Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  392 członków

Audio Physic Klub
IGNORED

Fan-Club Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

Audio System pozbywa się Audio Physica, a dystrybucją zajmie się firma VOICE. W związku z tym spora wyprzedaż w Audio Systemie: http://audiosystem.com.pl/produkty/?okazje=1

A tak przy okazji już widać w cenniku, że VOICE ma "lepsze" ceny: http://voice.com.pl/_files/cenniki/cennik_Audio_Physic.pdf

I tak na przykład Avanti podrożały o jedyne 4500 zł......Tempo 25+ o 2760 zł.....Virgo 25+ 5000-6000 zł..... tak więc bez komentarza.

Tak samo robił Voice jak przejmował Sonus Fabera, podwyższał bez sensu ceny...skończyło się tym, że po dwóch czy trzech latach dystrybucją zajął sie już inny podmiot;)

Sądzę że z tą firmą będzie podobnie...

Audio Trend juz lyknal cennik VOICE i choc nie ma w nim oficjalnie Tempo 6, to ceny na allegro kolumn Virgo 25 sie pokrywaja (Voice i Audio Trendu). Tak wiec dedukujac cene Tempo z Allegro, ktora bazuje juz na cenniku Voice, Tempo 6 kosztowac bede 13990zl. Kolumny jak wino!

To niestety wg. mnie żadna okazja. Te kolumny były wystawione za 14999. Dzwoniłem do nich i za 14500 by poszły. Teraz zalicytowałem i niestety cena minimalna jest wyższa niż 13001.

Jeżeli słuchaliście połączenia AP z wzmacniaczami Coplanda skrobnijcie coś .

U mnie gra takie połączenie ale z Tempo 3i no i mój Copland CSA28 nie gra już tak jak fabryczna CSA28.

Czekam na okazje wyrwania fabrycznego CSA od kolegi i posłuchania obu przez kilka dni ponieważ tylko spokojny odsłuch jest wiarygodny. Ja porównywałem je przez 10-15 minut.

Edytowane przez Piterski
Gość aqs

(Konto usunięte)

Gdybym dziś sprzedał Tempo 6, to z pewnością nie zostałbym w klubie. Nie widzę miejsca dla siebie pośród tego dźwięku.

I na co byś wymienił ? Czy Tempo 6 też mają ten dźwięk w którym się nie widzisz, co do cen to większość firm szaleje z cenami np. Herbeth, Dynaudio, Tannoy, Usher...

Gość rydz

(Konto usunięte)

Jeżeli słuchaliście połączenia AP z wzmacniaczami Coplanda skrobnijcie coś .

U mnie gra takie połączenie ale z Tempo 3i no i mój Copland CSA28 nie gra już tak jak fabryczna CSA28.

Czekam na okazje wyrwania fabrycznego CSA od kolegi i posłuchania obu przez kilka dni ponieważ tylko spokojny odsłuch jest wiarygodny. Ja porównywałem je przez 10-15 minut.

Napisz kilka zdań po odsłuchu .

Pozdrówko .

I na co byś wymienił ? Czy Tempo 6 też mają ten dźwięk w którym się nie widzisz, co do cen to większość firm szaleje z cenami np. Herbeth, Dynaudio, Tannoy, Usher...

Tempo 6 bardzo lubię, a gdybym wymieniał, to wziąłbym Vandersteeny, może B&W CM10, które ostatnio słyszałem. Lubię też Dali, ale wyższe serie są już dość drogie.

Które? Jak oceniasz akustykę u Ciebie ( w kontekście wyboru kolumn innych niż AP ) ?

Słuchałem tylko 1Ci, dwójki z tego co czytałem mają mniej góry, ale zaryzykuję twierdzenie, że 1Ci nie są gorsze od Tempo 6. To naprawdę świetne kolumny z dość komicznym wyglądem. To takie dźwięk, który powoduje banana na twarzy. A akustycznie pewnie byłyby łatwiejsze niż Tempo 6.

Vandersteen 2Ce Signature? Gadałem z gościem który twierdził że grają lepiej od Scorpio 2

Kwestia gustu pewnie, ale nie słuchałem ani jednych ani drugich. Natomiast VS 1Ci bardzo mi się podobały.

Vandersteen 2Ce Signature? Gadałem z gościem który twierdził że grają lepiej od Scorpio 2

Od Vandersteen'ow 2ce, bardziej podobały mi sie Tempo 6. To oczywiscie kwestia preferencji, konfigu, akustyki, rodzaju słuchanej muzyki, itd, itd.... ;)

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

Gość aqs

(Konto usunięte)

Bajka pięknie pisana :)

Kwestia gustu pewnie, ale nie słuchałem ani jednych ani drugich

Mi od Vandersteen'ow 2ce, bardziej podobały sie Tempo 6.

Koleś był zachwycony wersją 2ce Signature, myślę że są bardzo dobre ale to rzecz gustu, jednym się podobają takie a innym takie...

Właśnie, trudno nie oprzeć się wrażeniu, że próbują wycisnąć ile się da, polerując obudowę do granic absurdu.

Przynajmniej cos polerują:)

Jakieś dwa lata temu miałem przewody głośnikowe Acoustic Zen Epoch Shotgun za niewiele ponad dwa tyś.

