Skocz do zawartości
IGNORED

Cayin A-88T recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

2 minutes ago, margaryna85 said:

Nie wiem czy pomogę ja mam Yaqin MS-34B i tam przy odpaleniu wzmacniacza po chwili słychać pyknięcie ale w kolumnach cisza.

Sledzilem Twoj watek i mialem zamiar kupic ten sam wzmacniacz co Ty, ale trafil mi sie ten i zmienilem zdanie.

No tutaj jest lekkie pykniecie w kolumnach, mialem podobnie w Elex-r. Ale pozatym wzmacniacz smiga bardzo fajnie i nie jest to dla mnie jakis wielki problem.

51 minutes ago, muda44 said:

Bardzo ładny wzmacniacz , dziwne że ta Yamaha gra lepiej . Coś go ogranicza .

Dzieki. Nie chodzi mi o to ze Yamaha gra lepiej. Chodzi o to ze sprawdza sie lepiej w niektorych gatunkach muzycznych (hip-hop, rap, pop itp.). Moze nawte nie gra lepiej tylko mozna bardziej przylozyc ?, wiadomo ze ma wiecej mocy. Nie wyobrazam sobie sluchac jazzu, bluesa itp. z takimi poziomami glosnosci, bo slucham tego po to zeby sie zrelaksowac. I tutaj Cayin sprawdza sie lepiej.

46 minutes ago, bl4ck said:

Mój A-88T też pyka to normalne.

Aha, to ok. Ufff ?

39 minut temu, muda44 napisał:

Bardzo ładny wzmacniacz , dziwne że ta Yamaha gra lepiej . Coś go ogranicza .

Lampa gra inaczej dla nie których lepiej dla niektórych gorzej . Ciężko mi powiedzieć jak autorowi wątku w jakim gatunku muzycznym lepiej gra jedno a w jakim drugie bo ja słucham praktycznie jednego gatunku i pod niego dobieram sprzęt. Osobiście porównywałem z wcześniejszym Music hall i jest inaczej . Bardziej barwnie i mniej technicznie muzyka podana tak bardziej na słodko z bardziej słyszalnym środkiem pasma. Generalnie temat lamp jest bardziej rozwojowy i jak ktoś co tam trochę w tranzystorach już poobcował i chcę rozszerzyć trochę horyzonty to wejście w świat baniek jest nieuniknionym level 2 .

2 minutes ago, Margin said:

Potwierdzam- pyknięcie jest normą.
U mnie A88T z Harbeth SHL5+.
Wcześniej z Vienna Acoustics Mozart Grand.

Spoko w takim razie.

Wlasnie tak myslalem ze z Harbeth moze byc fajnie. A jak bylo z Vienna? Czego brakowalo ze zdecydowales sie na zmiane? Mysle ze z SHL5+ musi byc wspaniale.

2 minutes ago, margaryna85 said:

Lampa gra inaczej dla nie których lepiej dla niektórych gorzej . Ciężko mi powiedzieć jak autorowi wątku w jakim gatunku muzycznym lepiej gra jedno a w jakim drugie

Opowiedzialem o tym w filmie i wlasnie napisalem wyzej.

3 minutes ago, margaryna85 said:

Generalnie temat lamp jest bardziej rozwojowy i jak ktoś co tam trochę w tranzystorach już poobcował i chcę rozszerzyć trochę horyzonty to wejście w świat baniek jest nieuniknionym level 2 .

Zgadzam sie w 100%, ale pomimo tego zatrzymam tranzystor bo szkoda mi lamy do imprezowych napierdzielanek. Lampa delektuje sie podczas reumatycznych wieczorow ?, lub sam na sam z lampa i dobrym trunkiem.

8 minut temu, Uchatek napisał:

Chodzi o to ze sprawdza sie lepiej w niektorych gatunkach muzycznych (hip-hop, rap, pop itp.)

Wiem wiem ?

Ja mam o wiele lepiej bo biorę parę swoich płyt z jednego gatunku na odsłuch i ogranicza mnie tylko budżet .

Jak później nawet taki zestaw źle mi zagra raz na ruski rok puszczony doors lub zz top to bez problemu to przeżyje. Ludzie bardziej otwarci na muzykę i nie ograniczający się do jednego gatunku mają  gorzej . Jak jeszcze ogranicza budżet to ciężka przeprawa ?

12 minut temu, Uchatek napisał:

zatrzymam tranzystor bo szkoda mi lamy do imprezowych napierdzielanek

? u mnie tranzystor w piątek zmienił właściciela , nie mam miejsca ani ochoty bawić się w przepinanie kabli i inne cudawianki . Jedyne co to tak powoli rozglądam się za jakimś stolikiem bo jak  na razie to średnio to u mnie wygląda. Że jest to jednak pokój gościnny nie jakaś męska jaskinia audio alkoholowa ? to nie może to tak drażnić nerwu wzrokowego ?

34 minuty temu, Uchatek napisał:

Dzieki. Nie chodzi mi o to ze Yamaha gra lepiej. Chodzi o to ze sprawdza sie lepiej w niektorych gatunkach muzycznych (hip-hop, rap, pop itp.). Moze nawte nie gra lepiej tylko mozna bardziej przylozyc ?, wiadomo ze ma wiecej mocy. Nie wyobrazam sobie sluchac jazzu, bluesa itp. z takimi poziomami glosnosci, bo slucham tego po to zeby sie zrelaksowac. I tutaj Cayin sprawdza sie lepiej.

Aha, to ok. Ufff ?

Chodziło mi o ten odtwarzacz Sony .

