Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo studio s809 czy Heco Aurora 700

Daniel Klawikowski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie tak jak w temacie wymieniłbym moje stare ikon 6 na coś nowszego o podobnym brzmieniu, ale z głębszym basem w ikonach trochę go mało czy te kolumny mają szanse na podobne brzmienie ogólnie słucham pop, rock, disco. Pokój 30m. amplituner Pioneer ax4 i dvd audio

https://www.audiostereo.pl/topic/146866-jamo-studio-s809-czy-heco-aurora-700/

Panie Danielu mam nadzieję że nie myśli Pan o wymianie "Ikonów" na tytułowe Jamo studio s809 czy Heco Aurora 700 bo to nie najtrafniejszy wybór.  Jamo to kolumny typowe do budżetowego kina, natomiast Heco Aurora być może się Panu spodobają (niezły bas) jednak muszę je i tak ocenić niżej od Dali. Heco zrobiło naprawdę udany produkt, który w swojej cenie cieszy się ogromną i zasłużoną popularnością, jednak jeśli miałbym cokolwiek podpowiedzieć i zachować większość zalet Ikonów postawiłbym na Dali Opticon 6. Z konkurencyjnych produktów bardzo dobrze jeśli chodzi o dynamikę i bas wygląda Pylon Audio Diamond 28 choć w tym wypadku otrzymamy delikatniej brzmiącą górę pasma. Zapraszam na odsłuch i indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

• Moderatorzy

Lepszą decyzja byłaby wymiana tego amplitunera na wzmacniacz i zostawienie kolumn które masz. To dałoby na pewno poprawę dźwięku.

Lucarto Audio Ferro IA40 ; Maraim Welese 3.2, Hegel HD25, Raspberry PI4 + Allo digione Signature, Cambridge Audio 752BD, Lucarto Audio Albero

Miałam: Audio Academy Hyperion IV Plus, Haiku Audio Bright MK4

W dniu 2.10.2019 o 23:23, Daniel Klawikowski napisał:

Witam panowie tak jak w temacie wymieniłbym moje stare ikon 6 na coś nowszego o podobnym brzmieniu, ale z głębszym basem w ikonach trochę go mało czy te kolumny mają szanse na podobne brzmienie ogólnie słucham pop, rock, disco. Pokój 30m. amplituner Pioneer ax4 i dvd audio

Nie zmieniaj tego... 
Zamień ten amplituner i zobaczysz jakie bestie masz w domu ?
A tak na poważnie kolumny z dużym potencjałem, którego nie wykorzystałeś tym amplitunerem. Zmień na wzmaka np NAD C356, Atoll IN80SE, Cyrus ONE.
Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.