Skocz do zawartości
IGNORED

dali zensor 1 czy heco music music style 200

Paweł Nowak

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

obydwie konstrukcje to małe głośniki, które są skonstruowane bardziej pod kątem głośników efektowych w kinie domowym niż typowe stereo. Dali jest bardziej ciepłe, miękkie, spokojne w stosunku do Heco, które jednak potrafi zagrać bardziej dynamicznie. 

Z niedużych, ale za to bardzo dobrych konstrukcji zaproponowałbym Q Acoustics QA 3020i.

Zapraszam na odsłuchy i wyceny do naszego salonu.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

20 godzin temu, Nikimaj napisał:

Rozważ monitor o większym basowcu. Na przykład Indiana Line Nota 260. Lub jeśli pasuje Ci Dali, to większy model Zenosor 3.

Zdecydowanie dwie dobre propozycję. Dorzucił bym do tego Monitor Audio Bronze 2. 

Zapraszam na odsłuchy.
Pozdrawiam.

No to skoro wszyscy inni sprzedawcy z S4home, Q21 i Tophifi vel Audioklan polecili Ci sprzęt, to teraz powiedz:

1. Jakiej muzyki słuchasz?

2. Jaki metraż pomieszczenia?

3. Z jakim wzmacniaczem będziesz słuchał ?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

• 2 miesiące później...

Witam, dziekuję wszystkim za podpowiedzi. Z racji budzetu wybór padł na heco music 200. 

Nie mam za dużego doświadczenia z audio wiec jak dla mnie gra bardzo fajnie. 

Pokój około 25m. Podłączone do harman kardon avr 245. 

Muzyka głownie pop, rap, trochę rock. No i filmy

KIedyś może pomyśle o zmianie na daili zensor 3

W dniu 10.05.2019 o 17:18, Paweł Nowak napisał:

Witam, dziekuję wszystkim za podpowiedzi. Z racji budzetu wybór padł na heco music 200. 

Nie mam za dużego doświadczenia z audio wiec jak dla mnie gra bardzo fajnie. 

Pokój około 25m. Podłączone do harman kardon avr 245. 

Muzyka głownie pop, rap, trochę rock. No i filmy

KIedyś może pomyśle o zmianie na daili zensor 3

Zensor 1 w takim metrażu to odpada!  Z tych dwóch zdecydowanie MS 200 - ciepłe granie dosyć uniwersalne. W takim wypadku popatrz jeszcze na ELAC Debut 2.0 F6.2. Warto pomyśleć na 25m2 już nad podłogówkami.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.