Skocz do zawartości
IGNORED

ITT HIFI 8010 Gramofon

DARIUSZN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Czy ktoś coś wie o gramofonie ITT HIFI 8010. Jest historyczny ale ja cenie to co dobre, a dobre to niekoniecznie najnowsze. Moge go kupic ale nie ma paska, i igla uszkodzona audio technika pomaranczowa. Co o tym sadzicie pozdrawiam. Darek

https://www.audiostereo.pl/topic/14544-itt-hifi-8010-gramofon/

Ten symbol 8010 to wskazuje na fonice . Najlepiej jakbyś zamieścił zdjęcie.Fonika produkowała dla wielu odbiorców więc może i ITT, to kolejny ich posrednik w handlu. O paski i igly nie ma sie co martwić . Dam ci namiar na firme w polsce co ma b.wiele igieł z tymże sa to zamiennniki Pfaifera.I tak produkowane dla producentów wkładek z tym że tzw wersje OEM bez firmowego logo producenta wkładkiNapisz na prv z zakladki podam szczegóły

Okazuje się że zarówno 8010 jak i 8011 miały tą samą wkładkę Audiotechnicy AT 70/zamiennie 71/72/ Jeśłi z E to eliptyczna.

[obrazekLUKASZ-241662_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jak POMARAŃCZOWA to AT 71, niedawno też się zaopatrzyłem do AT z Allegro

[obrazekLUKASZ-241667_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Istotnie posiadam 8011. Jest to inna konstrukcja z napędem direct drive, i stosunkowo ciężkim talerzem odlewanym z aluminium, choć ramię ma chyba takie samo. Jest po lekkim tuningu, aktualnie z wkładką MC Denon DL 110. Dźwięk bardzo dobry jak na gramofon nabyty za zawrotną sumę 10 euro. Wkładka kosztowała 100 euro. Zwariowałem? Nie, gra lepiej niż większość Duali, niektóre Thorensy i tańsze Pro-jecty.

Witam serdecznie! Na wstepie bardzo dziekuje za pomoc. Dzieki niej gramofon sobie zostawiam-kupie go. Pasek mam nadzieje ze znajde, choc o dziwo 50 km od Gdanska to trudne. Ale w gdansku powinienem dostac. Nadal zastanawia mnie czy to faktycznie Fonica, i czy jest sens kupowac na allegro, poniewaz dalem sie nabrac jakis rok temu. Podajcie gdzie jeszcze moge kupic te wkladkę AT 71. Dzieki serdeczne pozdrowienia dla wszystkich!

Darek

Mam do sprzedania coś lepszego, Clearaudio Aurum Classics Wood (w obudowie z autentycznego drewna, jak Grado Platinum), po tygodniu grania w nowym Championie została zastąpiona Dynavectorem, więc jest jeszcze nawet nie wygrzana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.