Skocz do zawartości
IGNORED

Cd-r a czytnik laserowy

pawiowy

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio usłyszałem opinię ,że cd-ry mają zly wpływ na laser, czyli że zużywaja go szybciej.

Czy ktoś słyszał o takiej sytuacji lub miał z nią do czynienia . Może coś będą mieli do powiedzenia konstruktorzy ?

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/1494-cd-r-a-czytnik-laserowy/

Paskowy napęd? Piękna sprawa.Sam używam i nie wracam do tradycyjnych.A wszystkim kretynom twierdzącym że bit to bit i cyfra to cyfra i nie ma róznicy jaki jest napęd polecam w dobrym,drogim systemie porównać dobry napęd paskowy ze zwykłym fajansiarskim (np. z jakiegoś odtwarzacza CD).Mogę tylko dodać ,że przykładowy CEC za 8000zł ma prawedopodobnie elektronikę CdD-ka za 2500-3000zł.Resztę robi napęd paskowy.

Nie ,nie mam CECa i nie wiem jaką elejktronikę ma CEC za 3,4kzł (nawet nie wiem o jakim mówisz).Wiem tylko,że napęd paskowy robi tyle,że wystarczy elektronika CD-ka za 2500zł aby odtwarzacz z paskiem grał za 8000zł.

Witam

Niektóre napędy dobierają moc lasera do poziomu odbicia światła przez płytę. W ich przypadku ma znaczenie typ i jakość płyt na żywotność lasera.

Natomiast uważam, że nie należy popadać z tego powodu w paranoję.

Pozdrawiam

my ze szwagrem zrobilim łodtwarzacz z pralki i paska łod spodni ,elektronike wzielim z radia Komsomolec a przetwornik łod starego łodkurzacza gra lepiej jak ten CEC srec...kto chce szczegóły na mejla...

• Redaktorzy

Istotnie, zaraz mi sie przypomnialo, jakesmy ze szwagrem i chlopakami na weselu omylkowo w krzakach jalowke wylomotali, myslac ze to matka panny mlodej. Taka jakas atmosfera tlumokowata byla. Ech mlodosc, mlodosc...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.