Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Ikon 2 vs Zensor 3 - Naim Unitiqute

Krzysz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Kupiłem sobie Naim Unitiqute do drugiego systemu. Świetny box. Potrzebuje do niego głośników i zastanawiam sie między Ikon 2 mk1 lub Zensor 3 do muzyki rock, electro, metal.

Lubie lekko "V" granie lub ,  z żywą  góra pasma. Miałem kilka lat temu z NAD c325 i Zensor 1 oraz  Ikon 1mk2 i wtedy pozbyłem sie Ikonów gdyz, mimo że obiektywnie były lepsze od Zensorów w spokojnym graniu to juz rock czy youtube to była porażka - o wiele przyjemniej słuchało sie tego z Zensorami. Był fun. Na Ikon gitary brzmiały nieprzyjemnie,  ogólnie brzmienie miałem zbyt spięte i mało dynamiczne - mało efekciarskie. Zensor 1 mnie zauroczyły swoją charakterystyką ale to było dawno a wzmak to NAD - chociarz uważam, że świetny.

Mam mozliwośc kupna w tej samej cenie nowych Zensor 3 lub uzywek Ikon 2 mk1. Czy nie wdepne w ten sam schemat czyli, że Zensory zagraja dla mnie "fajniej"??.

Chodzi mi o przyjemność ze słuchania muzyki współczesnej - rock, electro, youtube. Do spokojnej muzyki mam zestaw Dali Coupe i Naim XS.

Nie mam mozliwości odsłuchu, poza tym  tylko w swoim pokoju moge ocenic czy cos mi pasuje, czy nie.  Interesuja mnie te 2 modele Dali. O 30 watt na kanał w Unitiqute wogole sie nie martwie.

Prosze o głosy lub porady 

Twój Naim bez problemu wysteruje obydwie kolumny, Dali Ikon to lepsza konstrukcja, ale bardziej wymagająca od źródła. Jeśli będziesz korzystał z wysokiej jakości plików, to zdecydowanie Ikon. Jeśli natomiast źródłem będzie youtube, to niestety będzie nieprzyjemnie, możesz mieć podobne odczucia jak kiedyś.

Szkoda, że ograniczasz się tylko do tych dwóch modeli. W podobnym budżecie jest wiele ciekawych konstrukcji, które świetnie sprawdzą się z Naim.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziekuje za odpowiedź.

Na przykład? Słucham tylko pliki WAVE i Flac. Często youtube.

Ograniczam się bo odpowiada mi charakterystyka Dali oraz wygląd . Gustuje tez w Chario ale 30watt to za mało na nie.

Jest po prostu za duzy wybór na rynku aby wciąz próbowac czegos innego. Poza tym w tych cenach (2-3tys) różnice sa w charakterze brzmienia - mniej w jego jakości. Natomiast drożej do Unitiqute nie ma zbytnio sensu.  Blok- kawalerka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.