Skocz do zawartości
IGNORED

PARADIGM Monitor 11v7 do 17m2 ?

Maciek285

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!
Zacząłem szukać kolumn do mojego zestawu audio, jestem po odsłuchu paru zestawów kolumn. Wstępnie wybrałem PARADIGM Monitor 11v7 tylko czy nie są za duże do mojego mieszkania, pomieszczenie w którym by stały to 17m2 razem z kuchnią. Od głośników siedzę jakiś 1,6m.Dodam że żadne kolumny podstawkowe których słuchałem nie odpowiadają mi dźwiękiem. Czy takie duże głośniki mogą mieć jakiś negatywny wpływ na dźwięk w moim pomieszczeniu ?

https://www.audiostereo.pl/topic/148830-paradigm-monitor-11v7-do-17m2/

To fragment recenzji z AUDIO:

Trzy 18-tki tworzą razem bardzo wydajną baterię, która razem z odpowiednio zestrojonym bas-refleksem generuje bas zdolny zrobić przemeblowanie nawet dużego pomieszczenia.

a całość do przeczytania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Mogą być za duże niestety! Nie robią takiego ciśnienia akustycznego jak początkowe Paradigm, bas też nie jest aż tak wielki jak zachwalają artykuły prasowe.

Ja bym stawiał na Monitor 9 .

W dniu 31.01.2020 o 17:28, Maciek285 napisał:

pomieszczenie w którym by stały to 17m2 razem z kuchnią. Od głośników siedzę jakiś 1,6m.

Trochę mały metraż i dosyć blisko miejsce odsłuchowe. Proponuje podstawki. Jaka elektronika będzie służyć wzmocnieniem do kolumn?

Wspomniane przez Ciebie Paradigm Monitor 11v7 będą zdecydowanie za duże do takiego pomieszczenia. Przy Twoich warunkach odsłuchowych zdecydowanie lepszym rozwiązaniem będą monitory, pytanie tylko jaki wzmacniacz posiadasz oraz jakie są Twoje preferencje brzmieniowe?  

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Aktualnie jest to stary pioneer, w niedługiej przyszłości bede wymienial na coś lepszego. Słuchałem różnych monitorów i niestety ich dźwięk mnie nie porywał, zawsze czegoś brakowało. Od dźwięku oczekuje delikatnej plastyczności, ciepła i dobrze wyeksponowanych detali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.