Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 6000A vs Dayens Menuetto

dementor

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedaję Xaviany Mia II mojemu przyjacielowi, jednak muszę zapewnić do nich także jakiś nowy wzmacniacz w określonej kwocie. Wybór padł na integry jak w temacie.

Co wg Was zgra się lepiej z tymi małymi Xavianami? Chodzi mi tylko o jakość brzmienia, scenę itp. Bez znaczenia są wbudowane - lub nie - dac i preamp, czy odsłuchiwany rodzaj muzyki.

Jako że nie jest to sprzęt dla mnie i nie chcę utrudniać sobie dodatkowo życia, nie biorę pod uwagę wypożyczania sprzętu. Proszę jedynie o małe wskazówki, nie miałem do czynienia z tymi integrami.

Jeśli lepszy będzie Audiolab - mam lokalnie pod ręką, jeśli Dayens - czeka mnie ściąganie go z Polski.

https://www.audiostereo.pl/topic/147779-audiolab-6000a-vs-dayens-menuetto/

Pomóc raczej za wiele nie pomogę, ponieważ nawet na oczy Audiolaba nie widziałem ale znam i jestem miłośnikiem Dayensa Menuetto i z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu kto szuka w piecyku brzmienia z jednej strony dynamicznego, rozdzielczego a zarazem nasyconego, z pięknymi wybrzmieniami wysokich tonów. Bardzo uniwersalny wzmacniacz z "nutką romantyzmu" w swoim brzmieniu. Dodam tylko, że spokojnie konkurował jakością brzmienia z moimi obecnymi klamotami tj. Cyrusem 8.2 DAC + zasilacz PSX r2 a przecież dzieli je cenowa przepaść... 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Też chodzi mi po głowie ten Dayens, ale chciałbym się również dowiedzieć czegoś o Audiloab. Dodatkowo przez myśl przemknął mi Yaqin ms-30l, tylko nie wiem czy chcę chłopa wsadzić w lampę.

Obydwa wzmacniacze są dobrą opcją dla Xavian Mia. Z Dayens uzyskasz bardzo spokojny, cieplutki, plastyczny, gęsty dźwięk. Jeśli szukasz brzmienia bardzo relaksującego, to bardzo dobry wybór. Audiolab zagra trochę bardziej żywo, swobodnie, zachowując fajny ciepły charakter kolumn, dlatego to moim zdaniem trochę lepsze rozwiązanie. Yaqin też jest dobrą opcją, chociaż do Xavian chyba lepiej sprawdzi się np. Fezz Audio Silver Luna.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy i indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Jak już z Dynkami excite nic się nie posklejało, z PMC 20.21 też to i o połączenie z Xavianem możesz być spokojny. I jakie za słodko ? Żeby z tym Audiolabem nie było jeszcze mniej góry o gorszej rozdzielczości jak z Menuetto a środek bardziej podgrzany... To nie jest granie w stylu Regi Brio r (może akurat znasz) a wręcz jej przeciwieństwo. Ten opis Menuetto przez Q21  jako "ciepłego, spokojnego misia" nie za bardzo jest trafiony, aż nie wiem jak w takim razie nazwać granie Regi Brio czy hybryd od Vicka. Może lepiej porozmawiaj z użytkownikami Menuetto, sklejanie i za słodko  to nie ten adres, zapewniam. 

Rega Brio jest mi dobrze znana, stąd myślałem o podobnym brzmieniu Menuetto. Rozmawiałem z polskim dystdybutorem Dayensa i potwierdził dobre zgranie z Xavianami, niestety nic nie wspomniał o brzmieniu. Jeśl jednak znajdzie się chętny zanabywca Menuetto, to również bardzo proszę o podzielenie się opinią. Najlepiej jeśli ktoś miał bezpośrednie porównanie pomiędzy tymi dwoma wzmakami...

A jest jeden User, który akurat ma oba piecyki u siebie (Menuetto / Brio r). Pisz do marcin321, może coś więcej Ci powie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.