Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  102 członków

Gato Audio Klub
IGNORED

Gato Audio Klub

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Czy ten dac jest naprawdę wysokiej jakości? W końcu to prawie 20tys

Sam napęd jest super i wygląda fajnie dac jest w porządku, lepszy niż w prd-3s ale nie jest wart tej ceny,  jakby wsadzili ten ich obecny flagowy sabre tam to wtedy moim zdaniem warto, może tak zrobią. 

Cytat

Czy Cdd-1 ma wieczko na cd z otworami? Chodzi mi o kurz, który może się swobodnie dostawać do środka.

Tak kurz niestety się tam dostaje mogliby dać jakies zabezpieczenie

Edytowane przez ZajacNoob
  • 1 miesiąc później...

Jeszcze wrócę do monitorów, cały czas za mną chodzą. A czy ktoś miał okazję porównać FM-15 do Opera Callas? Przy całkowitym braku FM-2 i problemach z dystrybucją FM-15, może Opery znalazłyby się odpowiednio z DIA-250S?

• 3 tygodnie później...

Cześć, czy ktoś z Was orientuje się czy jest sens (jeśli chodzi o jakość dźwięku) kupować sda-1npm i pre-1 jako dwa oddzielne klocki? Czy lepiej do PRE-1 dołożyć dac i npm? Wychodzi dychę taniej. Czy to jest identyczny dac i moduł strumieniowy?

• 6 miesięcy później...
Godzinę temu, Godplayer napisał:
5 godzin temu, Ataszek napisał:
Coś cisza w klubie.... emoji3061.png
U mnie 400ka i Wiim Ultra emoji108.png

IMG20241121191856.thumb.jpg.da47d26a9bef49dc4b2457b1c72bf6fd.jpg

Czyli bez modułu NPM?

Tak ...to 400S 💪

Naim Uniti Star + Dynaudio Emit 50

2 godziny temu, LOBO_M napisał:

A co było przed wiim? Grasz z tidal?

Przed Wiim było sporo innego sprzętu 😄.

Tak gram z tidal...

Wiim po coax do Gato więc jako transport robi ...swoją drogą świetna obsługa apki Wiim

8 minut temu, Ataszek napisał:

Przed Wiim było sporo innego sprzętu 😄.

Tak gram z tidal...

Wiim po coax do Gato więc jako transport robi ...swoją drogą świetna obsługa apki Wiim

A robiłeś test porównawczy dac wiim vs dac gato? Ciekawy jestem czy słyszalna różnica.

19 godzin temu, LOBO_M napisał:

A robiłeś test porównawczy dac wiim vs dac gato? Ciekawy jestem czy słyszalna różnica.

Jak na moje stare ucho 👂 to różnica jest na + dla DAC w Gato 

49 minut temu, Godplayer napisał:

U mnie 400 zagrała za ostro. Skończyłem z AMP i jest dobrze. Szkoda, że nie dali tam daca.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Wszystko zależy z czym zostawisz - gra cały system. 

Ja nie uważam aby 400ka grała ostro a miałem i 250 i AMP również 👌

Godzinę temu, Ataszek napisał:

U mnie 400 zagrała za ostro

Miałem wszystkie Gato ale o ostrość 400 setkę to ostatnia cecha jaką można by jej przypisać.  Gato ma jedną wadę. Narzuca swój charakter i nie oddaje do końca cech innego Daca. Nie są to wzmacniacze neutralne aczkolwiek mają swój urok. 

59 minut temu, peciol napisał:

Miałem wszystkie Gato ale o ostrość 400 setkę to ostatnia cecha jaką można by jej przypisać.  Gato ma jedną wadę. Narzuca swój charakter i nie oddaje do końca cech innego Daca. Nie są to wzmacniacze neutralne aczkolwiek mają swój urok. 

Zacytowałeś mnie jakbym to ja to napisał ...a tak nie jest...absolutnie nie uważam aby 400ka grała ostro 👌

Oczywiście te wzmacniacze mają coś w sobie i chętnie do nich wracam 👍

Mam ogromną prośbę do właściciela wzmaków Gato i watomierza. Ile dokładnie pobierają 250, 400 i AMP w trybie bez puszczonej muzyki - bezczynności (idle) a ile jak troche głośniej słuchamy ?
Zależy mi na tej informacji. Dziekuje z góry

standby praktycznie 0W

On bez muzyki 23W

na poczatku to wartosc glosności

15 - słuchanie wieczorne, albo spokojnie przy pracy w domu 25W

30 - glosniej, ale mozna rozmawiać 25W

60- glośno 46W

70 - bardzo glosno 70-90 W

3 godziny temu, maskun napisał:

Mam ogromną prośbę do właściciela wzmaków Gato i watomierza. Ile dokładnie pobierają 250, 400 i AMP w trybie bez puszczonej muzyki - bezczynności (idle) a ile jak troche głośniej słuchamy ?
Zależy mi na tej informacji. Dziekuje z góry

O ile pamięć mnie nie myli podawałem tutaj kiedyś wartości właśnie z 250ki którą miałem swego czasu, z AMP nie mierzyłem choć miałem 2x 😏 , teraz z 400ki też tego nie robiłem ale w wolnej chwili to zrobię i wrzucę pomiary.

LOBO_M u mnie wieczorne słuchanie to jakieś 6-8 , dzienne ok 15-20 , głośno robi się już od 30 wzwyż - zależne to na pewno od samej różnicy we wzmakch jak i podpiętych kolumnach i ich impedancjach.

4 godziny temu, LOBO_M napisał:

standby praktycznie 0W

Dzięki wielkie za tą rozpiskę... Ciekawe jak AMP.

Miałem Vincenta SV-237MK on jest w A klasie to w bezczynności włączony to brał 100W... to mocno mnie denerwowało. Nie kupiłem grzejnika tylko wzmacniacz. Tauron tylko zacieral rece. Klasa D to przyszłość czy tego chcemy czy nie. 

Przy muzyce głośniejszej ponad 200 Vincent brał to już realnie wyższe rachunki jakby słuchać przez miesiąc po 10 godzin dziennie.... 

2 godziny temu, maskun napisał:

Dzięki wielkie za tą rozpiskę... Ciekawe jak AMP.

Miałem Vincenta SV-237MK on jest w A klasie to w bezczynności włączony to brał 100W... to mocno mnie denerwowało. Nie kupiłem grzejnika tylko wzmacniacz. Tauron tylko zacieral rece. Klasa D to przyszłość czy tego chcemy czy nie. 

Przy muzyce głośniejszej ponad 200 Vincent brał to już realnie wyższe rachunki jakby słuchać przez miesiąc po 10 godzin dziennie.... 

Kolego małe sprostowanie...ten Vicek nie jest w klasie A jedynie końcówka pierwsze 10W oddaje w klasie A.... wypadałoby to wiedzieć mając go i siebie 🥴

Co do poboru to wszystko możliwe ...jeśli wykonałeś pomiary i tak wyszło to nic się na to nie poradzi.

Klasa D jest bardzo energooszczędna a i granie niektórych wzamków może zdziwić 👌

U mnie po szybkich pomiarach DIA-400S :

- standby - 0W

- włączony bez muzyki - 36W

- muzyka tak do 45-50 w skali cały czas 36W

- powyżej 50 w skali powoli zaczyna rosnąć ....dojechałem do 65 na skali i było 41W ....ale było już bardzo głośno 😉

Pomiary pokrywają się z tym co jest napisane na stronie Gato Audio 💪

Jak widać nie mają apetytu na prąd te Gato w klasie D ....nie wiem jak AMP i klasa A/B 🤔

Edytowane przez Ataszek

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.