Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór strumieniowca. Marantz vs. CA vs. Onkyo

Gronisaw

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć i czołem!

Stoję przed wyborem odtwarzacza strumieniowego i potrzebuję pomocy.

Do wyboru:

Marantz NA6006 kusi bo lubię tę markę i sprzęt ma współpracować z PM7005 ale nie ma wsparcia dla Tidal MQA

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) CNX (v2) dobre opinie, solidna marka ale brak wsparcia MQA

Onkyo NS-6170 - świetne opinie, wsparcie MQA już prawie 3 lata od premiery... a wiem, że strumieniowce lubią zacząć sprawiać kłopoty po kilku latach od premiery....

Coś innego w podobnym przedziale cenowym....

Ratunku!

Z góry wielkie dzięki za wszelkie za pomoc!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
7 minut temu, Gronisaw napisał:

... a wiem, że strumieniowce lubią zacząć sprawiać kłopoty po kilku latach od premiery....

Oświecisz mnie :-) ?

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

21 minut temu, SynSama napisał:

Oświecisz mnie ? ?

Np brak aktualizacji że strony producenta. 

Co do tematu. Ja polecam to co sam mam i wybierałem właśnie między tymi proponowanymi przez Ciebie. Onkyo 6170 zdecydowanie. 

Teraz, szczypior88 napisał:

p brak aktualizacji że strony producenta. 

A na co komu aktualizacja ? FLAC był, jest i będzie FLAC-iem. To bzdury są.

Politykę robi się za pomocą pieniędzy, a pieniądze za pomocą polityki. Ot, taki przypadek...

Ja widzę po swoim Onkyo ile dają mu aktualizacje. Apka lepiej pracuje, szybciej. Sam streamer też nie ma problemów i cały czas coś dokładają ciekawego jak np niedawno MQA. 

6 minut temu, jarrro napisał:

Mam CA od czterech lat, nic się dzieje, aktualizacje ciągle są

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

Jadnak aktualizacji ze wsparciem MQA nie przewidują... Info ze strony CA

Godzinę temu, SynSama napisał:

Oświecisz mnie ? ?

Brak aktualizacji, (np wspomnianego przeze mnie wsparcia MQA), często też zmiany techniczne dokonywane przez serwisy streamingowe powodują problemy...

• 2 tygodnie później...

Ciekaw jestem o jakich problemach mowa. Od prawie samej premiery mam Cambridge SM6 w pierwszej wersji i przez lata nie zauważyłem tych problemów.

Co do MQA, to nie sądzę żeby było się czym ekscytować - więcej w tym marketingowego wyciągania kasy niż rzeczywistej wartości. 

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 12.05.2019 o 14:26, Gronisaw napisał:

Cześć i czołem!

Stoję przed wyborem odtwarzacza strumieniowego i potrzebuję pomocy.

Do wyboru:

Marantz NA6006 kusi bo lubię tę markę i sprzęt ma współpracować z PM7005 ale nie ma wsparcia dla Tidal MQA

Cambridge Audio CNX (v2) dobre opinie, solidna marka ale brak wsparcia MQA

Onkyo NS-6170 - świetne opinie, wsparcie MQA już prawie 3 lata od premiery... a wiem, że strumieniowce lubią zacząć sprawiać kłopoty po kilku latach od premiery....

Coś innego w podobnym przedziale cenowym....

Ratunku!

Z góry wielkie dzięki za wszelkie za pomoc!

Miałem Marantza NA6005 - same klopoty. Node 2 -Bluesound mogę polecić z czystym sumieniem.

12 godzin temu, costa brava napisał:

no ale Tidala nie masz...

do listy mozesz dopisac jeszcze Pioneera n-50ae

Tidala nie mam. Czy to właśnie Tidal jest powodem pojawiających się problemów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.