Skocz do zawartości
IGNORED

KD na Heco Aurora700

Mejol

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcinos89

(Konto usunięte)
11 minut temu, kapusta7 napisał:

Ja bym się zastanowił nad kolorem. Kredens trochę  taki inny. Biel i czerń łatwiej pasuje do wystroju i łatwiej znaleźć resztę kolumn do zestawu.

Nie stety centralny już mam w tym kolorze kupiony przyjdzie we wtorek maks w środę... kwestia gustu  

Dzięki za odpowiedz widać ze można z niektórymi normalnie rozmawiać...

to ma być tylko kino bez muzyki

W dniu 18.10.2019 o 16:45, Marcinos89 napisał:

a może by tak zrobić 702GT i do tego Celan Revolution 4 Center?  

Hmmm, jest to jakaś opcja, charakter grania jest dosyć podobny, musiał byś wygląd jedynie zaakceptować. Inną sprawą jest iż centralny raczej powinien być z tej serii co fronty ?

Pozdrawiam.

W dniu 18.10.2019 o 17:18, Lolo2 napisał:

Prosze o NIE PROWOKOWANIE do wymiany centrala ?

Wybacz, już nic nie piszę ?

W dniu 18.10.2019 o 17:18, Lolo2 napisał:

Centrala ze starszej serii Celan 42 juz chyba nie dostaniesz. Wiec i tak bylbys zmuszony do zakupu Revolution 4.   Oczywiscie jezeli chcesz Heco. 

Pytań było mnóstwo, no niestety nie ma ?
Pozdrawiam.

Panowie,  dziękuję wszystkim za  pomoc ?

Sprzęt  już  od  tygodnia  w  domu,  ciągle  testuje  ustawienia. Ostatecznie  zdecydowałem  się  na Onkyo RZ840 + Heco  Aurora 700 + 300+30,  do  tego  używam  jeszcze  starego  suba  Jamo (E4SUB.1),  ale  niebawem  zmienię  go  na Heco  od  kompletu. Zmieniłem  z  Yamahy V677 i  starych  kolumn  Magnata ( miały  chyba z 20  lat:) )

Panowie,  jestem  zachwycony !!! Przeskok  bardzo  duży,  zarówno  w  stereo  jak  i  w KD. Pomimo  małego  pokoju,  obawy  o  rozmiar okazały  się  bezpodstawne. Wszystko  pasuje  super. Jestem  naprawdę  zadowolony:)

Pytanie  jeszcze  o  tego  suba  Heco Aurora  30A,  czy  iść  w  niego  czy  coś  innego  ? MUZA/KD - 50/50

Do  innego  będzie  trochę  ciężko  żonę  przekonać,  bo  Aurora  to  także piękny  mebel ?

pozdrawiam

Wojtek

Witam.

Jestem nowy ,natomiast forum obserwuje już od 10lat...

Postanowiłem zbudować w pokoju mała salkę kinową i mam pytanie czy na 15m2 kolumny zainstalować frontowe wolnostojace czy podstawkowe?  Dodam iż przednia ścianę chce wytłumić wełną mineralną i nie mam pojęcia czym to zabezpieczyc... ma ktoś z tym doświadczenie?  Kolumny chciałbym firmy Heco 

2 godziny temu, Mejol napisał:

Sprzęt  już  od  tygodnia  w  domu,  ciągle  testuje  ustawienia. Ostatecznie  zdecydowałem  się  na Onkyo RZ840 + Heco  Aurora 700 + 300+30,  do  tego  używam  jeszcze  starego  suba  Jamo (E4SUB.1),  ale  niebawem  zmienię  go  na Heco  od  kompletu. Zmieniłem  z  Yamahy V677 i  starych  kolumn  Magnata ( miały  chyba z 20  lat:) )

Panowie,  jestem  zachwycony !!! Przeskok  bardzo  duży,  zarówno  w  stereo  jak  i  w KD. Pomimo  małego  pokoju,  obawy  o  rozmiar okazały  się  bezpodstawne. Wszystko  pasuje  super. Jestem  naprawdę  zadowolony:)

Pytanie  jeszcze  o  tego  suba  Heco Aurora  30A,  czy  iść  w  niego  czy  coś  innego  ? MUZA/KD - 50/50

Do  innego  będzie  trochę  ciężko  żonę  przekonać,  bo  Aurora  to  także piękny  mebel ?

pozdrawiam

Wojtek

Gratulacje, możesz opisać jak brzmi taki zestaw? Zastanawiam się nad tymi Aurora lub szukaniem używanych kolumn ale wyższej półki... 

