Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz do streamingu do DALI Zensor 7

Roberts6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich jestem świeżakiem i to jest mój pierwszy post ;)

Jestem posiadaczem Dali Zensor 7 + Dali Vocal + Dali Sub E12f (kabel melodika MDSWY30)  odtwarzam to na amplitunerze Harman Kardon HK3700 podłączonego do TV po przez słaby kabel 2xRCA- jack i muzykę odtwarzam po przez spotify sterując telefonem.

Sprzęt znajduję sie w pomieszczeniu 20m2

Chciałbym zyskać na jakości odtwarzania po przez spotify co proponujecie ?

Myślałem o zmianie HK3700 na jakiś lepszy wzmak + DAC do około 3000zł .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

22 minuty temu, Roberts6 napisał:

Harman Kardon HK3700 podłączonego do TV po przez słaby kabel 2xRCA- jack

To do zmiany - ten jack to mega strata na jakości!

23 minuty temu, Roberts6 napisał:

Chciałbym zyskać na jakości odtwarzania po przez spotify co proponujecie ?

Myślałem o zmianie HK3700 na jakiś lepszy wzmak + DAC do około 3000zł .

Koniecznie chcesz iść w kino domowe? Może lepiej amplituner stereo np Yamaha R-N803D zdecydowany faworyt wśród amplituneró za sprawą budowy na wzmacniaczu z A-S701. Ewentualnie jeśli chcez pogodzić muzykę z kinem to popatrz na firmę Marantz konkretnie model SR5013 który będzie kosztował około 3tysięcy a zdecydowanie poradzi sobie dobrze w stereo w stosunku co do konkurencyjnych amplitunerów AV.

Zapraszam do kontaktu i na odsłuch.
Pozdrawiam.

49 minut temu, S4Home napisał:
Godzinę temu, Roberts6 napisał:

Harman Kardon HK3700 podłączonego do TV po przez słaby kabel 2xRCA- jack

To do zmiany - ten jack to mega strata na jakości!

Czyli przejść na RCA do TV bo w ampli nie mam optycznego wejścia.

Muszę sprawdzić tą Yamahe R-N803D .

48 minut temu, Roberts6 napisał:

Czyli przejść na RCA do TV bo w ampli nie mam optycznego wejścia.

Muszę sprawdzić tą Yamahe R-N803D .

Nowy ampli i wtedy sygnał po optyku z TV - kabelek tani a jakość świetna mało poddatna na zakłucenia. 
Model 803 jest na prawdę konkretny, warty zainteresowania!

Pozdrawiam.

A co bym musiał dokupić w (tańszej cenie czyli nie SM8005 )aby zagrał mi ladnie przez stream Marantz PM8005 i czy moje głośniki z subem sprawdza się z nim i czy nie będzie problemu z podłączeniem suba ? 

• 8 miesięcy później...

Posłuchaj w jakimś salonie wzmacniacz NAD C368. Do 3 klz kupisz spokojnie używkę jeszcze z gwarancją (chyba, że coś jeszcze dorzucisz - nowy już za 3,7 klz). Podłączysz sygnał po optyku z TV ( ze smartem) i będzie ogień.

Ale za około 3000 zł nie kupisz PM8005 nie wspominając już o streamerze do tego. Jeżeli nie potrzebujesz kina domowego to sprzedaj ten amplituner i kolumnę centralna a za te kasę kup jakiś przyzwoity wzmacniacz z wbudowanym DACiem bądź wzmacniacz bez daca a przetwornik osobno, plus Chromecasta i masz sprawę załatwiona. U mnie z dali zensor 5 gra Cyrus one i jest to moim zdaniem świetne połączenie. Pozdrawiam. 

Oczywiście ze pociągnie , kwestia czy takie brzmienie będzie Ci odpowiadać ? Ja bym się troszkę potargował bo 4 koła to troszkę dużo jak za ten zestaw ?

