Skocz do zawartości
IGNORED

W miarę przyzwoity subwoofer do 1000 zł.

lukjan83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! 

Jaki subwoofer do max 1000 zł. polecilibyście mi do pokoju około 20 m2? Będzie to grało ze wzmacniaczem ONKYO 9050, DAC-iem Cambridge Audio Magic 100, i kolumnami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Po wstępnym rekonesansie moją uwagę zwróciły modele: Magnat

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
, Wilson SUB-9, Koda SW-1200 mkII, Jamo S808 albo

Ukryta Zawartość

. Proszę o podzielenie się doświadczeniami i sugestie.

Ponadto pytanie, czy odtwarzacz BLU RAY mogę połączyć pośrednio (po koaksjalu bądź optyku) z DAC-iem, który z kolei będzie podpięty bezpośrednio pod wzmacniacz, aby uzyskać lepsze brzmienie?

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A dlaczego BD nie pod DAC we wzmacniaczu ? Może będzie jeszcze lepiej niż z CA 100 ? 

Poza tym pomiędzy CA 100 a 9050 też musi być przejrzysty kabel; inaczej wiele nie zyskasz.

Nawet DIY bywa duuużo lepszy niż jakieś budżetówki.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Spójrz na Klipsch R-100SW, to mocny, dosyć szybki, energicznie grający subwoofer, moim zdaniem to najlepsza opcja z podanych przez Ciebie. Chociaż jeśli miałbym z czystym sumieniem polecić subwoofer do muzyki, to na pewno SVS SB-1000 i REL T/5I.

Wykorzystanie przetwornika dla poprawy jakości dźwięku to dobry pomysł. Możesz połączyć go z BD kablem cyfrowym, a następnie analogowym ze wzmacniaczem. Zmiana/poprawa jakości dźwięku będzie zależała od klasy odtwarzacza.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

6 godzin temu, audioburak napisał:

A dlaczego BD nie pod DAC we wzmacniaczu ? Może będzie jeszcze lepiej niż z CA 100 ? 

Poza tym pomiędzy CA 100 a 9050 też musi być przejrzysty kabel; inaczej wiele nie zyskasz.

Nawet DIY bywa duuużo lepszy niż jakieś budżetówki.

Myślałem o tym, ale byłbym sceptyczny co do tego, że lepszą jakość dźwięku uzyskam z DAC-a we wzmacniaczu niż z tego zewnętrznego. Raz, że sama kość Wolfsona w tym wzmacniaczu jest gorszego rodzaju, a dwa - z tego, czego dowiadywałem się od ludzi z branży hi-fi, dość istotne jest też to wszystko, co obudowuje tę kość w danym DAC-u, i biorąc to pod uwagę jednak zewnętrzny Cambrige Audio Dac Magic 100 ponoć jest lepszą opcją niż DACi wbudowane w większość wzmacniaczy do kwoty około 2000 zł. Nie jestem jednak specem, a za dobrą monetę biorę to, co słyszałem w tej kwestii już od paru osób z branży. Natomiast co do kabla, to zgadzam się, że nie może być to najtańsze badziewie. Mam już zakupiony koaksjal, któym łączę Magic 100 ze wzmacniaczem i dźwięk jest dość zadowalający. Z ciekawości jednak sprawdzę różnicę dźwięku po podpięciu odtwarzacza Blu Ray bezpośrednio pod wzmacniacz, i podpięciu do DAC-a, gdy już zakupię odtwarzacz. Dzięki za opinię.

1 godzinę temu, Q21 napisał:

Spójrz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , to mocny, dosyć szybki, energicznie grający subwoofer, moim zdaniem to najlepsza opcja z podanych przez Ciebie. Chociaż jeśli miałbym z czystym sumieniem polecić subwoofer do muzyki, to na pewno

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  i 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) .

Wykorzystanie przetwornika dla poprawy jakości dźwięku to dobry pomysł. Możesz połączyć go z BD kablem cyfrowym, a następnie analogowym ze wzmacniaczem. Zmiana/poprawa jakości dźwięku będzie zależała od klasy odtwarzacza.

