Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

41 minut temu, audioburak napisał:

Po co sięgać i główkować, jeśli graty spełniają nasze oczekiwania ?

A jeśli coś jest do poprawki, to właśnie zakup choćby korektora może

rozwiać wszelkie rozterki ... i już.

Kiedyś przerabiałem dość mocno Altusy 75, ale do tego trzeba dojść samemu.

Spełnia oczekiwania, ale to chyba na chwilę. Dźwięk po czasie stanie się męczący i będzie szukać czegoś innego. 

Jak ma być V-ka to dobrym rozwiązaniem może być Paradigm, Klipsch. Zawsze to lepsze niż Altus. 

W przyszłości, będzie wiedzieć co ma zmienić jako pierwsze. 😄

Zaletą korektora jest to że na pewno działa i nad tym działaniem jest kontrola...dziwne że ludzie wolą niespodzianki i drogę naokoło.

• 1 rok później...

Wg mnie korektory są ok. Przynajmniej takie elektroniczne w systemie. Stąd wybrałem zamiast NADa C338  cembridge AXR100D. Bo miał korektor wbudowany. A NAD nie. Chciałem kupić Cambridge CXA61 ale zrezygnowałem bo jest już pozbawiony korektora. I bardzo dobrze zrobiłem. Bo teraz na tym AXR100D leciutko podkoloryzowalem i dźwiek jest świetny. Tak mam, takie są moje preferencje  i tyle. I dobrze że jest jeszcze w czym wybierać. 

• 4 miesiące później...
W dniu 13.02.2020 o 14:36, porlick napisał:

Korektor masz prawidłowo podłączony. Nie kombinuj.

Ha, ha!!!😀😂.

Alem się obśmiał...

Dziś na jarmarku capnąłem typa z Pink Floyd Ścianą remasterowaną. Mam tego kilka, choć takiej akurat jeszcze nie. Folia.

- Ile?

- Dziesięć.

- Daję piątaka.

- Okej.

- A co to, to takie w puzderku?

- Nie wiem, to po tatulu zostało. Trzy dychy.

- Mosz dyche za oba i do widzenia.

- A! Dawaj. I do widzenia.

I tak stałem się posiadaczem klocka, zupełnie mi niepotrzebnego.

😂🤣

IMG_20240525_222320.jpg

• 8 miesięcy później...

Widzę tutaj fachowców od korektorów i łączenia. Mam takie pytanie, można podpiąć przedwzmacniacz lampowy do wzmacniacza który nie ma możliwości rozdziału końcówki i przedwzmacniacza ale ma pętlę magnetofonową in - out. Przedwzmacniacz podłączyć pod "in" pętli magnetofonowej a "out" pusty? 

Jedyny sposób, jednak nie wiadomo, jak będzie z poziomami sygnału, bo typowa

dla końcówek czułość to 1 do 2 V a TAPE IN ma taką jak inne wejścia - 0,2 do 0,3 V.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 12.02.2020 o 19:19, Adamiak__ napisał:

Witam, mam pytanie odnośnie prawidłowego podłączenia korektora do wzmacniacza. Obecnie jest on podłączony ze wzmacniacza Tape out do wejścia w korektorze a Tape in do wyjścia w korektorze (4x chinch). Źródło dźwięku to aux i na wzmacniaczu wybieram Tape i nagrywanie aux, czy może byłoby lepiej gdybym podłączył aux do wejścia w korektorze Play (in), jest jeszcze Rec (out). Słyszałem że niektórzy podłączają korektor tylko na 2x chinch do np. aux we wzmacniaczu. 

Nie podłączanie jest "prawidłowe" 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi