Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do 2000 zł do Paradigm 7 v.7

loathe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów,

Przychodzę do Was po pomoc w zakupie wzmacniacza do moich Paradigmów Monitor 7 v.7. Kolumny grają w pomieszczeniu 18 m^2. Muzykę jaką słucham to głównie metal (ok 80%), jazz, ambient, rzadziej pop. Źródło z jakim wzmacniacz ma współpracować to Korg DS-DAC 100m + Audiogate4 + pliki FLAC. Co do preferencji dźwiękowych to głównie zależy mi na dobrej dynamice, mocnym i szybkim (!) basie, bliskiej średnicy i wyraźnych wysokich tonach. Lubię dźwięk rysowany grubą kreską. Dźwięk ma być gęsty i namacalny, ale możliwie szczegółowy i z dobrą separacją.  Interesują mnie tylko wzmacniacze używane;)

Dodaje rzut z góry na pokój odsłuchowy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeśli zależy Ci na DAC'u

Ukryta Zawartość

albo

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Jeśli ma być "gęsto", to w tej kwocie stawiam na:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki wielkie za sugestie!:)

Szczerze...to nie spodziewałem się w tym topicu Marantza, a bardziej Vincenta czy Roksana. Oczywiście zależy mi na samym wzmacniaczu- DACa posiadam;) Czy Marantz PM8003 zaserwuje dźwięk " na twarz", masywny, z dobrym wykopem zachowując dobrą serarację instrumentów (lubię "śledzić" dźwięk np. talerzy perkusyjnych)? Czy połączenie Paradigmów i Marantza poradzi sobie w muzyką Behemoth, Vader czy Decapitated? 

@radmorek nie wiem czy do końca dobrze się wyraziłem. Chciałbym, aby ten dźwięk był w pierszym planie, był blisko słuchacza (nie oczekuję wrażeń przestrzennych) o dobrym wykopie, z akuratną podstawą basową ale bez zaokrąglania brzmienia. Pozdrawiam

23 godziny temu, loathe napisał:

wzmacniacza do moich Paradigmów Monitor 7 v.7

Też obstawiam Roksan-a KANDY KA I MKIII. Mocarz w cenie do 2 kzł. Tu może być w lepszym stanie:

Ukryta Zawartość

Dodatkowo warty uwagi jest też NAD C 356BEE.

np. tu: 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

24 minuty temu, loathe napisał:

@radmorek nie wiem czy do końca dobrze się wyraziłem. Chciałbym, aby ten dźwięk był w pierszym planie, był blisko słuchacza (nie oczekuję wrażeń przestrzennych) o dobrym wykopie, z akuratną podstawą basową ale bez zaokrąglania brzmienia. Pozdrawiam

Te wszystkie słowa znaczą dla każdego co innego w odbiorze ale na pewno ten Roksan w dużej części je spełnia i w tej kwocie chyba robi to najlepiej więc jak zwykle odsłuch jest najważniejszy.

Trochę się obawiam tego "lampowego ciepła". Lubię brzmienie dociażone, ale bez koca i misia. Dźwięk musi być otwarty.
Na giełdzie HiFi pojawiły się dwie interesujące propozycje Densen B100 i Audiolab 8000s. Jak te wzmacniacze lubią się z Paradigmami?

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

W dniu 11.11.2019 o 21:44, loathe napisał:

Witam forumowiczów,

Przychodzę do Was po pomoc w zakupie wzmacniacza do moich Paradigmów Monitor 7 v.7. Kolumny grają w pomieszczeniu 18 m^2. Muzykę jaką słucham to głównie metal (ok 80%), jazz, ambient, rzadziej pop. Źródło z jakim wzmacniacz ma współpracować to Korg DS-DAC 100m + Audiogate4 + pliki FLAC. Co do preferencji dźwiękowych to głównie zależy mi na dobrej dynamice, mocnym i szybkim (!) basie, bliskiej średnicy i wyraźnych wysokich tonach. Lubię dźwięk rysowany grubą kreską. Dźwięk ma być gęsty i namacalny, ale możliwie szczegółowy i z dobrą separacją.  Interesują mnie tylko wzmacniacze używane;)

Jeśli lubisz dźwięk żywy, o dobrej dynamice, szybkim basie, a jednocześnie analogowej barwie w wokalach, instrumentach , który nie zakłuje w ostrzejszym repertuarze to szukaj serbskich wzmacniaczy Dayens.   Dayens Ampino  będzie nie wiele przekraczał budżet 2000zł bo nowy kosztuje 2500zł. Ewentualnie mocniejszy Menuetto.  Jest sporo recenzji

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.