Szkoda tylko, że ten Klipsch kosztuje 1300 złotych, a ja, jak zaznaczyłem, wolałbym zamknąć się jednak w kwocie maksymalnie do 1000 złotych. Zaznaczę przy okazji, że nie potrzebne jest mi mocne dudnienie basu do muzyki, bo na co dzień słucham głównie muzyki klasycznej, i tu system stereo sprawdza się wystarczająco. Subwoofer ma mi służyć głownie jako element poprawiający efekty dźwiękowe podczas oglądania filmów. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie np. DAC w BDP okazał się znacznie gorszy, mimo czytania HIRES, niż ten w amplitunerze.

Stąd pewnie rosnąca skłonność do wersji: zaufaj tzw. opiniom sieci ....... i sprawdź ? 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jak na siłę chcesz coś kupić do tysiąca to tu poszedłbym w stronę magnat supreme 302a, aczkolwiek wcześniej lepiej jakbyś go wypożyczył. Określisz wtedy czy ci odpowiada, czy lepiej dołożyć trochę kasy do lepszego. 

12 godzin temu, lukjan83 napisał:

Myślałem o tym, ale byłbym sceptyczny co do tego, że lepszą jakość dźwięku uzyskam z DAC-a we wzmacniaczu niż z tego zewnętrznego. Raz, że sama kość Wolfsona w tym wzmacniaczu jest gorszego rodzaju, a dwa - z tego, czego dowiadywałem się od ludzi z branży hi-fi, dość istotne jest też to wszystko, co obudowuje tę kość w danym DAC-u, i biorąc to pod uwagę jednak zewnętrzny Cambrige Audio Dac Magic 100 ponoć jest lepszą opcją niż DACi wbudowane w większość wzmacniaczy do kwoty około 2000 zł. Nie jestem jednak specem, a za dobrą monetę biorę to, co słyszałem w tej kwestii już od paru osób z branży. Natomiast co do kabla, to zgadzam się, że nie może być to najtańsze badziewie. Mam już zakupiony koaksjal, któym łączę Magic 100 ze wzmacniaczem i dźwięk jest dość zadowalający. Z ciekawości jednak sprawdzę różnicę dźwięku po podpięciu odtwarzacza Blu Ray bezpośrednio pod wzmacniacz, i podpięciu do DAC-a, gdy już zakupię odtwarzacz. Dzięki za opinię.

Szkoda tylko, że ten Klipsch kosztuje 1300 złotych, a ja, jak zaznaczyłem, wolałbym zamknąć się jednak w kwocie maksymalnie do 1000 złotych. Zaznaczę przy okazji, że nie potrzebne jest mi mocne dudnienie basu do muzyki, bo na co dzień słucham głównie muzyki klasycznej, i tu system stereo sprawdza się wystarczająco. Subwoofer ma mi służyć głownie jako element poprawiający efekty dźwiękowe podczas oglądania filmów. 

Napisz na priv po wycenę, może jednak warto troszeczkę dołożyć i kupić subwoofer, który nie będzie Cię denerwował, a zapewni wysokiej klasy, szybki, dobrze kontrolowany bas.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

3 godziny temu, audioburak napisał:

U mnie np. DAC w BDP okazał się znacznie gorszy, mimo czytania HIRES, niż ten w amplitunerze.

Stąd pewnie rosnąca skłonność do wersji: zaufaj tzw. opiniom sieci ....... i sprawdź ? 

Jasne, nie omieszkam sprawdzić, choć akurat ten DAC w Onkyo 9050 wydaje się być raczej średniej klasy. Sama charakterystyka brzmienia wzmacniacza mi się natomiast podoba. A co do muzyki, to słucham jej głównie z laptopa (serwis streamingowy), więc ten zewnętrzny DAC tak czy owak bardzo mi się przydaje ? Gdyby nie on, to pewnie z jakimiś drogimi przejściówkami bym musiał kombinować.