5 godzin temu, Roberts6 napisał:

PM8005 mam za 2600zł

Bierz w ciemno ?

5 godzin temu, Roberts6 napisał:

strumieniowiec NA6005 (za 1000zł) będzie dobry czy może coś innego niż NA6005 ? centralny pójdzie na sprzedaż  .

Za tą kwotę również się opłaca lecz osobiście nie jestem zwolennikiem sieciówek Marantz'a. W tym budżecie bardziej przemawia do mnie MusicCast i jego praca ?
Pozdrawiam.

46 minut temu, Roberts6 napisał:

Allegro i OLX , ale co będzie lepsze zestaw marantza za 3700zł czy pioneer za 4000zł ? 

Co do sieciówki  to nie ma nawet nad czym się zastanawiać - Pioneer! Co do wzmaka jak dla mnie A-70s. Na pewno mocniejszy i barwniej odda cały zakres dźwięku. Marantz więcej powietrza, dosyć dobrze oddaje trójwymiarowość sceny.
Pozdrawiam.

2 godziny temu, S4Home napisał:

Co do sieciówki  to nie ma nawet nad czym się zastanawiać - Pioneer! Co do wzmaka jak dla mnie A-70s. Na pewno mocniejszy i barwniej odda cały zakres dźwięku. Marantz więcej powietrza, dosyć dobrze oddaje trójwymiarowość sceny.
Pozdrawiam.

Pod co podłącze do niego suba dali e12f , aktualnie mam kabel 2xrca od suba i 1rca w ampli wejście suboower .

W Załączniku tył tego Pionieera A-70s

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 10.10.2019 o 18:59, Roberts6 napisał:

Pod co podłącze do niego suba dali e12f , aktualnie mam kabel 2xrca od suba i 1rca w ampli wejście suboower .

W Załączniku tył tego Pionieera A-70s

Ukryta Zawartość

Niestety nie damy rady podpiąć sub'a. Jedyna opcja to zapiąć sub'a REL'a kablem speakON ?

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Dzisiaj podłączyłem PM8005 przez czincza do tv i już jest przepaść w jakosci pomiędzy ampli HK3700 ,NA6006 będę miał gdzieś we wtorek . W porównaniu z ampli jakość  jest dużo odczuwalna na plus ?. Jedynie Suba podłączyłem po przez LFE do pre out i odczuwam że ma słabszy wykop ale już raczej nie będzie potrzebny bo zensory 7 dostały mega kopa i basu. PM8005 mega dobre wykonanie , ciężki i cieszy na sam widok, kawał wzmaka który zasługuje na swoją cenę ?

W dniu 16.10.2019 o 19:59, Benjamin Braddock napisał:

Mam zensowy 7 z a70da zestaw bardzo dobrze sie zgrywa. zdecydowanie polecam.

Gdyby miał pre out to bym go wziął, szkoda było mi świeżo kupionego suba?

• 2 tygodnie później...
W dniu 16.10.2019 o 12:03, seba3002 napisał:

Napisz koniecznie jak Ci ten set gra. Pozdrawiam. 

Jestem zawiedziony ,z tv spotify (podłączony przez jacka) gra lepiej , głośniej , jak przez NA6006  , gdybym wiedział to nie wydawał bym kasy na coś z czego gorzej gra, jedynie wygodne jest. 

2 godziny temu, Krzaku666 napisał:

Ale napisz co i jak jest podłączone dokładnie ?

NA6006 przez wyjście fixed kablem RCA KLOTZ la grange GY107 do NA8005 network. 

42 minuty temu, Krzaku666 napisał:

To może sprawdz czy jednak nie masz na tym regulowanym przyciszone, bo to dosyć absurdalne : D No chyba że masz w TV przyciszony optical ?

Była na Maxa głośność ,z opticala grał najgorzej z TV, zmieniłem kabel na tanie 2xRCA i jest już lepiej jak z tego tv przez jacka. ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.