Nie  jestem  dobry  w  opisywaniu  dźwięku,  więc  będzie  z  tym  problem:) Odsłuchałem  kilka  innych  propozycji  jak  Melodika BL40,  Pylony Pearl 25 , Polk S55E  i  jeszcze  coś  co  nie  pamiętam,  jak  dla  mnie Aurora  brzmiała o  klasę lepiej. Oczywiście  to  bardzo  subiektywne,  najlepiej  samemu  posluchać:)

21 godzin temu, Mejol napisał:

pozdrawiam

Wojtek

Ja z Aurorami mam SVS SB2000, miałem wcześniej Velodyne CHT 10Q,ale nie byłem z niego zadowolony i zmieniłem na SVS.Polecam do odsłuchu.

Godzinę temu, jacek99 napisał:

Ja z Aurorami mam SVS SB2000, miałem wcześniej Velodyne CHT 10Q,ale nie byłem z niego zadowolony i zmieniłem na SVS.Polecam do odsłuchu.

kurna ....  trochę drogi   ?

Widziałem wpis @Marcinos89 że kupił centralny oraz wolnostojace serii Celan GT w dobrych pieniadzach... chyba też skuszę się na tą serię... pięknie się prezentują... 

Czy w takim pomieszczeniu 3,20x5,10m warto iść w 7.2 czy lepiej zbudować 5.2.2 lepszej jakości lub 5.1.4 jeden sub bo kasa za drugi poszła by na dwa dodatkowe atmosy 

Czy ktoś może mi doradzić w która stronę iść? 

Obeanie posiadam Denona  x3200 i chciałbym go zmienić na coś klasy high end z przed paru lat... wiadomo chodzi tu tylko o dźwięk Dolby Atmos nie potrzebuje innych bajerów... co byście powiedzieli na takie sprzety:

1. Yamaha CX-A5100

2.Marantz AV7702 

3.Yamaha RX-X3050

4.Marantz SR7010

5.Denon AVR-X5200 lub 6200

Wszystko do 4500zl 

Chyba że macie coś innego w tych pieniadzach z najwyższej półki z przed paru lat z amplitunerów lub procesorów gdzie jest Dolby Atmos 

Każdy ma inne oko i słuch. I tyle będzie opinii. Ja na 17m2 ma 5.2, a będzie 5.2.4. Co do ampli to akurat lubię brzmienie Denona. Łatwy w obsłudze, menu w j polskim, b dobra kalibracja. Marantza nie lubię chociażby za mały ekranik. Przy ustawieniach mało widać i trzeba otwierać klapkę. Dlatego ja bym wybrał avr 6200. Tyle ode mnie. Decyzja i tak leży po twojej stronie.

7 godzin temu, Martin Rejek napisał:

Widziałem wpis @Marcinos89 że kupił centralny oraz wolnostojace serii Celan GT w dobrych pieniadzach... chyba też skuszę się na tą serię... pięknie się prezentują...

Wpisy Marcinosa brał bym pół żartem pół serio . To po pierwsze .

7 godzin temu, Martin Rejek napisał:

Czy w takim pomieszczeniu 3,20x5,10m warto iść w 7.2 czy lepiej zbudować 5.2.2 lepszej jakości lub 5.1.4 jeden sub bo kasa za drugi poszła by na dwa dodatkowe atmosy 

Czy ktoś może mi doradzić w która stronę iść? 

Po drugie twój profil został założony po jego zbanowaniu ( nie wiem na jak długo) i nie dość że masz podobny pokój to i piszesz podobnie do niego , czyżby drugi profil Marcinku??

A high end sprzed paru lat to nie będą ampli bo już wtedy były na rynku procesory i końcówki. 

No i chcesz kupić dokładnie ten sam sprzęt o którym pisał Marcinos89.

Obeanie posiadam Denona  x3200 i chciałbym go zmienić na coś klasy high end z przed paru lat... wiadomo chodzi tu tylko o dźwięk Dolby Atmos nie potrzebuje innych bajerów... co byście powiedzieli na takie sprzety:
1. Yamaha CX-A5100
2.Marantz AV7702 
3.Yamaha RX-X3050
4.Marantz SR7010
5.Denon AVR-X5200 lub 6200
Wszystko do 4500zl 
Chyba że macie coś innego w tych pieniadzach z najwyższej półki z przed paru lat z amplitunerów lub procesorów gdzie jest Dolby Atmos 
Marantz av7702 to procesor. Musiał byś mieć końcówki mocy.
2 godziny temu, subfan napisał:

Wpisy Marcinosa brał bym pół żartem pół serio . To po pierwsze .

A high end sprzed paru lat to nie będą ampli bo już wtedy były na rynku procesory i końcówki. 

No i chcesz kupić dokładnie ten sam sprzęt o którym pisał Marcinos89.

Nie znam tego użytkownika, jedynie co to obserwowałem wasza kłótnie między sobą, i powiem tak jeden jak i drugi miał trochę racji ale to nie temat i miejsce na to...