33 minuty temu, margaryna85 napisał:

Lampa gra inaczej dla nie których lepiej dla niektórych gorzej . Ciężko mi powiedzieć jak autorowi wątku w jakim gatunku muzycznym lepiej gra jedno a w jakim drugie bo ja słucham praktycznie jednego gatunku i pod niego dobieram sprzęt. Osobiście porównywałem z wcześniejszym Music hall i jest inaczej . Bardziej barwnie i mniej technicznie muzyka podana tak bardziej na słodko z bardziej słyszalnym środkiem pasma. Generalnie temat lamp jest bardziej rozwojowy i jak ktoś co tam trochę w tranzystorach już poobcował i chcę rozszerzyć trochę horyzonty to wejście w świat baniek jest nieuniknionym level 2 .

Wielokrotnie miałem wzmacniacze tranzystorowe i lampowe . Jedne i drugie są mniej i bardziej udane . Mi się udało spiąć małej mocy bdb niedrogą lampę z kolumnami i chyba na tym poprzestanę bo dobre tranzystorowe to tak od 20kzl używane się zaczynają 

7 minut temu, muda44 napisał:

bo dobre tranzystorowe to tak od 20kzl używane się zaczynają 

To jest pułap finansowy dla mnie nie dostępny ?

Jak bym dysponował takim budżetem to bez problemu bym wydał na dobre audio ale to już kwestia szczęścia w lotku ?

1 hour ago, muda44 said:

Chodziło mi o ten odtwarzacz Sony .

A to prawda. To chyba obecnie najslabszy element, ale jest tutaj tylko dlatego ze kupilem ta lampe zamiast CD-S1000 jak planowalem. Ale ida swieta wiec moze zaszaleje jeszcze troche i kupie jakis CD. Mysle wlasnie czy nie isc w strone lampy i w tym przypadku. W sumie za €650 mozna kupic Yaqin SD-35a, ale jak to gra to ciezko sie dowiedziec, bo bardzo malo informacji w sieci na jego temat.

Edytowane przez Uchatek
25 minut temu, Uchatek napisał:

A to prawda. To chyba obecnie najslabszy element, ale jest tutaj tylko dlatego ze kupilem ta lampe zamiast CD-S1000 jak planowalem. Ale ida swieta wiec moze zaszaleje jeszcze troche i kupie jakis CD. Mysle wlasnie czy nie isc w strone lampy i w tym przypadku. W sumie za €650 mozna kupic Yaqin SD-35a, ale jak to gra to ciezko sie dowiedziec, bo bardzo malo informacji w sieci na jego temat.

Ja bym zostawił 88T i z czasem wymienił lampy a jak już Yamaha to tylko wzmacniacz 2100 z odtwarzaczem innej firmy.

29 minutes ago, muda44 said:

Ja bym zostawił 88T i z czasem wymienił lampy a jak już Yamaha to tylko wzmacniacz 2100 z odtwarzaczem innej firmy.

Yamahy nie sprzedam. A88t tez nie. Mam zamiar kupic drugi zestaw glosnikowy do lampy bo Yamaha z Gold 200 gra moim zdaniem swietnie.

Nowe kt88 juz jada, narazie wymienilem 6sn7.

2 hours ago, bl4ck said:

nie myślałeś o tungsolach 6550?

Moge sie spodziewac jakichs zmian w porownaniu do kt88?

2 hours ago, kartonik said:

Taki mały szczegół. Prezentowany Cayin jest przystosowany do napięcia 220V.

Dzieki za uwage. Masz jakis pomysl jak moge rozwiazac ten problem?

7 godzin temu, Uchatek napisał:

Yamahy nie sprzedam. A88t tez nie. Mam zamiar kupic drugi zestaw glosnikowy do lampy bo Yamaha z Gold 200 gra moim zdaniem swietnie.

Nowe kt88 juz jada, narazie wymienilem 6sn7.

Twój sprzęt , Twój wybór .

Ja bym złożył jeden lepszy zestaw niż dwa niższej klasy .

W zakładce lampa jest wątek czar lamp 6SN7 .Tam masz kopalnie wiedzy o tych lampach .

2 hours ago, muda44 said:

Twój sprzęt , Twój wybór .

Ja bym złożył jeden lepszy zestaw niż dwa niższej klasy .

W zakładce lampa jest wątek czar lamp 6SN7 .Tam masz kopalnie wiedzy o tych lampach .

Uwazam ze nie ma sensu zmieniac as1100 na as2100 bo po za leprzym pre gramofonowym i wzmacniaczem sluchawkowym na ktorym mi nie zalezy ten wzmacniacz niczym sie nie rozni. Brzmi tak samo jak as1100, porownywalem przy zakupie.

1 hour ago, margaryna85 said:

Mam takie same zdanie. 

Tak jak pisalem wczesniej, mam dwa zestawy bo kazdy z nich sprawdza sie lepiej w czym innym i nie wiem jak mocna i ile musialaby kosztowac lampa zeby zagrac z podobnymi poziomami glosnosci jak as1100.

44 minutes ago, muda44 said:

Twoje obecne źródło ogranicza obydwa te wzmacniacze a do głośnego grania z lampy dobiera się kolumny o wyższej sprawności.

Wiem wlasnie. Nie chce sie pozbywac za polowe ceny sprzetu ktory kupilem nowy. CD idzie do wymiany jako pierwszy, ale i tak mysle o zakupie Harbeth do a88t zeby miec zupelnie odmienny system do innej muzyki.

7 godzin temu, Uchatek napisał:

Moge sie spodziewac jakichs zmian w porownaniu do kt88?

Wiesz takie rzeczy to trzeba swoim uchem sprawdzi, na pewno mniej basowa, bas punktowy, bardziej detaliczna góra nie jestem bajki pisarzem także laurki ci tu nie napiszę ?

Najlepsza opcja to tel  i wypożyczenie lamp z 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A bias jaki ustawiłeś? ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez bl4ck
  • Pokaż nowe odpowiedzi