Skocz do zawartości
IGNORED

AKG K550 MKIII + DAC

Parogen

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jest to mój 1 post i pewnie zaraz mnie zjedzą zawodowi hejterzy... No cóż, do rzeczy. Już dawno Znudziło mi się słuchanie marnej jakości MP3 z telefonu. Sam przeskok na format FLAC czyni Cuda!  Nazbierałem fundusze ok 1000 zł i po przeczytaniu dziesiątek stron mam upatrzone w dobrej cenie AKG K550 MKIII (poniżej 700 PLN) + DAC  NuForce uDAC-3 (350 PLN). Uważam, że wydając 1000 ma taki zestaw to dobra cena. Czy ktokolwiek poleci taki zestaw? Lub nawet posiada? Czy to nie zagra ze sobą? Muzyka wyłącznie elektroniczna  i sporo rapu. Zalezy mi na balansie między jasnym analitycznym graniem pełnym niuansów a ciepłym graniem z dobrym basem. Zależy mi na wysokiej jakości budowy słuchawek, najlepiej metalowy pałąk. Absolutnie odpada wszystko co bezprzewodowe. Zestaw będzie pracował wyłącznie w domu ale musi być mobilny (FLACi ze smartfona/laptopa) Ktoś coś poradzi doradzi odradzi?

https://www.audiostereo.pl/topic/142649-akg-k550-mkiii-dac/

Słuchawki znakomite, dac - nie. Mimo jego postury jak pendrive lepiej zakupić Dragofly Black. Do tego czysto technicznie ten udac ze względu na wysoką impedancję wyjściową w ogóle nie nadaje się do słuchawek o tak niskiej impedancji.

Byś mógł mnie obrazić, najpierw muszę cenić Twoje zdanie.

Witam, jak technicznie DAC może mieć za wysoka impedancję w stosunku do słuchawek? Raczej chyba jest odwrotnie, że za słaby DAC nie napędzi słuchawek o wysokiej impedancji. Poza tym z tego co wyczytałem to uDAC należy i tak o DACow o słabej mocy na wyjściu. Jak to negatywnie wpłynie na dźwięk w takim połączeniu?  Dragofly Black całkowicie odpada, bo zapomnialem wspomnieć, że DAC będzie również podłączony przez RCA do wzmacniacza i monitorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.