Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Technics SB-EX3

Deviant

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, dzieki. Impedancje znam, w koncu stoja u mnie w domu :) Mialem okazje porownac je z kilkoma innymi i wypadly najlepiej. Wiem, ze to sprzet co najwyzej sredniej klasy, ale chcialem sie dowiedziec co inni mysla o sluchaniu muzy z nich.

ps. co znaczy trudne dla wzmacniacza? ja mam technics SU-V620 i wydaje sie grac dobrze

Żaden Technics moim zdaniem nie wysteruje ich w pełni, są bardzo trudnym obciążeniem - tzn. mogą zdarzać się zniekształcenia basu, lub dżwięk po prostu będzie "plastikowy" - suchy jak cholera, bez basu, głębi....Same kolumny są dość dobre z tego co pamiętam, 3 -drożna konstrukcja, ładne wykończenie, możliwość bi-wiringu.

• 3 miesiące później...

Witam

Mam takie kolumny i chciał bym je podłaczyc(sprawdzic czy one działaja )ale niewiem jak je podłaczyc do mojego zmacniacza i czy da się podłaczyc do tego zmacniacz (unitra ) zmacniacz 8 omowy 2 x 4 omy . a w kolumnach sa 4 wejscia a w zmacniacz sa 2 wyjscia jak to mam zrobić?????

Prosze o Pomoc.

kalin125, 27 Kwi 2005, 17:41

>. a w kolumnach sa 4 wejscia a w zmacniacz sa 2 wyjscia jak to mam zrobić?????

>Prosze o Pomoc.

Te kolumny mają możliwość podłączenie bi-wire, stąd gniazda głośnikowe na 4 przewody. Połącz zworkami gniazda głośnikowe od wysokich i od niskich tonów (+ z +, - z -), a potem normalnie podłącz do wzmacniacza (wykorzystując 2 gniazda, no chyba że chcesz podłączyć bi-wire ale wdedy musisz użyć 2 par przewodów na kolumnę).

ja to tak rozumiem jak na rysunku jesli zle to zrub rysunek dodaj go jako załacznik (Sorrka ze tak pytam się głupia ale jestem dopier na 1 rok szkoły elektrotechnicznej i niechce nic zepsuc)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

dziekuwka wszystkim za pomoc sprawdziłem i działaja a nawet dobrze smigaja na muzyce

ale zostało mi jeszcze jedno pytanie czy moge te kolumny podłaczyc do zmacniacza 16omowego czyli 8 omuw na jeden głosnik nic sie niestanie kolumna???? bo one sa 4omowe i na zmacniaczu 4 omowym chodza bez zarzutów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.