PS Przy okazji dzięki, że wcześniej mi zasugerowałeś ONKYO ze wzmacniaczy do 2000. Podczas odsłuchu w salonie wygrał z Marantzem PM6006 oraz Yamahą AS-501. Jestem ciekaw tylko jak jeszcze ONKYO wypadłoby w porównaniu z NAD-em c326BEE, bo dobre opinie o nim słyszałem, ale nie miałem możliwości przetestowania go na żywo.

28 minut temu, Q21 napisał:

Napisz na priv po wycenę, może jednak warto troszeczkę dołożyć i kupić subwoofer, który nie będzie Cię denerwował, a zapewni wysokiej klasy, szybki, dobrze kontrolowany bas.

Być może rzeczywiście odczekam jeszcze trochę i dozbieram na tego Klipscha. Zauważyłem, że dość dobre ma opinie.

Jeszcze pytanie z innej beczki: jak ocenia Pan realną moc (głośność) ONKYO 9050 w zestawieniu z Yamahą AS-701, bądź z Yamahą RN-803d. Na papierze ONKYO ma mniejszą moc (2x75W). Jestem ciekaw jak to w praktyce wygląda.

3 godziny temu, Q21 napisał:

I jeszcze pytanie, czy ten Klipsch będzie dobrze współpracował z moimi Magnatami Quantum 723? 

Godzinę temu, Martin Rejek napisał:

Szukaj obudowy zamkniętej nie idź w bass refleks ... w kinie zda egzamin ale w stereo... blee

Tylko, że z tego co widzę, to takie subwoofery w obudowie zamkniętej są rzadziej spotykane, zwłaszcza w kwocie powiedzmy około 1000 złotych. Mam kolumny stereo za mniej niż 1300 złotych, zatem nie chcę też aż tak świrować z jakimś szczególnie drogim subwooferem. Słucham głównie muzyki klasycznej, rocka progreswywnego. Wydaje mi się, że przy takich gatunkach muzycznych subwoofer nie będzie chyba aż tak nieodzowny jak przy jakiejś mocniejszej elektronice. O subwooferze myślałem nieco bardziej pod kątem filmów. Jeśli jednak jesteś w stanie zasugerować jakieś modele w obudowie zamkniętej w niezbyt wygórowanej cenie, (oscylującej wokół 1000 zł.), to chętnie wysłucham.

Gość

(Konto usunięte)

To ze kolumny masz za 1300 nie oznacza ze nie możesz mieć suba za 2 tys... ale najpierw sam musisz se odpowiedzieć sub typowo do kina czy do stereo??  Jak kino to bas refleks natomiast jak muzyka to zamknięta... tam bass musi być szybki i nadążać za rytmem... nie wiem czy poniżej tej kwoty znajdziesz zamknięty... ja jak bym szukał to pierwsze co to SVS-SB12NSD później XTZ następnie velodyne i rel, sumic i inne nizszowe firmy 

18 minut temu, Martin Rejek napisał:

To ze kolumny masz za 1300 nie oznacza ze nie możesz mieć suba za 2 tys... ale najpierw sam musisz se odpowiedzieć sub typowo do kina czy do stereo??  Jak kino to bas refleks natomiast jak muzyka to zamknięta... tam bass musi być szybki i nadążać za rytmem... nie wiem czy poniżej tej kwoty znajdziesz zamknięty... ja jak bym szukał to pierwsze co to SVS-SB12NSD później XTZ następnie velodyne i rel, sumic i inne nizszowe firmy 

Oczywiście w teorii nie widzę niczego irracjonalnego w łączeniu suba za 2 tysiące z monitorami za 1300 złotych ? I gdybym mógł dziś lekką ręką wydać 2 koła, to może bym wtedy takich dylematów nie miał. Ale z drugiej strony, gdybym mógł lekką ręką wydać 2 koła, to pewnie w pierwszej kolejności kupiłbym lepsze monitory niż te, które posiadam.  Wyrażając swoją opinię, uwzględniałem po prostu własne możliwości finansowe, jak i to, do czego miałby mi głównie taki subwoofer służyć. Jak już nadmieniałem, chciałbym żeby przede wszystkim urozmaiciło to seanse filmowe, choć gdyby wzbogaciło to słuchanie muzyki, to też byłoby oczywiście bardzo miło. No ale może widocznie w tym przypadku trudno upiec dwie pieczenie na jednym rożnie w zakładanym przeze mnie budżecie. Dzięki za sugestie.

