Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o opinie i wrażenia - przewody

Alex2

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc,

1. Wlasnie przetestowalem kilka interkonektow firmy Monitor (chyba niemiecka) i jestem mile zaskoczony ich jakoscia. Monitor Lemnos (500 zl) zabrzmial wspaniale, rowno, z wszyskimi elementami typu przestrzen, naturalne srednie, swietny bas i uspokojone wysokie (co dodatkowo mi sie spodobalo, bo uspokoilo nieco ostry system Marantz CD6000+PM7000). Chce jeszcze potestowac ich kable glosnikowe Black&White. Czy ktos mial stycznosc z ich interkonektami lub glosnikowymi i moglby podzielic sie wrazeniami z odsluchow ?

2. Testowalem tez ostatnio interkonekty Rapport (USA, 200-500 zl) i Monster Interlink 400 Mk II, takie sobie, ciekaw jestem czy mial stycznosc z tymi Rapportami.

3. Bede mial jeszcze wkrotce mozliwosc odsluchu Albedo Blue i Albedo Flat One oraz Cable Talk Professional3 - macie jakies opinie o tych interkonektach, bylbym wdzieczny.

Dzieki za wszelkie informacje i serdecznie dziekuje.

Pozdrawiam

Alex2

Czesc,

A to ew. link do kabelkow Monitor:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 1 miesiąc później...

Chłopie, skoro wierzysz w magię kabelków to niepotrzebnie pytasz innych o opinię - przecież każda wypowiedź może zasugerować Cię i wcale nie usłyszysz tego, czego się doszukujesz - tylko to, czego doszukali się inni.

Czy na pewno tego chcesz?

A zresztą, olać kable... byle nie pod napięciem, bo wrażnia niezaleznie od kabla byłyby naprawdę niezapomniane - nie to co te biedne sybilanty (cokolwiek to jest), soczyste basy i wysuszone soprany z audiofilskich kabelków :D

-> Antek M.

Mogłbyś się nie wtrącać? Następny 'kablowy demaskator' się znalazł...

Nie wierzę w 'magię kabelków', bo tu nie ma nic do przyjmowania na wiarę - albo słyszysz albo nie.

Sugerowałbym przemyć od czasu do czasu uszy i posluchac samemu.

Od dawna zauważam, że wbrew pozorom to ci kablowi 'sceptycy' są znacznie większymi dogmatykami.

Ale co tam, już klikam w ignoruj i po kłopocie ;-)

" ...za Twoim przewodem....."...To troche zapomniane slowo. Kabel robi ostatnio wieksza kariere:-)

Kable slychac i juz, ale wiecej niz kabel daje zmiana kondzia czy rezystora itp...i duuuuzo taniej.

Moj ulubiony PRZEWOD to KONDO KSL-LP.

aTom - czemu miałbym się nie wtrącać - czy to kolejny wątek promujący kabelki i głosy bez odpowiedniej dozy zachwytu są niepożądane?

A poza tym matołku - czy to Twój wątek albo forum żebyś mnie pouczał i strofował?

Twoje sugestie mam oczywiscie w głębokim poważaniu - jako i Twoje ignory oraz Ciebie samego.

Alex2 zamiast słuchać samemu pyta czy inni słyszą, potem już jego odsłuchy będą raczej bez sensu - zmodyfikowane poglądami i sugestiami innych. Ale do aToma nie dociera...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.