Po zmianie kolumn na AP Tempo 6 byłem zmuszony wymienić przewody, które miały ok. 1 rok, jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało sie, że kosztują one 3120zł !!! Te same przewody, bez żadnej polerki :)

Edytowane przez Jacchusia

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Witam.

Czy ktoś ma lub słyszał AP Sitara25 ze wzmacniaczem Hegel-H80.

Zalezy mi na szerokiej scenie,przestrzenności,dynamice.

Słucham rocka,pokój 20m2-mam w/w Hegla a chcę kupić Sitary25.

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

Gdy kupiłem swoje Yary2Super. byłem nimi zachwycony. Jednak z czasem zacząłem odczuwać zbyt małą ilość basu. Wszystko w tych kolumnach jest świetne poza basem, który jest zbyt oszczędny. Czy Tempo VI ma go więcej?? Pytam, ponieważ chciałbym zostać przy marce AP, a wiem na pewno, że Yary pójdą "do żyda". Przyznam też, że ostatnio zauroczyłem się kolumnami Vienna Acoustics Mozart Grand i je też bardzo poważnie biorę pod uwagę. Pytam, bo mieszkam na pipiduwie i nie mam możliwości odsłuchu.

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Witam.

Czy ktoś ma lub słyszał AP Sitara25 ze wzmacniaczem Hegel-H80.

Zalezy mi na szerokiej scenie,przestrzenności,dynamice.

Słucham rocka,pokój 20m2-mam w/w Hegla a chcę kupić Sitary25.

Miałem takie zestawienie przez pewien czas i miło je wspominam :)

Edytowane przez bronx99

Możesz napisać jak bas,czy było go pod dostatkiem i jak stereofonia,przestrzeń?

Ogólnie wszystko było bardzo dobrze przy słuchaniu muzyki - bas jest podobny do kolumn podstawkowych - co w moim pomieszczeniu akurat było plusem i jest go tyle ile powinno (u mnie w 18 m2 stały 60 cm od ściany).

Scena była świetna ale z tego zresztą słynie AP i to jest to czego mi akurat teraz brakuje.

Co mógł bym uznać za minus? Dwie rzeczy:

Dziwnie słuchało się dźwięku puszczonego z TV - dźwięk był przytłumiony - za to słabe realizacje płyt słuchało się z przyjemnością (to akurat duży plus).

Podstawy tylne - tuleje lubią się wysuwać.

Edytowane przez bronx99

Gdy kupiłem swoje Yary2Super. byłem nimi zachwycony. Jednak z czasem zacząłem odczuwać zbyt małą ilość basu. Wszystko w tych kolumnach jest świetne poza basem, który jest zbyt oszczędny. Czy Tempo VI ma go więcej??

Nie znam Yar2Super, ale w porównaniu do zwykłych Yar, Tempo 6 mają większy, pod każdym względem lepszy (zejście, barwa, kontrola) bas.

Napiszę inaczej - przy odsłuchu Yar brakuje mi czasami basu i jego kontroli.

Przy Tempo 6 nie mam takich odczuć. Dodatkowo każdy aspekt dzwięku jest lepszy.

Trzeba tylko zapewnić dla Tempo dobre ustawienie (z Yarami jest łatwiej).

To oczywiście moje odczucia w danym konfigu i warunkach lokalowych.

Mimo wszystko najlepiej posłuchać samemu.

p.s.

Nie to, że Yary to złe kolumny. Wręcz przeciwnie - w swojej cenie to świetne paczki.

Edytowane przez Balum Balum

"To co teraz, ha?"

Pogieło ich z tymi cenami. Co seria to drożej. Drobne zmiany i drożej. Teraz zmiana dystrybutora i znów drożej.

Dobrze, że kupiłem AP wcześniej i tak jakoś problem obok mnie. Ale faktycznie strzał w stopę.

Zmiany nie planuję więc ze spokojem się przyglądam tej wspinaczce cen w górę. Ale współczuję tym co planują zakup.

Łapać ofertę z Audiosystemu - chyba taniej już nie będzie.

Wychodzi na to, że mógłbym swoje AP Tempo VI sprzedać po bardzo dobrej cenie ;-)

Gdy kupiłem swoje Yary2Super. byłem nimi zachwycony. Jednak z czasem zacząłem odczuwać zbyt małą ilość basu. Wszystko w tych kolumnach jest świetne poza basem, który jest zbyt oszczędny. Czy Tempo VI ma go więcej?? Pytam, ponieważ chciałbym zostać przy marce AP, a wiem na pewno, że Yary pójdą "do żyda". Przyznam też, że ostatnio zauroczyłem się kolumnami Vienna Acoustics Mozart Grand i je też bardzo poważnie biorę pod uwagę. Pytam, bo mieszkam na pipiduwie i nie mam możliwości odsłuchu.

Mają masę basu i to rasowego :), ale jak ktoś pisał wyżej, musisz je dobrze ustawić z dala od ścian.

Miałem przed nimi JBL XTI 100 (poteżne dwa głośniki basowe w każdej kolumnie) i deficytu basu nie odczuwam.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.