Gość

(Konto usunięte)
37 minut temu, lukjan83 napisał:

Oczywiście w teorii nie widzę niczego irracjonalnego w łączeniu suba za 2 tysiące z monitorami za 1300 złotych ? I gdybym mógł dziś lekką ręką wydać 2 koła, to może bym wtedy takich dylematów nie miał. Ale z drugiej strony, gdybym mógł lekką ręką wydać 2 koła, to pewnie w pierwszej kolejności kupiłbym lepsze monitory niż te, które posiadam.  Wyrażając swoją opinię, uwzględniałem po prostu własne możliwości finansowe, jak i to, do czego miałby mi głównie taki subwoofer służyć. Jak już nadmieniałem, chciałbym żeby przede wszystkim urozmaiciło to seanse filmowe, choć gdyby wzbogaciło to słuchanie muzyki, to też byłoby oczywiście bardzo miło. No ale może widocznie w tym przypadku trudno upiec dwie pieczenie na jednym rożnie w zakładanym przeze mnie budżecie. Dzięki za sugestie.

Trochę mylne podejście kolego ... ja bym właśnie nie wymieniał kolumn tylko dołożył subwoofer albo nawet i dwa dla poprawy reprodukcji basu w tedy zyskały by średnie i wysokie tony z posiadanych kolumn... ewentualnie pójście w lepsze monitory ale to już byś musiał wydać z 5 tys by znacząco usłyszeć różnice 

5 minut temu, Martin Rejek napisał:

Trochę mylne podejście kolego ... ja bym właśnie nie wymieniał kolumn tylko dołożył subwoofer albo nawet i dwa dla poprawy reprodukcji basu w tedy zyskały by średnie i wysokie tony z posiadanych kolumn... ewentualnie pójście w lepsze monitory ale to już byś musiał wydać z 5 tys by znacząco usłyszeć różnice 

Wierzę na słowo, że z tych kolumn więcej dałoby się uzyskać przy naprawdę dobrym subie. Tak czy owak jednak w moim przypadku, póki co (uwzględniając budżet), to raczej nie wyjdzie poza poziom teoretyczny.

54 minuty temu, Martin Rejek napisał:

Rozumiem... za tem co zamierzasz?

Być może na razie po prostu pozostanę przy samych swoich monitorach. W połączeniu z ONKYO nie spisują się tak źle te Magnaty. Choć oczywiście decydując się na ich kupno, byłem świadom tego, że to pewien kompromis. Dźwięk, powiedzmy sobie szczerze, nie powala na kolana, niemniej jednak jest już dla mnie na tyle satysfakcjonujący, że odsłuch muzyki jest przyjemnym doświadczeniem. Subwoofer raczej chciałem traktować w kategorii dodatku, ale nie wiedziałem, że za średnio przyzwoitego suba tyle kasy trzeba będzie wywalić.

8 godzin temu, lukjan83 napisał:

Tylko, że z tego co widzę, to takie subwoofery w obudowie zamkniętej są rzadziej spotykane, zwłaszcza w kwocie powiedzmy około 1000 złotych. Mam kolumny stereo za mniej niż 1300 złotych, zatem nie chcę też aż tak świrować z jakimś szczególnie drogim subwooferem. Słucham głównie muzyki klasycznej, rocka progreswywnego. Wydaje mi się, że przy takich gatunkach muzycznych subwoofer nie będzie chyba aż tak nieodzowny jak przy jakiejś mocniejszej elektronice. O subwooferze myślałem nieco bardziej pod kątem filmów. Jeśli jednak jesteś w stanie zasugerować jakieś modele w obudowie zamkniętej w niezbyt wygórowanej cenie, (oscylującej wokół 1000 zł.), to chętnie wysłucham.

