Skocz do zawartości
IGNORED

mam pytanie o Denon DCD 1420

nitro20

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym sie dowiedziec czy to cd DENON DCD 1420 jest godne uwagi i na jakiej wysokosci stoi obecnie w swiecie audiofili?? I jakie sa jego zalety techniczne i wogule jakie kolwiek informacje o nim..... z góry bardzo dziekuje.

[obrazekLUKASZ-238517_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/14405-mam-pytanie-o-denon-dcd-1420/

zależy z czym porównujesz i do czego go potrzebujesz. Też sie kiedyś zastanawiałem nad kupnem tego modelu, ale wolałem dołożyć i kupić coś o nieco wyższych parametrach - w odsłuchu nie zachwycił mnie.

Sporo lepszy jest model 1560 albo 2560 (o 3560 nie wspominam bo go nie słyszałem i podobno w Polsce praktycznie nie do kupienia; zresztą strasznie drogi) - jak na taki trafisz to już będzie wyższa półka.

poszukaj w wyszukiwarce tego forum

Mam denona PMA 720 (nie PMA 520 bo to jest duza róznica a czasami widnieją pod tymi samymi nazwami). 720 jest mocniejsza i co za tym idzie ma wiecej poboru. Chce wiedziec czy beda sie ładnie komponowały i współgrały. Do tego mam altusy 140 po tuningu. W sumie z orginału zostały tylko gwizdki GDWT 80W, oraz przełoczniki do Średnich i wysokich tonów. Zmieniłem zwrotnice na nowe 250W 8omowe, orginalne bassy Tonsil zastąpiłem głosnikami z seri Alpharad LW 1200 240W 8 omów, a średnie nieco 220W mocniejszymi. Do tego zmieniłem bass reflexy z orginalnych atrap na głebokie plastikowe które polepszyły głebokie brzmienie kolumn. Wytłumiłem kolumny również pożądną watolina i poskręcałem cała kolumnę ładnymi wkrętami (poniewaz ma juz kilkanascie lat i jej szczelnosc troche zawodziła). Chce wiedzieć co myślicie o takim zestawie bo ja niejestem mistrzem w tych sprawach ale dopiero zaczynam chociaz wiele sprzetu jak na mój kródki starz mi sie przewineło przez ręce.

Denon dcd 1420 to niezła maszynka (chyba trochę n.t. znajdzie się w wyszukiwarce), tym bardziej, że można go kupić za niewielką kasę. O ile sprawny, to warto brać, do Twojego zestawu jak znalazł. Chociaż rzeczywiście można trochę dołożyć i poszukać 1560, 3620 etc. Warto zastanowić się nad chwalonym ;-))) dcd 1520

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzieki chłopaki ja juz kupiłem dcd1420 za 350zł i jest w owiele lepszym stanie niz ten 1520. Bo wyglad tez sie liczy...........http://allegro.pl/show_item.php?item=37242070 to sa real fotki.

• 10 miesięcy później...

Moze Panowie cos wiecej jeszcze powiecie? Ten model czesto pojawia sie na Allegro-jest warty swojej ceny? jak wypada w porownaniu do konkurencji? jest tunningowalny? jak gra? czy zagra z zmakiem Denona?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.