Skocz do zawartości
IGNORED

DVD jako odtwarzacz audio

Peyo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie i Panie.

Mam dylemat, a ze jestem laikiem, poprosze o pomoc.

Mam ampli srebrna Yamahe R-S500, do tego glosnikii Onkyo SC-401. Chcialbym do tego kupic jakis tani odtwarzacz CD, powiedzmy do 200zl. I mam maly casus, bo pomyslalem ze rozejrze sie za odtwarzaczem DVD i mam do wyboru:

1. YAMAHE DVD S550 (ladnie przy okazji bedzie wygladac przy ampli, choc to nie najistotniejsze)

2. HARMAN KARDON 23

Sluchalbym na tym tylko muzyki, ktory z tych dwoch bedzie gral ladniej? 

Ps. wiem, wiem to dvd, ale nie mam na czym aktualnie cd sluchac, a nie chce zbytnio inwestowac bo czeka mnie spooory remont i szkoda mi aktualnie pieniazkow.

Z gory dziekuje za sensowne wskazowki, pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/142991-dvd-jako-odtwarzacz-audio/

Sam używam Panasonica S35 i jest porównywalny z Sony po upgrade.

A jest jeszcze lepszy 49 więc bez uprzedzeń; jeszcze jakby był HK czy Y z pilotem ;-))

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

U mnie sprawa cd jest traktowana że tak powiem po macoszemu, bo jako cd chodzi u mnie dvd Pioneera dv610 jednak zawsze spiety byl z jakims, Dac-iem, nostromo, sm6, atoll. Więc jak najbardziej możesz na takim połączeniu bazować, zawsze są jakieś powody w tym wypadku finansowe, musimy sobie radzić :-) więc nie przejmuj się i korzystaj. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

SMiałem S-35 i potwierdzam- w stereo potrafi pokonać jakością odtwarzacze cd. Niestety, padł i jego następcą została Yamaha DVD- S657. Chodzi też o format dvd-audio, które te odtwarzacze obsługują, a mam takie 3 płyty ;-)  Wspomniana Yamaha również z niezłą jakością radzi sobie w stereo i bez oporów mogę ją polecić. 

Ale tu rozumiem, chodzi Koledze o jakieś 2 konkretne egzemplarze. Więc na początek stan techniczny chyba, naturalnie brzmienie to podstawa, ale każdy system w całości może grać inaczej. 

A np Philips bd 7500mkII z fajnym torem analogowym, są testy w necie. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Ja bym obstawiał Yamahę bo i CD-text podobno jest; HK 23 dawno słyszałem, ale bez zachwytów.

Szczególnie do DVD polecam zrobienie samemu IC, żeby nic nie tracić.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

W dniu 18.02.2019 o 00:49, Peyo napisał:

1. YAMAHE DVD S550 (ladnie przy okazji bedzie wygladac przy ampli, choc to nie najistotniejsze)

Subiektywnie zdecydowanie 1.

Osobiście wolałbym poszukać jednak czegoś nowszego nawet dokładając. 

#IRespect Music  SORRY! NIE TRAWIĘ AGROMUZYKI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.