Skocz do zawartości
IGNORED

Blu-ray z pendrive'a czy z płyty, Bluray czy amplituner do serwisu tidal

piotrex89

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki temat:

AMPLITUNER YAMAHA RX-A1030

Glosniki Dali concept 8 przód

Dali tył i centralny

SUB Tonsil aktiv

Pytanie brzmi, jak sobie kupię dobrej jakości odtwarzaacz bluray, czy lepiej oglądać filmy z płyty czy pendrive czy to nie ma znaczenia(chodzi przede wszystkim o dźwięk przestrzenny) jeśli kupie odtwarzacz z TIDAL'e. czy mogę dokupić wzmacniacz pominąć amplituner by poprawić jakość dźwięku, czy w ogóle amplituner będzie lepszej jakości(mówimy o bluray półki do 2tys, nowy bądź używany ?
Jestem na kupnie końcówki mocy do mojego amplitunera, ale jeszcze takie rozwiązanie mi wpadło do głowy, obecnie oglądam filmy z pendrive, którego wsadzam bezpośrednio do TV, jednak to chyba mierne rozwiązanie(TV samsunga kupiłem 3lata temu za 3200zl, więc chyba tam wsadzać pendrive'a to średni pomysł). ostatnie pytanie czy jeśli kupię luray z odtwarzaczem CD czy będzie wyższa jakość niż z tidal, mówimy cały czas o buddzecie do 2tys

Sprecyzuj co chcesz osiągnąć. Ciężko coś doradzić jak zadajesz z 20 różnych pytań nie powiązanych nawet ze sobą...

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Faktycznie, doprecyzuje.

1. Czy jeśli kupię odtwarzacz bluray z wejściem usb, czy zwykłym USB z nagranym tam filmem będę odtwarzał film w takiej samej jakości dźwięku, oraz obrazu co z płyty bluray?

2. Czy jeśli kupię dobrej jakości odtwarzacz bluray, z niego puszczę utwór z serwisu Tidal, to czy będe miał jakość lepszą-gorszą-taką samą, jak prosto z amplitunera(mój amplituner obsługuje bezpośrednio serwis Tidal)

3. Czy na odtwarzaczu bluray po wsadzeniu tam płyty CD, Bluray, z muzyką, będe miał lepszą jakość niż z seerwisu Tidal Master.

1. To zależy co to za plik. Na płycie wiesz czego się spodziewać, a ten plik to może być wszystko od jakości divx-a do dokładnego obrazu blu-ray i wtedy jakość powinna być identyczna z płytą. Sam fakt posiadania wejścia USB o niczym nie decyduje. Zbyt ogólnie zadane pytanie.

2. Nikt Ci na to nie odpowie. Zależy jaki odtwarzacz i jaki amplituner.

3. Jeśli Tidal Master jest bezstratny, bo tego nie wiem, to jakość powinna być taka sama.

projektor: Epson LS10000; procesor/blu-ray: Cambridge CXU; końcówka mocy: Arcam FMJ P7; kolumny: Polk Reserve R700 + Paradigm CC-590 v4 + Studio 10 v5; sub: Paradigm Seismic 110; DAC stereo: Topping dx9

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.