Skocz do zawartości
IGNORED

Denon X2500H jako dawca Spotify dla wzmacniacz stereo

adamon

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie kupiłem Denona AVR-X2500H do tego STX Electrino 250 - odpowiada mi obsługa Heosa, ale dźwięk muzyki mniej (lepszy ma mój stary Harman AVR240) Dlatego pomyślałem o zakupie dodatkowego wzmaka stereo. Na razie jakiegoś używanego może Harman Kardon HK970 a kiedyś coś na lampie lub hybrydę ? 
Całość podłączę pod STX pewnie jakimś przełącznikiem lub dzielnikiem jeszcze nie wiem co bezpieczniejsze.
Teraz pytania:
1. jaki polecacie wzmacniacz do takiej konfiguracji - praktycznie każdy rodzaj muzyki, oprócz poważnej - oczywiście używany bo trochę w tym roku poszło na audio ? 
2. jak puścić Spotify z Denona do wzmacniacza 

Oddaj i kup 3500h lub zeszłoroczne modele, ja mam 4400h i jest super.
Nie rozumiem po co takie kombinowanie, modele od 3xxx mają już pre-out wyj. bez problemu wzm podłączysz czy końcówkę mocy.

Wysłane z mojego CPH1979 przy użyciu Tapatalka

3 minuty temu, Bali79 napisał:

Oddaj i kup 3500h lub zeszłoroczne modele, ja mam 4400h i jest super.
Nie rozumiem po co takie kombinowanie, modele od 3xxx mają już pre-out wyj. bez problemu wzm podłączysz czy końcówkę mocy.

Niestety już nie mogę oddać próbowałem ? Kupiony ostatniego dnia maja, czyli już 3 miesiące temu, a poza tym był już w serwisie.

Szkoda że nie poczytałeś, serie 1xxx i 2xxx są po prostu kiepskie i słabe, w ciągu 3mc już był serwis....no ładnie jaja.

10 godzin temu, Bali79 napisał:

Szkoda że nie poczytałeś, serie 1xxx i 2xxx są po prostu kiepskie i słabe, w ciągu 3mc już był serwis....no ładnie jaja.

Nie wiem czy te serie są słabe. Sam swego czasu miałem denona 1400h i za te pieniądze jak dla mnie grał ok. A że chciałem połączyć kino i stereo to go po prostu sprzedałem i kupiłem marantz nr1509. I mam to czego chciał założyciel tematu - służy mi ten amp jako źródło Spotify. 

W dniu 23.08.2019 o 22:00, seba3002 napisał:

Nie wiem czy te serie są słabe. Sam swego czasu miałem denona 1400h i za te pieniądze jak dla mnie grał ok. A że chciałem połączyć kino i stereo to go po prostu sprzedałem i kupiłem marantz nr1509. I mam to czego chciał założyciel tematu - służy mi ten amp jako źródło Spotify. 

Tak ale ten marantz nie ma drugiej strefy, a tego teraz dość dużo używam.

Na razie temat dawcy Spotify odstawiam - może kiedyś wymienię tego Denona 

On 8/23/2019 at 9:00 PM, seba3002 said:

Ja.mam 1608 A jako.koncowka robi pm11s3,gra to.na tyle dobrze że nawet nie myślę o kupnie  stremmera 

Panowie czy ja dobrze rozumiem, że jak mam podłączoną drugą strefę na złączach głośnikowych, to ten sam sygnał będę miał na wyjściu RCA na Zone 2 ?
Wystarczy ściszyć głośniki w strefie drugiej i mam sygnał Spotify po RCA na drugi wzmacniacz ?

ee633587be0856fe7dacf286aea85129_orig.jp

nic nie zyskasz podłączając amplituner do wzmacniacza stereo nawet najwyższej klasy, bo amplituner nawet najlepszy gra słabo. 

Przerobiłem ten temat 2 lata temu. Obecnie do odtwarzania muzyki ze źródeł cyfrowych mam sieciowca Marantza, a amplituner działa tylko w kinie, frontowtowe kolumny zasila wzmacniacz stereo z wejściem power amp direct in.

4 godziny temu, misiekzdzisiek napisał:

nic nie zyskasz podłączając amplituner do wzmacniacza stereo nawet najwyższej klasy, bo amplituner nawet najlepszy gra słabo. 

Przerobiłem ten temat 2 lata temu. Obecnie do odtwarzania muzyki ze źródeł cyfrowych mam sieciowca Marantza, a amplituner działa tylko w kinie, frontowtowe kolumny zasila wzmacniacz stereo z wejściem power amp direct in.

Zaraz chcesz mi powiedzieć, że jak podłączę wzmacniacz stereo (przykładowo Harman Kardon HK970 ) kablami RCA (z wyjścia pre-out zone 2 ) to nic nie zyskam ? Nawet większej mocy ? Bo rozumiem, że jakość muzy ogranicza Denon na wyjściu RCA.

No i w łeb strzeliła cała koncepcja ? a już miałem zamówionego Harmana ? 

jakość ogranicza system all in one czyli wszystko w jednej puszce, nigdy nie uzyskasz w takiej konstrukcji dobrych parametrów i jakości.

Możesz zwiększyć moc jedynie jak podłączysz mocniejszy

3 godziny temu, misiekzdzisiek napisał:

jakość ogranicza system all in one czyli wszystko w jednej puszce, nigdy nie uzyskasz w takiej konstrukcji dobrych parametrów i jakości.

Możesz zwiększyć moc jedynie jak podłączysz mocniejszy

To jakaś kompletna bzdura o tych systemach all in one. Słyszałeś all in one cyrusa albo naima? A wracając do ampa jako źródła muzyki. Sam używam takiego rozwiązania i nie narzekam. Pod ten sam wzmak mam podpięty amp AV i CD i robiłem już nie raz porównania między utworami w formacie flac, puszczanymi z ampa a tymi samymi z CD i jakiejś wielkiej (a w zasadzie żadnej) różnicy nie widzę. Pozdrawiam. 

6 godzin temu, seba3002 napisał:

To jakaś kompletna bzdura o tych systemach all in one. Słyszałeś all in one cyrusa albo naima? A wracając do ampa jako źródła muzyki. Sam używam takiego rozwiązania i nie narzekam. Pod ten sam wzmak mam podpięty amp AV i CD i robiłem już nie raz porównania między utworami w formacie flac, puszczanymi z ampa a tymi samymi z CD i jakiejś wielkiej (a w zasadzie żadnej) różnicy nie widzę. Pozdrawiam. 

A możesz opisać jak to masz podłączone, przez preout zone 2?

seba3002 cyrusa słyszałem, trzeba mieć kolumny zrobione z gumo filców aby dało się tego słuchać.

Naim do mnie nie przemawia. 

All in one za 20knie zagra nawet w połowie tak dobrze jak 2 osobne klocki za 10k

Jak nie słyszysz różnicy, to po prostu jest problem w Tobie, zazdroszczę bo zaoszczędziłbym dużo $ i czasu i miejsca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.