Skocz do zawartości
IGNORED

Subwoofer do 500zł

Krystian95

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Najlepszy subwoofer aktywny do 500zł? Buduję budżetowy zestaw jak narazie mam onkyo HT-R518 i 2x Tonsil scherzo 200. Chciałbym żeby subwoofer nadążał i się zgrywał z zestawem. Z góry dziękuję za pomoc. 

Ps. Jestem nowy na forum i jak zrobiłem coś nie tak to z góry przepraszam ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/147205-subwoofer-do-500z%C5%82/

Witaj.

W tej cenie to tylko używka. bo z nowych to kupiłbyś szrot, -tak pisząc w prost. Z ciekawości, a w ilu metrach kwadratowych grasz obecnym zestawem? Scherzo 200 to duże głośniki...

Bas lepszy, niż ze Scherzo raczej w tym budżecie nie istnieje, bo budżetowe suby

są budowane zwykle na głośnikach tej samej wielkości co w tych kolumnach.

Wyjątek to salon powyżej 30 metrów, ale ciężko zgrać budżetowy sub z resztą toru.

Jakbyś jeszcze zapodał średnicę i długość tunelu ( 2? ) BR w Scherzo byłoby miło.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W tej kwocie nie widzę innego rozwiązania niż

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lub

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

bądź wyższe modele z tych serii jeśli uda się dostać.

Inne rozwiązanie to DIY jeśli masz zdolności manualne, bądź tani używany wzmacniacz/kd, do niego wychodzisz ze swojego wyjścia sub-out, a do tego wzmacniacza/kd podłączasz sub pasywny ale w tych kwotach i Twoim zestawieniu nie wiem czy ta droga jest warta "grzechu", ewentualnie "wyłączyć" w opcjach wyjście na sub, żeby całe pasmo szło na głośniki, chyba że tak masz i nadal brakuje Ci basu, niestety z winy ampli.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A dlaczego szrot, bo 500zł, są ludzie którzy mają subwoofer za kilkanaście tysięcy np. Audiovector SR SUB Avantgarde Arrete i wyobraź sobie, że dla nich subwoofer za 4k zł to też szrot, dla Ciebie Advance Acoustic K-Sub 300 też ?. Przecież autor nie chce subwoofera za 500zł do ampli za kilkanaście tysięcy i kolumn za kilkadziesiąt tysięcy. Czasem z poziomu gazetek audio warto zejść na ziemię ?

Za 500 zł , -mówiłem w kontekście nowych konstrukcji. Znowu w przypadku używanych, to z pewnością jest łatwiej i wybór jest większy.

Dla mnie sub za 4 k byłby już optymalnym wyborem, byłbym happy.

Nie mówiłem  że  chcę nowy oczywiście rozglądam się za uzywkami jak widać po dotychczasowych zakupach ?

W dniu 27.10.2019 o 09:08, radmorek napisał:

W tej kwocie nie widzę innego rozwiązania niż

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

bądź wyższe modele z tych serii jeśli uda się dostać.

Inne rozwiązanie to DIY jeśli masz zdolności manualne, bądź tani używany wzmacniacz/kd, do niego wychodzisz ze swojego wyjścia sub-out, a do tego wzmacniacza/kd podłączasz sub pasywny ale w tych kwotach i Twoim zestawieniu nie wiem czy ta droga jest warta "grzechu", ewentualnie "wyłączyć" w opcjach wyjście na sub, żeby całe pasmo szło na głośniki, chyba że tak masz i nadal brakuje Ci basu, niestety z winy ampli.

Dzięki, ciekawa propozycja zastanawiałem się nad Wharfedale WH-210 ale ta opcja jest chyba lepsza ?

W dniu 27.10.2019 o 00:12, Tonnii99 napisał:

Witaj.

W tej cenie to tylko używka. bo z nowych to kupiłbyś szrot, -tak pisząc w prost. Z ciekawości, a w ilu metrach kwadratowych grasz obecnym zestawem? Scherzo 200 to duże głośniki...

Ten zestaw gra narazie na kilkunastu metrach ale mam w planach rozbudować pod około 30 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To może wystarczy 28 cm woofer:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

18 godzin temu, Krystian95 napisał:

Nie mówiłem  że  chcę nowy oczywiście rozglądam się za uzywkami jak widać po dotychczasowych zakupach ?

Dzięki, ciekawa propozycja zastanawiałem się nad Wharfedale WH-210 ale ta opcja jest chyba lepsza ?

Ten zestaw gra narazie na kilkunastu metrach ale mam w planach rozbudować pod około 30 

30 M2 to wielkość spora. Można się faktycznie zastanowić nad uzupelnieniem tego o dodatkowy głośnik niskotonowy. 

P.s Scherzo mają dla Ciebie za mało basu czy za nisko schodzą?

21 godzin temu, Tonnii99 napisał:

30 M2 to wielkość spora. Można się faktycznie zastanowić nad uzupelnieniem tego o dodatkowy głośnik niskotonowy. 

P.s Scherzo mają dla Ciebie za mało basu czy za nisko schodzą?

Kolumny są dobre ale chcę rozbudować do 5.1 z czasem i pomyślałem żeby teraz uzupełnić zestaw w suba trochę odciążyć kolumny 

W dniu 26.10.2019 o 15:40, Krystian95 napisał:

Witam. Najlepszy subwoofer aktywny do 500zł? Buduję budżetowy zestaw jak narazie mam onkyo HT-R518 i 2x Tonsil scherzo 200. Chciałbym żeby subwoofer nadążał i się zgrywał z zestawem. Z góry dziękuję za pomoc. 

Witam.

Za około 700zł masz sprawdzony Magnat Monitor Supreme SUB302A ?
Warto - dobry sprawdzony wybór! 
Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.