Skocz do zawartości
IGNORED

acoustic energy aelite two - jakie sa?

baq85

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie czy zna któs, miał okazje posluchac albo posiada kolumny acoustic energy aelite two - co można o nich powiedzieć, jakie są wasze wrażenia. Ja zabardzo nie moge wybrać się na odsłuchy gdyż mieszkam w małej miejscowości - a tak wogle czy można znaleźść w wrocławskich sklepach ? (bo tutaj mam najbliżej) - mój wzm. NAD C320bee (...)

[obrazekLUKASZ-236795_1.jpg] [obrazekLUKASZ-236795_2.jpg] [obrazekLUKASZ-236795_3.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3800-100000721 1170263013_thumb.jpg

post-3800-100000722 1170263011_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/14289-acoustic-energy-aelite-two-jakie-sa/

kolumn tych słuchałem w locie ok.20 min. w Poznaniu na ul. Szewskiej w HiFi Corner. Grały z Baltlabem i Cyrusem 8. Bardzo ładnie rozbudowana scena dźwiękowa, szeroka i głęboka i dobrze rozplanowana. Dźwięk bardzo spójny w całym paśmie, oderwany od głośników. Bardzo dobry krótki bas, czysta średnica i aksamitne wysokie tony. Nic tylko zgasić światło i delektować się muzyką. Do tego wszystkiego super jakość wykonania w naturalnej okleinie. Te które mieli w sklepie były w okleinie chyba bukowej. Za te pieniądze świetne kolumny, tylko trzeba postawić na solidnych standach i dobrze dobrać pozostałe elementy toru, żeby wydobyć wszystkie zalety.

Tak mam ten numer HI-FI płyta rewelacyjna, (dopiero wkraczam w ta jakos muzyki) - z recenzja w hifi sie zapoznalem ale chcialem poznac zdanie forumowiczow, gazeta gazeta, zdanie forumowicza tez cenne-z gody dziekuje za odp.

• 10 miesięcy później...

Witam

Troche czasu minelo od ostatniego wpisu w tym temacie. Moze ktos od tego czasu ma jakies ciekawe obserwacje na temat tych kolumn.

Powaznie przymierzam sie do kupna tych klockow. Alternatywa sa Paradigmy Studio 20 v.3.

Co mi doradzicie. Slucham bluesa i rocka w malym pomieszczeniu 11 mkw.

Ampli Denon 3805

• 3 tygodnie później...
  • 2 lata później...

HEJ

Mam od paru dni AE Aelite 2 - poprzednie monitory to Elack BS 103.2

Aelitki na pewno maja wieksza moc, mozna je sluchac glosno i dobrze sobie w tym radza, maja wiekszy bas ( choc Elackom go nie brak )a wysokie podobne,

wlasciwie Elacki - mam wrazenie - sa bardziej melodyczne - byc moze to kwestia wygrzania -

slyszalem ze Aelitki sie dlugo wygrzewa

poza tym Aelitki maja super oderwanie muzyki od glosnikow, bija Elacki pod tym wzgledem dosyc odczuwalnie - buduja bardziej namacalna scene a wokal swietnie komponuje sie w pomieszczeniu sprawiajac wrazenie ze sluchamy kogos kto jest w pokoju - wokale sa zdecydowanie fajniejsze niz w poprzednikach

wlasaciwie to przyzwoite glosniczki slicznie wykonczone poki co nie czaruje niczym specjalnym ale jestem zadowolony

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 5 miesięcy później...

właśnie zauważyłem je na alledrogo wydaje się w całkiem przyzwoitej cenie 1200

kiedyś słyszałem AE evo 1 bardzo spodobał mi się ich dźwięk, jak się mają te dwa modele względem siebie ?

• 3 tygodnie później...

polecam ten sklep - modele dostępne w ofercie od czasu do czasu się zmieniają

Ukryta Zawartość

swojego czasu zakupiłem 2 pary AE Aelite Two (180 GBP para) i wszystko z nimi bylo ok, fabrycznie zapakowane bez wad. Niby piszą ze to "grade b" ale jak za ta kase to sie opłaca. wysłka kurierem z UK do PL to ok 1.20 GBP za kg a kolumny ważyly ok. 20 kg/para. myslę że nie ma sensu przepłacać w PL.

zdaje się że można się dogadać w ten sposób że sklep wysyła kolumny do polskiego kuriera a ten przywozi to do polski do nabywcy.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.