A co do sprzętu, to na co innego można spojrzeć te firmy są najbardziej popularne na naszym rynku, u nich szukałem sprzętu,  w Onkyo wiem że były problemy z HDMI wiec nie brałem go pod uwagę, Pioneer mało popularny i nie znam sprzętu... to wszystko chyba na co było by mnie stać... na all..ro nie ma nic specjalnego... 

@subfan to może nowszy sprzęt? Tylko jaki ?

@STELVIO dziękuję Ci bardzo za krótki opis, mam też Denona i lubię jego barwe,polskie menu też duży plus, ciekawe czy inne sprzęty też mają PL menu...

@RAF77 mam gdzieś na strychu jedna Sony Ta-n220 ma wejście na 4 chincze, kupiłbym druga bo są w tanich pieniądzach, później bym pomalutku kupował dedykowane od marantza w zależności czy było by to 5.2.2 czy też 5.1.4 w tedy albo jedna 7 kanałów lub 7 + 2 kanały, bo chyba nie ma marantz 9 kanałów??? A jeżeli jest to pewnie coś koło 10 lub i więcej tysięcy złotych kosztuje a na taki wydatek nie było by mnie stać...i tak ta 7 mio kanałowa to jest dla mnie spory wydatek jako nowa, bo nie widziałem jeszcze używanej... być może słabo szukałem 

Ha ha uśmiałem się Sony TA-N220 jest amplitunerem... wybacz @subfan 

https://www.hifiengine.com/manual_library/sony/ta-n220.shtml

Jeżeli to jest amplituner to jesteś widać bardzo dobrym znawca sprzętu... 

A co do wytlumienia to czytałem sporo w dziale Akustyka, i tam podpatrywalem różne instalacje i większość tlumila tył za sprzętem oraz boki to chyba normalne? Jeżeli ma się puste pomieszczenie ? Również nie rozumiem twojego wpisu... zresztą co mnie obchodzi @Marcinos89 to jest jego sprawa dla mnie może mieć Mercedesa albo Bentley-a nic mi do tego... jego sprawa ty go uważasz za kłamce, Oki masz takie prawo... 

@subfan to teraz będziemy rozmawiać o @marcinosie89 ? To jest miejsce i temat do tego? 

Umiesz czytać? Czy może specjalnie ignorujesz to co napisałem ale w ten sposób tylko potwierdzasz że mam rację.  Marcinos89 to ty, tak napisałem a ty się pytasz czy będziemy o nim rozmawiać ???

To w 100000% farmazon i wiem że mam rację proste dla tego kto poczyta twoje wpisy jako Marcinos89 i te jako Martin Rejek 

Nie znam tego użytkownika, jedynie co to obserwowałem wasza kłótnie między sobą, i powiem tak jeden jak i drugi miał trochę racji ale to nie temat i miejsce na to...

A co do sprzętu, to na co innego można spojrzeć te firmy są najbardziej popularne na naszym rynku, u nich szukałem sprzętu,  w Onkyo wiem że były problemy z HDMI wiec nie brałem go pod uwagę, Pioneer mało popularny i nie znam sprzętu... to wszystko chyba na co było by mnie stać... na all..ro nie ma nic specjalnego... 

[mention=62954]subfan[/mention] to może nowszy sprzęt? Tylko jaki ?

[mention=71574]STELVIO[/mention] dziękuję Ci bardzo za krótki opis, mam też Denona i lubię jego barwe,polskie menu też duży plus, ciekawe czy inne sprzęty też mają PL menu...

[mention=63713]RAF77[/mention] mam gdzieś na strychu jedna Sony Ta-n220 ma wejście na 4 chincze, kupiłbym druga bo są w tanich pieniądzach, później bym pomalutku kupował dedykowane od marantza w zależności czy było by to 5.2.2 czy też 5.1.4 w tedy albo jedna 7 kanałów lub 7 + 2 kanały, bo chyba nie ma marantz 9 kanałów??? A jeżeli jest to pewnie coś koło 10 lub i więcej tysięcy złotych kosztuje a na taki wydatek nie było by mnie stać...i tak ta 7 mio kanałowa to jest dla mnie spory wydatek jako nowa, bo nie widziałem jeszcze używanej... być może słabo szukałem 

No końcówki mocy używane maranza, rzadko się trafiają.

Są 7, 5 i 2 kanałowe, tak jak pisałeś.

Ja też kupowałem nową 7mke.

Używam sr7010. Testy nie wykazały, żeby procesor av7702 był lepszy od amplitunera sr7010 a tak mam chociaż zasilanie z aplitunera, do górnych 4 głośników.

Dół leci z końcówki.

Gość czyta niby forum 10lat a profil zakłada dopiero po zbanowaniu Marcinos89 i dziwnym zbiegiem okoliczności ma takie same pomieszczenie i chce kupić to samo hahaha czemu się nie ujawnił wcześniej? Pomyślcie! Nawet nie protestuje tylko odwraca uwagę jakimiś szczegółami hahaha Marcinku bystry to ty nigdy nie byłeś. 

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.