Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer NC50DAB czy Marantz MCR611

michal2101

Rekomendowane odpowiedzi

Moje uszanowanie dla Wszystkich

Zabieram na Forum glos pierwszy raz...

Mam maly dylemat w zwiazku ze zakupem urzadzenia All in one do moich kolumn glosnikowych.

Przed chwila zostalem posiadaczem kolumn Elac BS 182,ktorych moc jest okreslona na 60/80watt.nominalna impendancja 6 om.

Slucham glownie muzyki klasycznej,oraz sluchowisk radiowych,nie rozkrecam pokretla glosnosci zbyt mocno..../pomieszczenie ma okolo 30m2

i wspaniala akustyke,drewniana podloga,11m2 okien,zero firan,dywanow etc...

Posiadam juz duzy,powazny zestaw stereo z kolumnami podlogowymi w innym duzo wiekszym pomieszczeniu ...

Ten maluszek ma za zadanie wykrzesac przyzwoity dzwiek i zabrac jak najmniej miejsca...

Ktory amplituner sieciowy byscie polecili/Marantz czy Pioneer?a moze cos innego?

wazne by bylo to jedno pudelko i koniecznie w kolorze srebrnym/moja piekniejsza polowica lubi jasne kolorki/to uklon w jej strone

z gory dzieki za za porade!

michal

https://www.audiostereo.pl/topic/144722-pioneer-nc50dab-czy-marantz-mcr611/

To sa już starocie, nie kupuje sie takich rzeczy sieciowych ?
Radio i płyta będą działać, resztą to tak sobie, ewentualnie Airplay z Iphona..

Pytanie do czego to ma być ? Co ma działać ? ?

To to powinno działać ale logicznie było by kupić Nowy model -> 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Bo to wieża sieciowa, jest 2019r ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No wlasnie wydawalo mi sie logiczne by kupic starszy/duzo tanszy..

skoro moje oczekiwania sa dosc okrojone co do zrodel dzwieku,muzyki...

Interesuje mnie niezawodnosc przede wszystkim,jesli mcr 12 jest w tym lepszy od mcr11 i pioneera

to oczywiscie chetnie go zakupie.........

Cześć,

a może 2 klocki nie jeden?

RN-855 i C-755 od Onkyo tworzą całkiem udaną parę, miałem przyjemność posłuchać osobiście. Nie pamiętam z czym to grało ale z jakimiś nie tanimi podłogówkami i brzmienie było bardzo miłe dla mojego ucha, warto rozważyć. Można poszukać dla porównania  jakiegoś Pianocrafta ewentualnie.

Wszystko zależy od preferencji użytkownika, jak zawsze ?

do kolumn tej klasy warto się zastanowić i odsłuchać lepszą elektronikę. Jeśli odtwarzacz CD nie jest wymagany, to jest teraz w świetnej cenie xxx Zostały tylko białe. Rewelacyjna aplikacja sterująca BluOS, multiroom.

Następca, czyli Powernode 2i jest droższy. Dołożono mu:

• AirPlay 2

• 2-kierunkowy Bluetooth 

• Qualcomm aptX HD 

• 2-pasmowe Wi-Fi

Urządzenie wygląda niepozornie, ale Denona i tego Pionka wciąga nosem brzmieniowo. Zapraszam na odsłuch do nas albo możesz sprzęt wypożyczyć na testy do domu.

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

Odtwarzacz CD jest koniecznoscia,mam  sporo plyt...

Tak samo koniecznoscia jest jak najdalej posunieta miniaturyzacja Elektroniki.

Rozwazalem juz nawet zakup Pianocrafta serii Grand670 do tych moich Elac BS182,

jednak te zapedy ostudzila lektura opinii osob majacych Elacki,ponoc potrzebuja one silnego wzmaczniacza...

Jestem raczej laikiem w kwestiach techniki audio,byc moze te opinie o Elacku i jego wielkim apetycie na moc powinnem troche zbagatelizowac/gdyz zetsaw ten w planie ma byc odpowiedzialny za tlo muzyczne w saloniku,nie zas robienie dyskoteki.

Kurde,jeszcze 10 dni temu mialem kupic uzywanego pianocrafta serii 300 za 150 euro w swietnym stanie.

teraz w kartonie stoja 2 nowe Elacki kupione od znajomego za 400 euro para i szykuja sie nastepne powazne wydatki ....jesli beda to dwa klocki...tym bardziej.Zycie jest pelne niespodzianek...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.