Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie znacie najlepiej grające smartfony?

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,naszła mnie ochota ostatnio na słuchanie muzyki ze smartfona,co prawda podbijam jego dzwięk przez wyjście słuchawkowe i wzmacniacz słuchawkowy diy lechman clone oraz słuchawki shure shr440 ale dzwięk jai wydobywa się z mojej starej xperii z3 rozbił na łopatki rasberry pi na kościach sabre,co za cholera i czemu tak się stało? nie mam pojęcia jesli jest telefon tóry gra o 2klasy lepiej od z3ki to chyba rezygnuje z tych gratów,przetworników,konwerterów amanero itp klamotów bo zagracają mi tylko mieszkanie.

Ja mam Meizu Pro 6 Plus. Muzycznie to jeden z najlepiej brzmiących smartphonów. DAC Sabre ES9018K2M firmy ESS Technology, który zapewnia obsługę dźwięku Hi-Fi (32-bit/192 kHz) oraz specjalny wzmacniacz słuchawkowy oparty na ADI AD45275 amp. Miałem samsungi Note, LG g3, G4, wszelkiej maści xiaomi, iPhone i zaden tak nie grał jak Meizu

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

No tak ale ile kosztuje LG a ile Meizu? Pi co przepłacać? Na dodatek Meizu robi rewelacyjne fotki, ma procek Exynos ten sam co w samaungach i ekran super amoled.

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Trochę mało tych meizu Pro 6 plus na wolnym rynku np olx,no i ten sabre,bez lampy gra trochę sucho,mam w domu rasberry pi z nakłatką 2x sabreES9023 no i gra gorzej od xperi z3 niestety taka jest bolesna prawda,sprawdzane na wzmacniaczu i shure,xperia gra bardziej malodyjnie i muzykalnie,czemu wszyscy uwzieli się obecnie na te przetworniki sabre? czyż by wolfson oraz AKM już wycofali się z produkcji przetworników?

23 godziny temu, kwasior21 napisał:

Lg G5 gra bardzo fajnie.

A czy w G5 poprawili te szumy i trzaski co w G3 były? G3 grał co prawda super ale szumy i rzaski podczas słuchania w cichych fragmentach były nie do zaakceptowania. Problem był opisywany na forach i na xda

W dniu 23.02.2019 o 22:34, nikifor napisał:

Trochę mało tych meizu Pro 6 plus na wolnym rynku np olx,no i ten sabre,bez lampy gra trochę sucho,mam w domu rasberry pi z nakłatką 2x sabreES9023 no i gra gorzej od xperi z3 niestety taka jest bolesna prawda,sprawdzane na wzmacniaczu i shure,xperia gra bardziej malodyjnie i muzykalnie,czemu wszyscy uwzieli się obecnie na te przetworniki sabre? czyż by wolfson oraz AKM już wycofali się z produkcji przetworników?

Bo to juz stary flagowiec chyba z 2016r Meizu 16th jest na Cirrus Logic CS35L41. Zresztą wszystkie flagowce od meizu było dobrze grające bo kładą duży nacisk na audio bo firma była niegdyś znana w chinach z niezłych odtwarzaczy audio takich przenośnych

Na wszystkich :) jak naraie nie ma dobrze grającego smatrfona z odpowiednim wmacniaczem wyjściowym,to że bedzie grał głośno nie oznacza że dobrze,nestety wzmachol do słuchawek musi mieć kondensatory byki elektrolityczne i najlepiej zasilanie symetryczne,wszystie te zintegrowane popierdułki grają słabo i taka jest prawda,czy to srajfon czy cokolwiek innego,żadna firma jeszcze nie wyprodukowała naprawde audiofilskiego smarta.

To prawda, ale warto mieć chociaż tego najlepiej grającego. Słuchając w pociągu czy w mieście i tak nie usłyszymy wszystkich niuansów chociażby to był dźwięk z najwyższej półki.

Wysłane z mojego PRO 6 Plus przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.