Jeśli potrzebujesz subwoofer do kina, w miarę niedrogi i mogę coś doradzić to kup subwoofer bas reflex, czyli otwarty.

Już nie raz pisałem, że przy małych kwotach nie ma co się oglądać na suby zamknięte bo są znacznie droższe, a szału w kinie nie zrobią.

Wybierz coś z subwooferów, których propozycje tutaj dostałeś, a zobaczysz, że Twoje kino nabierze innego wymiaru, tym bardziej, że masz kolumny podstawkowe. 

Jak już zasmakujesz w filmach z subem to bez niego nie będziesz chciał ogladać ?

13 godzin temu, Martin Rejek napisał:

To jeszcze nie jest średnia półka... podstawa... daj tym monitorom powietrza, spróbuj je inaczej ustawić może znajdziesz kompromis... 

Spoko, poeksperymentuję nieco z ustawieniem. 

7 godzin temu, omen napisał:

Jeśli potrzebujesz subwoofer do kina, w miarę niedrogi i mogę coś doradzić to kup subwoofer bas reflex, czyli otwarty.

Już nie raz pisałem, że przy małych kwotach nie ma co się oglądać na suby zamknięte bo są znacznie droższe, a szału w kinie nie zrobią.

Wybierz coś z subwooferów, których propozycje tutaj dostałeś, a zobaczysz, że Twoje kino nabierze innego wymiaru, tym bardziej, że masz kolumny podstawkowe. 

Jak już zasmakujesz w filmach z subem to bez niego nie będziesz chciał ogladać ?

Przemyślę jeszcze sprawę. Biorąc pod uwagę, że przyzwoite suby w obudowach zamkniętych, to jednak spory koszt, to albo zostanę przy samych monitorach, albo rzeczywiście kupię suba z bass reflexem, ale po prostu już stircte jako element kina domowego, zaś muzyką będę się raczył na stereo.  

A z tych wymienionych przeze mnie subów do 1000 złotych, i z tych, które inni wymienili, też celowałbyś w tego Klipscha 100SW jako pierwszą, podstawową, godną uwagi propozycję do kina domowego? Jak Twoim zdaniem wypada ten Kipsch w porównaniu choćby z takim Magnatem Supreme 302A?

Ukryta Zawartość

W 20m załatwi sprawę zarówno w kinie jak i przede wszystkim w stereo. Brzmieniowo to inna klasa niż Klipsch czy Magnat, których nie łączyłbym z odsłuchem stereo. Wszystko zależy od twoich preferencji. Jeśli jednak stawiasz na złoty środek to innej propozycji nie ma.

Ukryta Zawartość

W dniu 2.03.2020 o 11:47, lukjan83 napisał:

Jaki subwoofer do max 1000 zł. polecilibyście mi do pokoju około 20 m2? Będzie to grało ze wzmacniaczem ONKYO 9050, DAC-iem Cambridge Audio Magic 100, i kolumnami

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Po wstępnym rekonesansie moją uwagę zwróciły modele: Magnat

Ukryta Zawartość

, Wilson SUB-9, Koda SW-1200 mkII, Jamo S808 albo

Ukryta Zawartość

. Proszę o podzielenie się doświadczeniami i sugestie.

Jeśli w większości będziesz używać go w stereo to popatrz za używanym REL'em w konstrukcji zamkniętej ? Klipsch i inne tego typu suby za 1000zł z dużą dziurą średnio nadają się do muzyki.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, daniel-de napisał:

Ukryta Zawartość

W 20m załatwi sprawę zarówno w kinie jak i przede wszystkim w stereo. Brzmieniowo to inna klasa niż Klipsch czy Magnat, których nie łączyłbym z odsłuchem stereo. Wszystko zależy od twoich preferencji. Jeśli jednak stawiasz na złoty środek to innej propozycji nie ma.

Czy tego typu głośnik (z membraną skierowaną w dół) ustawia się bezpośrednio na podłodze, czy na jakimś standzie?

17 minut temu, S4Home napisał:

Jeśli w większości będziesz używać go w stereo to popatrz za używanym REL'em w konstrukcji zamkniętej ? Klipsch i inne tego typu suby za 1000zł z dużą dziurą średnio nadają się do muzyki.

