Skocz do zawartości
IGNORED

kody do pilota Yamaha

provokator

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Na wstępie zaznaczam, że korzystałem z wyszukiwarki, niestety poza linkiem do strony Yamahy ( zresztą nieaktywnym ) nic nie znalazłem. Zatem ad rem: Mam stary ale jeszcze jary ampli Yamaha RXV 620RDS z uniwersalnym pilotem, tzn. mającym po wpisaniu 4 cyfrowego kodu obsługiwać różne urządzenia różnych producentów. I tu jest problem bo w instrukcji obsługi podane jest tylko kilka przykładowych kodów do Yamahy ( w tym do DVD który niestety nie działa ). Po długich poszukiwaniach w necie znalazłem tylko kod do DVD ( z tego co pamiętam jakiś philipsowski, ale działa ). Metodą prób i błędów znalazłem kod do obsługi telewizora m-ki Sony - działa ( dla zainteresowanych 0171 ). Niestety pozostaje mi jeszcze magnetowid Akai i mediasat Cyfry + Thompsona. Czy ktoś ma potrzebne kody? Wdzięczny niezmiernie będę za pomoc. Ewentualnie może któryś z szanownych forumowiczów wie jak zaprogramować pilota pod konkretne urządzenie - w instrukcji jest napisane, że taka możliwość istnieje - ale nie jest napisane jak. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/14931-kody-do-pilota-yamaha/

przed programowaniem musisz wcisnac co bedziesz programował czyli dla tv wciskasz tv i robisz cała instrukcje wprowadzania kodu,jesli o to Ci chodzi,a kodów tez kiedys szukalem w całym internecie znalzlem duzo ale chyba tylko do telewizorów i działał do sony natomiast do panasonica juz nie...

Jeśli chodzi o mediasata to sprawdź kod 1536. Tak jest w RX-V550 - działa ale brakuje jednak kilku bardzo ważnych klawiszy :(

Sam natomiast szukam kodów do telewizora Thomson 28WN22E. Żaden z podanych kodów dla Thomsona nie działa, chyba że coś źle wprowadzam. Na pilocie nie ma przycisku TV. Przy programowaniu próbowałem więc z przyciskami ** oraz DTV/CBL (tego normalnie używam jednak do mediasata) Niestety bez efektów.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.