Skocz do zawartości
IGNORED

Adapter bluetooth do ampli Onkyo TX-8020

n3ro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Kilka lat temu zakupiłem taki amplituner Onkyo TX-8020, ale niestety nie posiada możliwości przesyłania muzyki przez bluetooth. Proszę o pomoc w znalezieniu adaptera bluetooh, a najlpeiej gdyby łączył w sobie dodatkowo opcję adaptera radia internetowego (nie wiem czy coś takiego istnieje). 

Pozdrawiam

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Podoba mi się ta Yamaha. Nie ma chyba jednak optycznego połączenia, a w ampli taka możliwość jest. Może jednak warto to wykorzystać i wybrać produkt z takim podłączeniem? Minusem tego jest to, że tv nie będzie już mogło jednocześnie być tak podłączone.

Imho na ampli najlepiej wejść wejściem cyfrowym. Wchodząc analogowo sygnał albo konwertowany jest i tak do cyfry, albo o ile ampli to umożliwia, jest obejście (by-pass w trybie direct) ale wówczas nie masz żadnej możliwości regulacji (oprócz volume)

BT odradzam, ze względu na kompresję. Najtańszym rozwiązaniem będzie chyba wspomniany Chromecast Audio.

23 hours ago, n3ro said:

najlpeiej gdyby łączył w sobie dodatkowo opcję adaptera radia internetowego (nie wiem czy coś takiego istnieje). 

Ja zapuszczam radio na smartfonie i wysyłam na chromecasta. Jak chcesz samodzielne urządzenie to już jakiś odtwarzacz sieciowy.

5 godzin temu, n3ro napisał:

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Podoba mi się ta Yamaha. Nie ma chyba jednak optycznego połączenia, a w ampli taka możliwość jest. Może jednak warto to wykorzystać i wybrać produkt z takim podłączeniem? Minusem tego jest to, że tv nie będzie już mogło jednocześnie być tak podłączone.

TV zostaw w połączeniu po optyku a Yamahę WXAD-10 zapnij po analogu. Według mnie świetne rozwiązanie. Ta Yamaha brzmi na prawdę fajnie warto ją spiąć do Onkyo po przez 2xRCA ?

Pozdrawiam.

O bardzo ciekawy temat ?

Po odsłuchu wiem, że mój stary Harman gra lepiej niż nowe sprzęty (w tej cenie) ale brakuje mu trochę nowości typu BT i neta, a tu takim rozwiązaniem można to dopracować ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.