Skocz do zawartości
IGNORED

Tidal odtwarza niepełne utwory

niowluka

Rekomendowane odpowiedzi

Od wczoraj mam problem z Tidalem - niektóre utwory odtwarza tylko pierwsze kilkanaście - kilkadziesiąt sekund (np. 17s, 53s, 1m17s, itd). Przy odtwarzaniu pokazuje krótką długość, ale na metadata jest pełna. W niektórych albumach tylko kilka utworów jest niepełnych, w innych prawie wszystkie.

To samo mam na malinie (mpd + upmpdcli + bubbleupnp) i na apce Tidala w telefonie i tablecie; na wszystkich odtwarzana jest dokładnie ta sama długość.

Ktoś ma albo miał coś podobnego ?

Rega RP2+ // Pro-Ject DAC Box RS // Yamaha A-S1100 // KEF R700

https://www.audiostereo.pl/topic/144440-tidal-odtwarza-niepe%C5%82ne-utwory/

Ta, pełny. Nie chodzi o to że są przerwy, tylko że niektóre utwory po prostu trwają kilkadziesiąt sekund zamiast kilka minut, playlista leci cała.

Okazuje się że problem jest tylko na bezstratnych, więc na razie słucham 320, jak jakiś jaskiniowiec. I nie ma znaczenia czy na mobilnej czy wifi w domu ...

Jakiś czas temu miałem Yamahę RN 602 i 3 miesięczny abonament na Tidal Hi-Fi. Pamiętam że wszystkie utwory grały jakieś 30 sekund,góra minutę.Niezależnie od pory dnia/nocy.Działo się tak tylko na pomarańczowym internecie (stacjonarnym i mobilnym).

Nie Orange, i net i komórkową mam u różnych dostawców.

Parę godzin temu napisałem do Tidala, odpisali że sprawdzą i teraz jest OK. Nie wiem o co chodziło ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.