tutaj jestem w stanie przeboleć brak pilota. Z denon są jeszcze pma750, pma925r, pma1060 ale dysponuje już duża mocą. Chciałbym się dowiedzieć jak się te stare mają do np pma720 i 710?

Marantz tutaj mam zagadkę bo pm7000 i pochodne jak się mają do starszych pm64 pm66. Jeszcze idzie kupić 8000 w tej kasie ale to podobnie jak denon 1060 za duża moc do moich kolumn. Czy może źle myślę?

Sony tutaj nie wiem nic seria es dość droga. Inne modlę są różnie opisywane może jest jakiś wart uwagi, który podpasuje pod charakterystykę moich kolumn. Onkyo integry ale czy warto jakoś mnie nie przekonuje. 

Muzyki słucham różnej, od reggae przez elektronikę typu Deep house itp. Hip hop rap. Rock i jazz nie moja bajka. 

Chetnie poznam wasze opinie, staram się celować tak żeby mieć prawdziwe stereo i usłyszeć różnice bo wiem że mój ampli to jeden z najsłabszych.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ten denon to może być strzał w 10

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ale dysponuje już duża mocą.

Lepiej więcej niż mnie, a druga sprawa że nie ma pojęcia takiego jak "za dużo mocy"

Witam, już od dłuższego czasu przymierzam się do kupna jakiegoś używanego wzmacniacza do 1000zl. Posiadam obecnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) rx 373 i do tego mam podłączone kolumny qacoustics 3050. Trochę się rozejrzałem na allegro wytypowałem parę modeli. 

Kolumny grają dosyć równo i są lekko ocieplone, a pewni świetnie zgrają się z NAD C326 BEE około 1000zł kupisz używkę. Powyżej ktoś proponował Onkyo 9050, również dobrze się to zgra z 3050 ? 

Ukryta Zawartość

Masz aktualnie nawet malucha:

Ukryta Zawartość

albo kilka klasycznych:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pamiętając, że bardzo blisko budżetu jest również nowy:

Ukryta Zawartość

moc psuje kolumny, gdy jest jej za mało, bo szybko wzmacniacz wchodzi w zniekształcenia,

więc większą bym się zupełnie nie przejmował.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Dzięki za porady, zdecydowałem się na denon pma720 AE, był on sprzedawany z moimi kolumnami parę lat temu w salonach denon. Słuchałem w sklepie denon pma800 z moimi kolumnami w media Markt, pasuje mi takie brzmienie, wykop jest konkretny. Niby 720 i 800 bardzo bliźniacze konstrukcje, a dużo taniej idzie kupić 720. Nie kupuje też na wieki wzmacniacza, zawsze można wymienić po jakimś czasie. 

3 godziny temu, Pawelp90 napisał:

Nie kupuje też na wieki wzmacniacza, zawsze można wymienić po jakimś czasie. 

Tak samo idzie powiedzieć o kolumnach ?

4 godziny temu, Pawelp90 napisał:

Dzięki za porady, zdecydowałem się na denon pma720 AE, był on sprzedawany z moimi kolumnami parę lat temu w salonach denon. Słuchałem w sklepie denon pma800 z moimi kolumnami w media Markt, pasuje mi takie brzmienie, wykop jest konkretny. Niby 720 i 800 bardzo bliźniacze konstrukcje, a dużo taniej idzie kupić 720. Nie kupuje też na wieki wzmacniacza, zawsze można wymienić po jakimś czasie. 

Szkoda że nie wybrałeś się do salonu na odsłuch, tylko odwiedziłeś Mediaka ? 

2 godziny temu, S4Home napisał:

Szkoda że nie wybrałeś się do salonu na odsłuch, tylko odwiedziłeś Mediaka ? 

Sam po ostatnim odwiedzeniu jednego z salonów w Poznaniu nie mam ochoty na dalsze odsłuchy...

4 godziny temu, Bukaj napisał:

Tak samo idzie powiedzieć o kolumnach ?

Dokładnie, ale z kolumn póki co jestem bardzo zadowolony. Więc pewnie następne musiałyby być qacoustics concept ?

19 godzin temu, D4ncer napisał:

Sam po ostatnim odwiedzeniu jednego z salonów w Poznaniu nie mam ochoty na dalsze odsłuchy...

A widzisz w Poznaniu, u nas nie byłeś ? 

2 godziny temu, S4Home napisał:

A widzisz w Poznaniu, u nas nie byłeś ? 

To wy jesteście w Poznaniu? ?

Edytowane przez D4ncer

Tematu ciąg dalszy, wzmacniacz przyszedł uszkodzony więc odsyłam i boję się już chyba drugi raz kupić używany, wolę dołożyć i kupić nowy, do kwoty 1500zl, jaki wybrać? Marantz pm6006? 

30 minut temu, Pawelp90 napisał:

Tematu ciąg dalszy, wzmacniacz przyszedł uszkodzony więc odsyłam i boję się już chyba drugi raz kupić używany, wolę dołożyć i kupić nowy, do kwoty 1500zl, jaki wybrać? Marantz pm6006? 

Jak lubisz płaski i nijaki dźwięk, to możesz wziąć, w tej kwocie i nowe, będzie ciężko coś sensownego, z używanymi tak bywa ale to nie problem, wystarczy poszukać w okolicy i jechać osobiście. Jaki region Cię interesuje? Jeśli ten byłby z Twoich stron, to miał byś fajny sprzęt i jeszcze na gwarancji

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez radmorek

Ogólnie przejrzałem internet, spodobało mi się w tej cenie i po opiniach onkyo a9110, Yamaha as301.  Warto dopłacić do onkyo 9130 lub 9150 nie zależy mi aż tak bardzo na wejsciach cyfrowych. 

Warto dopłacić do 9150, tą resztę co wymieniłeś sobie odpuść, poza odchudzonym 9150 czyli 9130, możesz odsłuchać obydwa, one nie tylko wyposażeniem się różnią.

Edytowane przez radmorek

A co tu rozumieć ile osób tyle opinii, a jeśli chodzi Ci o recenzje, to sobie odpuść, bo chyba nie wierzysz w ich obiektywizm, dlatego zawsze trzeba samemu słuchać, a my możemy jedynie"pole zawęzić". Chcesz kupić tanio i nowe, masz ułatwione zadanie, bo wszędzie posłuchasz, weź też poprawkę, że większość ocen tyczy się stosunku cena/jakość, a to oznacza, że jak coś gra dobrze za 1k, to nie znaczy, że gra tak samo dobrze jak ten za 2k.

Edytowane przez radmorek

Rozumiem, liczy się klasa sprzętu. To tak jak z samochodami miejskie nigdy nie będzie wygodne tak jak kompakt. Muszę na spokojnie przesłuchać modeli. Te co chce są dostępne praktycznie wszędzie. Więc to już kwestia gustu.

Mogę odsprzedać swoją Yamahę A-S501. Wzmacniacz półroczny, jeszcze 1,5 roku gwarancji. Pudło, papiery, pilot, słowem wszystko jest. Czarny.

Edytowane przez k4mil3k