Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy xt6f - wzmacniacz?

michalfm1

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, posiadam kolumny Tannoy xt6f z których generalnie jestem zadowolony i już pytałem na audiostereo o to jaki wzmacniacz dobrać, bo z moim pm-17 niestety nie grało to zbyt dobrze i dynamicznie... trafiłem na NAD C356BEE i jest (było) całkiem spoko, ale tak się składa, że go sprzedałem tak samo jak i pm-17... Miałem okazję posłuchać C375BEE z XT6F i bardzo mi się podobało, ale... dysponując budżetem ok 3tyś zł, mógłbym jeszcze kupić ATOLL IN100SE tyle, że nie miałem okazji go posłuchać, jak owy wzmacniacz będzie się miał do C375BEE?

https://www.audiostereo.pl/topic/145446-tannoy-xt6f-wzmacniacz/

Witaj,

Moim zdaniem lepszą opcją do Twoich Tannoy będzie wspomniany Atoll IN100SE, warto także posłuchać Cambridge Audio CXA80, dobrą opcją będzie także Cyrus 6 2 DAC.

Zapraszam na odsłuchy, wypożyczenia oraz indywidualne wyceny.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

2 godziny temu, Q21 napisał:

Witaj,

Moim zdaniem lepszą opcją do Twoich Tannoy będzie wspomniany Atoll IN100SE, warto także posłuchać Cambridge Audio CXA80, dobrą opcją będzie także Cyrus 6 2 DAC.

Zapraszam na odsłuchy, wypożyczenia oraz indywidualne wyceny.

Cxa80 słuchałem , ale porażka jak dla mnie ? 

potwierdzam świetne połączenie z Yamahą A-S100, jednak budżetu może nie wystarczyć. Druga świetna opcja to NAD C375BEE. Ten wzmacniacz gra świetnie w relacji do swojej ceny (dużo lepiej i równiej od niższych modeli). Konstrukcja C375 to zupełnie inna bajka niż C356, pomimo podobnego wyglądu

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 28.07.2019 o 17:57, michalfm1 napisał:

Czemu porażka u mnie gra z Tannoy Revolution XT8F i jest bardzo dobrze. Na 48 M2 mocy aż nadto potencjometr nigdy jeszcze nie trafił na 11 bo wiadomo ....

18 godzin temu, Trismus napisał:

Czemu porażka u mnie gra z Tannoy Revolution XT8F i jest bardzo dobrze. Na 48 M2 mocy aż nadto potencjometr nigdy jeszcze nie trafił na 11 bo wiadomo ....

Bo jest zmulony i taki matowy, generalnie bez szału. Lepiej grał z Cyrus ONE, a najbardziej mi odpowiadało z C375bee

W dniu 28.07.2019 o 11:39, michalfm1 napisał:

mógłbym jeszcze kupić ATOLL IN100SE tyle, że nie miałem okazji go posłuchać

Możesz wpaść, posłuchać IN100SE u nas i porównać z C375 BEE ?

W dniu 28.07.2019 o 17:57, michalfm1 napisał:

XT 8F gra z tym znacznie lepiej, częste połączenie.

3 godziny temu, michalfm1 napisał:

Bo jest zmulony i taki matowy, generalnie bez szału. Lepiej grał z Cyrus ONE, a najbardziej mi odpowiadało z C375bee

Jeśli 375 BEE Ci odpowiada to zbieraj i kup właśnie ten model. Mamy ostatni egzemplarz na ekspo. jak byś był zainteresowany napisz ?

Pozdrawiam.

Witam. Pytanie do znawców czy złącze XLR zrobi duża różnicę w stosunku do RCA. Zestaw jak wyżej tj  CXA80+ CXN v.2 +CXC. 

kable wszystkie  melodika RCA plus coaxial plus optyk z tv podpięte do CXN z racji dwóch Wolfsonow, który ma Też XLR. Z tego co wiem to te kable XLR trochę kosztują. Pozdrawiam

W dniu 30.07.2019 o 19:47, Trismus napisał:

kable wszystkie  melodika RCA plus coaxial plus optyk z tv podpięte do CXN z racji dwóch Wolfsonow, który ma Też XLR. Z tego co wiem to te kable XLR trochę kosztują. Pozdrawiam

Trochę kosztują - zależy jakie. 

Oj się czepiacie, branża poleca to na czym ma dobry zarobek i tak S4home promuje swoje Magnaty/Heco, do tego dorzuca Roksana i Atolla (widać mają dogodne warunki u dystrybutora), Q21 obowiązkowo Vincenta i Audio Academy i czasem przez miesiąc promują klamoty, które właśnie weszły u nich jako nowe do sprzedaży, Top HiFi tradycyjnie Yamahy, NADy, ostatnio Hegle itp, itd. To ich praca a Branża to nie to samo co działalność Matki Teresy z Kalkuty.

-Salva Mea-

On 7/30/2019 at 2:41 PM, S4Home said:

Możesz wpaść, posłuchać IN100SE u nas i porównać z C375 BEE ?

XT 8F gra z tym znacznie lepiej, częste połączenie.

Jeśli 375 BEE Ci odpowiada to zbieraj i kup właśnie ten model. Mamy ostatni egzemplarz na ekspo. jak byś był zainteresowany napisz ?

Pozdrawiam.

A ile za takiego wolacie?

W dniu 1.08.2019 o 20:48, Adam 38 napisał:

Oj się czepiacie, branża poleca to na czym ma dobry zarobek i tak S4home promuje swoje Magnaty/Heco, do tego dorzuca Roksana i Atolla (widać mają dogodne warunki u dystrybutora), Q21 obowiązkowo Vincenta i Audio Academy i czasem przez miesiąc promują klamoty, które właśnie weszły u nich jako nowe do sprzedaży, Top HiFi tradycyjnie Yamahy, NADy, ostatnio Hegle itp, itd. To ich praca a Branża to nie to samo co działalność Matki Teresy z Kalkuty.

??
Że co, że ja niby NAD'a nie polecam? ?
A o Yamahę powinienem się obrazić...

A tak na poważnie, tu nie chodzi o żadne dogodne warunki, jest pewna pula produktów, które sprawdzają się. Kliencie sobie chwalą więc jak najbardziej wychodzimy z założenia, iż takie produkty warto polecać. W innych miejscach często jest na coś innego zapotrzebowanie.
Pozdrawiam.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 30.07.2019 o 12:12, michalfm1 napisał:

Słuchałeś ze wszystkimi dostępnymi kolumnami na rynku?

Może z innymi już nie jest taki zmulony ...

20 godzin temu, ziko369 napisał:

Słuchałeś ze wszystkimi dostępnymi kolumnami na rynku?

Może z innymi już nie jest taki zmulony ...

Nie, bo chciałem wzmacniacz pod xt6f, i wypadł słabo ten cxa80. 

posłuchaj Yamahy A-S1100 i najwyżej szukaj używanej ? Świetnie się zgrywa z tymi kolumnami. Kilka tych pieców sprzedaliśmy do Xt6F. 

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

2 godziny temu, michalfm1 napisał:

Mało dynamiki, wąska scena, ogólnie nie spasował mi, za to C375BEE jak najbardziej ?

Dlaczego nie kupujesz w takim razie C375 skoro Ci odpowiada?
Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.