Skocz do zawartości
IGNORED

Tonsil Pulse jaki wzmacniacz do nich? i CD

notes

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Funnykris napisał:

Wręcz przeciwnie. Jak byłem dzieckiem zestaw moich rodziców składał się między innymi właśnie z Tonsil Samba 130. Szkolne dyskoteki odbywały się też przy "akompaniamencie" jakichś starych tonsilów. Piszę jak jest. 

A przesłuchałeś coś z tego Tonsila z nowej produkcji czy tylko powtarzasz co ludzie piszą i co się dowiedziałeś na podstawie rozmowy z jednym handlarzem? Bo jeżeli tak to trochę słabo. Do tego takie uogólniane "Każde Pylony czy nawet Tagi w zadanym przedziale cenowym zagrają lepiej od Tonsilów" zwyczajnie trąci bo czy przesłuchałeś wszystkie kolumny Pylona czy Tagi żeby takie sądy wygłaszać? (Miałem np. Topazy 20 i wiem jak są dobre). Tak się akurat składa że znajomy miał Altusy 140 i nadawały się do słuchania każdej muzyki z odpowiednim wzmacniaczem. Do tego nie miały ordynarnego podbicia na basie jak wiele współczesnych niedrogich kolumn przez co można je było wstawić do kilkunastu m2 i nie dudniły. 

Godzinę temu, sls napisał:

A przesłuchałeś coś z tego Tonsila z nowej produkcji czy tylko powtarzasz co ludzie piszą i co się dowiedziałeś na podstawie rozmowy z jednym handlarzem? Bo jeżeli tak to trochę słabo. Do tego takie uogólniane "Każde Pylony czy nawet Tagi w zadanym przedziale cenowym zagrają lepiej od Tonsilów" zwyczajnie trąci bo czy przesłuchałeś wszystkie kolumny Pylona czy Tagi żeby takie sądy wygłaszać? (Miałem np. Topazy 20 i wiem jak są dobre). Tak się akurat składa że znajomy miał Altusy 140 i nadawały się do słuchania każdej muzyki z odpowiednim wzmacniaczem. Do tego nie miały ordynarnego podbicia na basie jak wiele współczesnych niedrogich kolumn przez co można je było wstawić do kilkunastu m2 i nie dudniły. 

Kilka słyszałem a o kilku tylko słyszałem. Ciężko słuchać wszystkiego. Altusy słyszałem. Ani to nie ma wyglądu ani brzmienia. Bas marnej jakości, wysokie tony to piszczałki. Średnica taka sobie - słyszałem gorsze rzeczy. Z tych wszystkich kolumn chyba tylko maestro nadaje się do czegoś. Choć jakość wykonania jest taka sobie. Ale za 800 zł może być. Ale odsłuch w markecie to trochę mało. Szczególnie że krotki

Godzinę temu, Funnykris napisał:

Kilka słyszałem a o kilku tylko słyszałem. Ciężko słuchać wszystkiego. Altusy słyszałem. Ani to nie ma wyglądu ani brzmienia. Bas marnej jakości, wysokie tony to piszczałki. Średnica taka sobie - słyszałem gorsze rzeczy. Z tych wszystkich kolumn chyba tylko maestro nadaje się do czegoś.

Posłuchaj Siest to może zmienisz zdanie ( szczególnie tych produkcji Pro-Tonsilu ).

Miałem maestro 2 dość długo i byłem z nich bardzo zadowolony ale jak przytachałem dali concept 6 ( tak ten niski model uważany przez wielu tylko do kina domowego) to szybko tonsile wyleciały na olx. Co to za kolumny które nie potrafią odtworzyć całej muzyki zawartej na płycie? Grały niczym utwór mp3 wykastrowany że smaczków 2-3 tła. Taka jest moja opinia o tych kolumnach. 

3 godziny temu, margaryna85 napisał:

Miałem maestro 2 dość długo i byłem z nich bardzo zadowolony ale jak przytachałem dali concept 6 ( tak ten niski model uważany przez wielu tylko do kina domowego) to szybko tonsile wyleciały na olx. Co to za kolumny które nie potrafią odtworzyć całej muzyki zawartej na płycie? Grały niczym utwór mp3 wykastrowany że smaczków 2-3 tła. Taka jest moja opinia o tych kolumnach. 

W sumie ciężko mieć pretensje że grają jak kosztują ? W świecie audio 1800 zł to grosze. Niestety ?

3 godziny temu, Funnykris napisał:

W sumie ciężko mieć pretensje że grają jak kosztują ? W świecie audio 1800 zł to grosze. Niestety ?

Jest jak jest kiedyś ktoś napisał że dali zensor 7 to kolumny do dupy przy okazji tak to ubrał w audiofilski slogan że przykro było czytać jako użytkownik wtedy. Wchodzę w profil a tam czytasz że klient ma droższe kable głośnikowe od moich kolumn. Przy większym budżecie masz większe pole do popisu i lepiej znajdziesz. 1800 zł w świecie audio to jest mało. Ale jak byś szukał auta to byś całe życie zbierał na jakieś bmw? Czy kupił sobie auto tańsze innej marki?

W dniu 30.12.2019 o 13:13, kris_k73 napisał:

Tylko Marantz PM-7200może Cię uratować ;)....a może mam coś zbyt gołe (mało wytłumione) pomieszczenie odsłuchowe i stąd problemy?

Zgadza się kolego pomieszczenie też do bani,brak dywanu ,bedę w tym temacie myslał ;)

A jak to gra ten marantz??

dzieki za podpowiedż ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.