Dzięki za sugestię. 

Ukryta Zawartość

3 godziny temu, lukjan83 napisał:

A z tych wymienionych przeze mnie subów do 1000 złotych, i z tych, które inni wymienili, też celowałbyś w tego Klipscha 100SW jako pierwszą, podstawową, godną uwagi propozycję do kina domowego? Jak Twoim zdaniem wypada ten Kipsch w porównaniu choćby z takim Magnatem Supreme 302A?

Nie odpowiem Ci, który z tych subów będzie najlepszy ponieważ żadnego nie słyszałem.

Wiem jednak jak grają suby zamknięte i otwarte. Kupowanie do kina suba zamkniętego w kwocie 1000zł kompletnie mija się z celem, a jak pisałeś chcesz go głównie używać w kinie. Sensowny sub zamknięty, który da Ci jakiś efekt w kinie to koszt kilku tysięcy złotych.

Szukaj suba otwartego.

Przytoczony tutaj sub RELa to zabawka, 8 calowy głośnik w obudowie zamkniętej i moc 150Watt. Taki sub nadaje się do delikatnego wspomożenia frontów w stereo, ale nie do kina.

59 minut temu, omen napisał:

Przytoczony tutaj sub RELa to zabawka, 8 calowy głośnik w obudowie zamkniętej i moc 150Watt. Taki sub nadaje się do delikatnego wspomożenia frontów w stereo, ale nie do kina.

Ocenianie książki po okładce kompletnie mija się z celem. Podobną zabawkę miałem dwa lata i mówiąc obrazowo zjadła i wypluła mocniejszego i dwukrotnie większego Klipscha z bass-refleksem w dwukrotnie większym pomieszczeniu. Nie byłem głupio-mądry tylko posłuchałem rady doświadczonego sprzedawcy i wziąłem Rela na odsłuch i już tak ze mną został. Fakt, że dla mnie priorytetem było stereo ale i w kinie potrafił zaakcentować swoją obecność. Nie twierdzę, że ten subwoofer będzie idealny do jednego i drugiego ale będzie najbardziej uniwersalny. A to już zależy od preferencji. Jeśli ktoś nastawia się w większości na kino to fakt lepiej kupić w tej cenie subwoofer otwarty bo taki sprzęt do muzyki kompletnie nie będzie się nadawał bo jakość brzmienia zepsuje kompletnie. Za subwoofer otwarty, który w miarę będzie nadawał się do muzyki trzeba dać o wiele więcej. Jeśli jednak chcemy subwoofera używać na przemian kino-stereo i to w dość małym pomieszczeniu to taka "zabawka" będzie idealnym rozwiązaniem. Przed zakupem trzeba po prostu ocenić swoje potrzeby i preferencje i jak zawsze należy pójść na pewne kompromisy. Powtórzę więc nie ma sprzętów w pełni uniwersalnych zwłaszcza w cenie jaką chce przeznaczyć kolega.

Nie oceniam książki po okładce, miałem przez klika dni RELa R328, jak zapewne wiesz jest to większy i znacznie mocniejszy model z membraną bierną. Jeśli chodzi o kino nie zrobił na mnie wrażenia. Być może to kwestia oczekiwań.

Natomiast co do subów otwartych opinia, że kompletnie nie nadają się do stereo jest trochę przesadzona. Miałem Paradigm DSP 3100, sub otwarty i całkiem dobrze radził sobie w muzyce, aż sam byłem zdziwiony. W ogóle nie spóźniał się za kolumnami.

30 minut temu, omen napisał:

Natomiast co do subów otwartych opinia, że kompletnie nie nadają się do stereo jest trochę przesadzona.

Masz zupełną rację, ale ja swoją wypowiedź odnosiłem do subwooferów otwartych w niskiej cenie (do 1 tys. zł za nowy) i dodałem, że oczywiście są subwoofery otwarte dobrze radzące sobie w muzyce ale trzeba za nie zapłacić nieco więcej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.