Skocz do zawartości
IGNORED

Tidal, Idagio na Chromecast Audio czyli najlepiej wydane 140 zł w życiu :)

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, dzarro napisał:
Godzinę temu, fan64 napisał:
Czy to jest Mi box S da śię go zmuscić do wysłania sygnału audio przez wyjscie optyczne np. z NASA-a?
Oczywiście chodzi o NAS,nie NASA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Najprościej użyć Bubble i poszczać pliki z NAS przez Chromecasta. Można też zainstalować np. Kodi i albo grać przez Kodi albo sterować inną aplikacją przy włączonym renererze upnp w Kodi.

Wygląda to tak,dysk wpięty kablem do rutera,Mi box ma "chodzić" tylko po Wi Fi z niego sygnał ma trafić do kolumny aktywnej.

Bubble mam zainstalowane od dawna,obsługa ma być tylko z poziomu laptopa żadnych tel. itp.Kodi też jest w tym Mi box-e.

Ukryta Zawartość

• 11 miesięcy później...

Jeśli ktoś ciekaw, co w serwisach dedykowanych muzyce klasycznej piszczy (a właściwie - nie piszczy), to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nt. wchłonięcia całkiem dobrego Primephonic przez Apple z obiecanką nowej aplikacji roboczo nazywanej Apple Classical "na początku 2022". Autor omawia ciekawy aspekt innego sposobu rozliczania z wykonawcami muzyki klasycznej, odmienny niż z innymi wykonawcami. Wszakże gdy nawet powstanie ów mityczny Apple Classical, to pewnie tak jak Apple Music będzie bazował tylko na Chromecast i AirPlay, co znów mało mnie interesuje... 😕 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, MacP napisał:

Jeśli ktoś ciekaw, co w serwisach dedykowanych muzyce klasycznej piszczy (a właściwie - nie piszczy), to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nt. wchłonięcia całkiem dobrego Primephonic przez Apple z obiecanką nowej aplikacji roboczo nazywanej Apple Classical "na początku 2022". Autor omawia ciekawy aspekt innego sposobu rozliczania z wykonawcami muzyki klasycznej, odmienny niż z innymi wykonawcami. Wszakże gdy nawet powstanie ów mityczny Apple Classical, to pewnie tak jak Apple Music będzie bazował tylko na Chromecast i AirPlay, co znów mało mnie interesuje... 😕 

Apple Music rzeczywiście wymaga zewnętrznego DAC'a żeby było hires (z wyjątkiem Windows, gdzie jest tylko AAC). Ale podobno razem z Classical ma być nowy sprzęt (w odpowiedniej, niszowej cenie), a może nawet Airplay3? 

Ukryta Zawartość

Biorąc pod uwagę, że najdroższe słuchawki Apple grają tylko na kodeku AAC(w ekosystemie to bodaj 380 kbs, poza - 256 kbs) i nawet połączenie kablowe nie jest bezstratne - to nie łudził bym się, że będą robić specjalne rozwiązania pod audiofilów.

21 minut temu, dzarro napisał:

Biorąc pod uwagę, że najdroższe słuchawki Apple grają tylko na kodeku AAC(w ekosystemie to bodaj 380 kbs, poza - 256 kbs) i nawet połączenie kablowe nie jest bezstratne - to nie łudził bym się, że będą robić specjalne rozwiązania pod audiofilów.

No właśnie - słuchawki Apple na razie nie mają Lossless.

Ale podłączając DAC'a przez kabel do iPada Hi-Res Lossless działa jak najbardziej. W Macbooku (przynajmniej moim) działa tak sobie - na wyjściu jest zawsze to, co zostało ustawione w MIDI (można użyć np. LosslessSwitcher, ale przerywa).

Na Androidzie nie próbowałem (podobno można), w Windows nie ma LossLess.

No właśnie - słuchawki Apple na razie nie mają Lossless.
Ale podłączając DAC'a przez kabel do iPada Hi-Res Lossless działa jak najbardziej. W Macbooku (przynajmniej moim) działa tak sobie - na wyjściu jest zawsze to, co zostało ustawione w MIDI (można użyć np. LosslessSwitcher, ale przerywa).
Na Androidzie nie próbowałem (podobno można), w Windows nie ma LossLess.

Na Androidzie gra bardzo dobrze i - w przeciwieństwie do Amazona w bit-perfect. Ponoć Microsoft dogadał się z Sadownikami i na Win 11 ma być natywna aplikacja Apple Music - a może już nawet jest.
W dniu 3.02.2023 o 16:55, dzarro napisał:

na Win 11 ma być natywna aplikacja Apple Music - a może już nawet jest.

Mam Win 11 i nie ma Apple Music.

Godzinę temu, marek.pap napisał:

Mam Win 11 i nie ma Apple Music.

Zmień lokalizację w Windowsach na Stany, pobierz Apple Music Preview i ew. Devices lub TV. Potem można zmienić lokalizację na PL. To jest Preview - wyświetla znaczek Lossless, ale chyba jest AAC jak dotychczas z iTunes.

18 godzin temu, Klimkr napisał:

Zmień lokalizację w Windowsach na Stany, pobierz Apple Music Preview

Niestety, nie mogę pobrać aplikacji. Prawdopodobnie dlatego, że jestem zalogowany w systemie jako polski użytkownik.

Niestety, nie da rady. Ta strona przenosi mnie na tą samą stronę, z której próbowałem pobrać instalkę poprzednio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

2 godziny temu, marek.pap napisał:

Niestety, nie da rady. Ta strona przenosi mnie na tą samą stronę, z której próbowałem pobrać instalkę poprzednio.

Ukryta Zawartość

A zmieniałeś Ustawienia-> Czas i język -> Język i region -> Kraj lub region na Stany Zjednoczone, restart?

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, marek.pap napisał:

Tylko VPN w przeglądarce na US.

VPN oszukuje fizyczną lokalizację, a problemem jest ustawienie lokalizacji sklepu - w sklepie PL nie ma na razie tej aplikacji, ale można pobrać ją ze sklepu US.

Po zmianie kraju w systemie, można pobrać Apple Music z Microsoft Store. Nie potrzebny VPN, nawet nie trzeba zmieniać języka systemu.

• Pokaż nowe odpowiedzi