Skocz do zawartości
IGNORED

Kable Cordial we wrocławiu ?????

marsins

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy szanowny kolega Bambus zauważył, że marsins pytał również o sybilanty i nasze odpowiedzi ich właśnie dotyczyły. Juz kilka razy informowałem pytających jak dotrzeć do Cordiali w Warszawie i okolicach, ale Wrocławia pod tym względem nie znam.

Wyjaśnienie dla marsinsa: Forumowicz Bambus jest posiadaczem klocków po 50 tysiecy zł sztuka, stąd zapewne jego wysokie wymagania i zawód poziomem forum. Natomiast nie mam pojęcia skąd się u niego wziął ten zupełny brak poczucia humoru.

Ale wiedzę facet ma sporą i od czasu do czasu raczy się nią podzielić, więc należy wybaczyć mu te gwiazdorskie dąsy.

Myślałem ,że jakąś burzę wywołam,ktoś się pokłóci,obrazi,skreślą mnie z forum ,a tu nic!

A kolegów przepraszam bo P.S. już nie doczytałem i myślę sobie: Co oni pieprzą??? koleś pyta gdzie kable kupić,a oni...

Chciałbym mieć bujną wyobraźnię, niestety to tylko słaba pamięć :-) Niemniej dzielony wzmacniacz za 25 tysięcy to też nie w kij dmuchał. To tak jakby mieć używane Porsche w dobrym stanie. Nic dziwnego że forum, na którym dominują dyskusje o przewadze Matiza nad Seicento i zagadnienia typu jak stuningować zawieszenie w Astrze II mogą się wydać nudne.

Też mi się wydaje, że jest jakaś granica rozsądku w cenach które można zapłacić za audio. Nie słuchałem zbyt wielu zestawów, ale w moim przypadku byłoby to 30-50 tys za całość. Granicę wyznacza kilka rzeczy: nasz słuch, jakich płyt słuchamy i czego oczekujemy od dźwięku no i akustyka pomieszczenia odsłuchowego.

dzięki Bambus za wpis, jutro na pewno tam wpadnę i zobaczę co mają, a swoją drogą to musisz mieć niezłe te klocki z tego co mówi Zbig, ale ja póki co to nawet nie mogę o czymś takim pomażyć :) dzięki Panowie,do usłyszenia !!!

Pan Zbig ma troszkę wybujałą wyobraźnię.Kiedyś chyba napisałem ,że mój przedwzmacnicz + końcówka mocy w sumie kosztowały (jako nowe) 50000 zł i tak było ,co nie znaczy,że kupowałem je za tyle.Brałem je z drugiej ręki za mniej niż 50% kwoty a do tego częściowo w rozliczeniu dałem inne klocki.Tak wogóle to suma 50000zł za jeden klocek jest już bzdurą.Wydaje mi się ,że jest pewna granica przy której przyrost jakości już nie istnieje,płaci się za markę,prestiż i dźwięk.Jeśli przyjmiemy,że uczciwy produkt jest wyceniony tak iż realny koszt samych części to około 30% ceny urządzenia ,to wydaje mi się że więcej niż 25-30tys. nie powinien kosztować żaden klocek,a praktyka pokazuje,że jest wiele klocków za 40,50,60 czy 80 tys zł.Pozdr.

nie jestem jeszcze tak obeznany :) ale na moją,czasami pokręconą logikę, to racja bo w sumie sama idea wzmacniacza to Chyba ??? jak najlepsze elementy i jak najprostrzy schemat, co innego np z kinem domowym gdzie można pchać "śmieci" praktycznie bez końca, takie jak narazie mam zdanie, ale oczywiście może ono ulec zmianie :) pozdrawiam.

Witam serdecznie Wszystkich, prosze Was o pomoc bo może ktoś się orjentuje gdzie we wrocławiu mogę dostać kable głośnikowe właśnie Cordiala a najlepiej od ręki, bo sam troszkę chodziłem i nic a najlepiej było w EXIT'cie na Kościuszki gdzie się na mnie popatrzono Bardzo dziwnie i jeszcze raz spytano jakie kable ??? :) dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam.

P.S.

opserwuje Wasze forum i powiemsz szczerze, że sporo można się ciekawych rzeczy dowiedzieć :) jestem początkujący przez duże P, czy mógłby mi ktoś powiedzieć jeszcze co to są...kurde nie mogę tego teraz znaleść ale o ile dobrze pamiętam to SYBILANTY w wysokich zakresach częstotliwości ??? jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/1424-kable-cordial-we-wroc%C5%82awiu/

- świszczące zanadto głoski, jakie słychać w wyrazach zawierających "s", "ś", "c" " ć" i podobne spółgłoski.

W sytemie się z tym walczy, bo cierpi wtedy na tym naturalność przekazu. Takie świsty i syczenia, ponad miarę. Dźwięk jest nieprzyjemny, a one odwracają i zwracają uwagę słuchacza. (Zjawisko niekorzystne !)

Hej !

aaaa to o to idzie, dzięki śliczne za wyjaśnienie.

a nawiąże jeszcze do kabelków, tak kupuje w ciemno bo mam niestety bardzo niski budżet a potrzebuje z 10m i sądząc po Waszych wpisach na ten temat to właśnie w cenie do 15zł/m nic innego nie wyczaruje :) dzięki i jeszcze raz pozdrawiam.

Kabelki drogi kolego kupisz w sklepie z instrumentami ,gitarami i keyboardami na ulicy Lwowskiej (duże logo Yamaha,wchodzi się po schodkach).

A ja obserwuję forum i nie dość ,że niczego ciekawego się nie dowiedziałem ,to powoli zaczyna mi to przypominać kółko wzajemnej adoracji złożone z kilku osób.

A mam jeszcze pytanie:

Jeżeli nikt z wyżej wpisujących się kolegów nie udzielił koledze zainteresowanemu informacji gdzie te kable we Wrocławiu może kupić (co jest zrozumiałe,nie każdy mieszka we Wrocławiu) to po co zabierać głos i pieprzyć jakieś bezsensowne bzdury?

Forum ma służyć wymianie informacji.

• 33 lat później...
Gość marsins do laik

(Konto usunięte)

witam Cię, niestety nie wiem ale podam Ci strone gdzie można podobno zamówić netem www.konsbud-audio.com.pl, tyle co ja wiem a przeczytałem w wątku 1403; ja sam kupiłem już te Cordialki ale jeszcze nie przesłuchiwałem :) dla zainteresowanych we Wrocławiu kable można dostać w SKLEP MUZYCZNY ELŻBIETA OSTROWSKA

ul. Lwowska 34-40, 53-516 Wrocław, tel. (071) 332 37 38 (tel. wcześniej był 3623738 ale operator zmienił 6 na 3 i jest 332 37 38) POZDRAWIAM a są tam po 7,5zł/m

• 3 tygodnie później...

Kupiłem kable głośnikowe Cordiala przez Internet na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie wiedziałem, że firma M. Ostrowski jest z Wrocławia tak jak ja :)))... Polecam, szybko i solidnie, poza tym fajna stronka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.